Günoooo
Ben niye böyle olduğumu buldum. Çocukken de böyleymişim ki. İnsan özünden kopamaz. Buna inanıyorum. Peki sence?

Günoooo
Ben niye böyle olduğumu buldum. Çocukken de böyleymişim ki. İnsan özünden kopamaz. Buna inanıyorum. Peki sence?

İnsanlar düşünceleri ile bir bütündür bazı insanlar düşüncelerini gizler ve maskelerle gezer bazıları da açık açık her şeyini belli eder eyleme döktüleri kadar bir insanları tanırız ve ona göre bir kalıba sokarız... Deneyimlerimiz ve tecrübelerimizle pişeriz zamanla düşünceler daha da netleşir ama kalıp daralır, alışkanlıklar kazanır belli başlı durumlar karşısında hep aynı tepkileri veririz ve tabiki genetiksel kalıntılarımız hep olacaktır yani huylu huyundan vazgeçmeyecektir... Alışkanlıklar ve tecrübeler kalıbı sıkıştırsa bile patlak veren huydur yani 7 den 70 e değişsek bile özümüz sabittir...
Asla değildir, kimilerine göre her zaman değil denir.
Ama insan beyni gelişime açık olduğu için 7 sinde gördüğü şeyleri unutmaz ama onun doğru ya da yanlış olduğuna ilerleyen yaşlarda karar verebilir, kalıtsal gen aktarımları hariç.
İnsan kendini geliştirmezse, gelişime kapalıysa evet,
Birde şartlanma vardır. İşte o en kötüsüdür. Atom parçalanır ama o insanın fikrini değiştiremezsiniz.
İnsanın karakter yapısının bir bölümü daha anne karnındayken oluşur.. Geri kalanın da aile, çevre, yetiştiği kültür, kişisel tercihler etkili oluyor.. Belli başlı, onu o yapan temel özellikleri mutlaka ölene kadar onunla gelebiliyor.. Sonradan kazanılanlar, zamanla esneyebilir..
Katılmıyorum. İnsanlarn özü değişmez onda hemfikiriz ama yeni insanlar, durumlar tanıdıkça kırıldıkça değişir. Zaman içinde de değişiyoruz 7 yaşındaki karakterimizde 20 yaşındaki halimiz bile çok fazla değişiklik alıyor
Cevap
20Cevap
Çok doğru bir söz. Bazılarını da teneşir paklar, huylu huyundan da asla vazgeçmez :D
Biyolog olarak saatlerce mekanizmasıni anlatırdım da... basitçe şöyle diyim
Düşünce->Eylem/deneyim->alışkanlık->huy->kişilik
Teşekkürler 👏
Doğru bir söz bence. Yine de değişen insanlar nadir de olsa var.
Vardır tabi istisnalar
Bana göre kesinlikle doğru. Huylu huyundan vazgeçmiyor. 7'sinde neyse 70'inde de aynı.
Bunu çok yakınım birinden acı şekilde deneyimliyorum.
Neeye göre kime göre. İnsanlar değişmez dediğimiz halde zamanlar ve durumlar insanları değiştirebiliyor.
İnsan fıtratı gereği yaşar. Genelde insan özünde ne ise, o oluverir büyüyünce de. Bazıları değişiklik gösterse de geneli aynıdır.
İnsanın fıtratı vardır ama değişmeyen şey dedeğişimdir derler ya
Güzel cevap 👏
Ya bazı kalıcı huylar var evet ama her açıdan değil aynı insan olarak evrilebiliyoruz..
Bazı özellikler evet ama bazılarını değiştirebiliyor insan.
azda olsa istisnalar var ama genel olarak evet doğru bir sözdür
Öyle diyorlar ama bu tezi Bülent Ersoy çürüttü 🙃🙃🙃
Freud'un psikianalitik kuramı doğru ise evet doğru denebilir
Yani yaş aldıkça bazı huylar değişebilir ama genel olarak öyledir
Tam olarak değil ama biraz doğru bi bi söz çünkü insanın kişiliği tamamen değişmez ama ufak değişiklikler olabilir mesela normalde asosyal bir insan sonradan açılabilir yani asosyal kimliği kırılabilir
Başlarına büyük olay gelmeyince asla değişmezler
Sonuna kadar katılıyorum
Ahlak değişmediği için kesinlikle doğru
Evet haklılık payı yüksek
O kadar doğru ki
Yıllar insanı değiştirebilir ben böyle düşünüyorum
Hemde çok doğru. Çünkü yanımda canlı şahitleri var
Evet doğru
Her gün batımında yorgun rüzgarlar...
Doğru, yaşlandıkca daha da beter
İnsanların yaklaşık %90'ında doğru bence.
Doğru kalıbımı basarım.
Her zaman doğru değil
Hayır
Hayir
Doğrudur
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?