Kendine bile tahammül edemeyen insan, başkasına nasıl tahammül etsin..😌

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendine bile tahammül edemeyen insan, başkasına nasıl tahammül etsin..😌

En sert kendimi eleştiririm. Kendimi sevmediğimden değil, ailemin eğitim dilini bir süre sonra kendime uyguladığımdan. Mesela geçen haftalarda aklıma bir detay geldi çocukluğumla ilgili :
Ben yurt dışında doğduğum için evde Türkçe konuşuyorduk ama ben Almancayı çok severek konuştuğum için okula 5 yaşında başladım. Sınav yapmışlardı. Hayvan resimleri gösterip Almanca hangi hayvan olduğunu söylemem gerekiyordu. Ve 9/10 doğru bilmiştim. O 1 hatam da ne bileyim ineğe öküz demişim gibi bir şey.
Kapının önünde babam bana “Onu hiç öküz olur mu, besbelli inek işte” demişti.
Demem o ki, hayranlık beslediğim babamdan öğrendiğim gibi muamele ettim kendime hep. 9 doğruyu değil, 1 yanlışı görmeye ve o 1 yanlış yüzünden bütün moralimi bozmaya alıştım yıllar yılı.
Kendimi eleştirme konusunda dürüst olucam benim çekilmez tarafım aşırı inat, dikbaşlı, dediğim dedik biriyim. Biri bana şunu yapma dediği an inadına yapasım geliyor. Temizlik, düzen takıntım var bu konuda çekilmez biri olabiliyorum. Beni kabul eden böyle edecek yoksa kendi bilir. Bu yaştan sonra huyunu , tavrımı değiştiremem.
Evet ben kendimi her zaman eleştiririm bu şekilde hatam var mı yok mu görebiliyorum.. aynı şekilde hayatı da elimden geldiği kadar sorgularım.. ama kendimi sevmeyi ve kendime güvenmeyi bırakmam hiç bir şekilde
Kendini eleştirmeyen insan doğrulara gözünü kapatır, kendini eleştirmek bir erdemdir. Kendini eleştirmek bir insana hiçbir şey kaybettirmez, çok şey kazandırır.
Cevap
50Cevap
O zevki başkalarına verip, iplemiyorum 😅
Önce kendimi eleştiririm. Başkasını eleştirme huyumda yoktur, masum değiliz hiç birimiz.
Kendimi eleştiririm, eğriyi doğruyu tartıp kendime çeki düzen vermek adına.. Başarılı olur muyum tabi orası muamma..
İyi insanım bence de ya🤓🤭 Bilmukabele 💜
Eleştirmeyi normalde hiç sevmem ama kendimi seve seve eleştiririm çünkü bu durum benim eksiklerimi görmemi sağlar ben bu eksiklikleri gördüğüm zaman ise onların üzerine gider düzeltmeye çalışırım ve böylelikle kendimi 1 seviye daha geliştirmiş olurum
Evet o kadar fazla ki, yaptigim bir hareketin sonra pismanligi aylar hatta yillar surebiliyor. O yuzden hep temkinli hareket ederdim tek istisnasi son yasadigim bir olay orada cok fevri davrandim..
En çok kendimi eleştiriyorum.
Gömdüklerim övdüklerimden çok daha fazla.
Çok eziyet etme kendine :D
İyi olun :)
İnşallah.
İnsanın kendini tanıması bir yolculuktur. Bazen okuduğun kitaplarda bazen dinlediğin şarkılarda bulursun. bazende bir kaç kelime böyle ruhuna dokunur ona teslim olur, onun seni tanımasını beklersin.
Evet genelde kendime dışardan bakıp empati yapıp yapmamam gerekenleri ve eleştirilerimi acımasız şekilde kendime yöneltir ve gerekirse hem kendimden hemde karşı taraftan özür dilerim.
Eleştiririm düzenli olarak. Hatalarımı düzeltirim ama her zaman hata bizde olmuyo ki karsı tarafı duzeltmek yerine silmek lazım bazen
Kendimi eleştirim varsa hatam bunu yapmamam gerektiğini düşünürüm. Hatasız kul olmaz dememişler boşuna
Hem de nasıl yerden yere vururum kendimi , dalga gecerim , söverim.
Benim bana yaptığımı başkasına yapamam o derece
Kendimden başkalarını artık eleştirmek istemiyorum. Çünkü herkes başta kendisinden sorumludur.
Elbette, kendimi sık sık eleştiririm. Fakat kendimi yargılamaktan ve haksızlık yapmaktan uzak dururum. Realist olmaya çalışırım.
Eleştrimezaek yanlışı doğru biliriz. Özellikle futbola gönül vermiş erkekler olarak fazlaca yapıyoruz 😅
Eleştirmek ne kelime.. kendimi eleştirmeyi kabul etmeyip , kendimle kavga bile ediyorum
Elbette insan kendide sorguya çekip eleştirmeli.
Eleştiririm evet, kendini eleştirmeye kapalı olan insanlar benden uzak olsunlar.
Efendim önce kendime bakarım sonra millete bakarım..
Eleştiriyi önce kendimize yapmalıyız..🪻
Ne yalan söyleyeyim çoğu zaman kendimi eleştirdiğim oluyor.
Yerine göre ama bence herkes bunu yapmalı öz eleştiri yapan insanlar genelde hatalarından ders alır.
Ever yerine göre eleştiririm. Hatalarımı düzeltmeye çalışırım..
Eleştiririm ama fazla yüklenmem hatam var mı diye yargılarım kendimi
Hatasız bir kul yoksa da. Sıfır hataya yakın bir varlığım. Kendimi eleştirmem mümkün değil.
Başkasını eleştirmektense kendimi eleştirmeyi tercih ederim. Eleştirilerimin bile bir değeri var 😀
Fazlasıyla hatta bazen hızımı alamayıp kendimi öldüresim geliyo
Eleştiririm ama bu yapıcı bi eleştiri olur yerici değil
eleştirmek ne kelime bazen kendi kendimi azarlarım fırçalarım bile.
Kendi kendime çok şey yaparım kendimi severim.
Bizler mükemmeliz melisa kendimizi eleştirmeye hakkımız yok 😳😎
En çok kendimi eleştiririm
Kendimi sorgularim çokça, başkasını yargılamak haddime değil zaten.
Öfff hemde her gün aşırı takıntılı olmaya başladım son zamanlar
Evet öyle doğruyu bulabilir insan herkes mükemmel değil ama kötü yanlarını belki düzeltirsin
eleştiriyorum istemeden
Dilimden kurtulamıyorum.
cok fazla elestiriyorum
Eleştirdiğim oluyor tabi
Sık sık , acımasızca.
Bir hata yaptığımda elbette
Evet öz eleştiri yaparım
Evet, ara sıra.
Evet bunu yapmak bir erdemdir
Evet arada eleştiriririm
Evet eleştiririm.
Bu ben, kendime karşı çok acımasızım