Genelde bu akşam ölseniz diye sorulur bir farklılık yapayım dedim.
Ölümü unuttunuz mu yoksa ara ara kendinize hatırlatıyor musunuz siz de?

Geç olmadan yaşamın amacını kavramak lazım
Eğer dün gece ölseydim..
Genelde bu akşam ölseniz diye sorulur bir farklılık yapayım dedim.
Ölümü unuttunuz mu yoksa ara ara kendinize hatırlatıyor musunuz siz de?

Geç olmadan yaşamın amacını kavramak lazım
Eğer dün gece ölseydim..
Tüm yakınlarım vefat ettiği için ölümü iliklerine kadar yaşayan biri olarak ve dahî inancım gereği asla ölümü unutmuyorum. Hatta dün gece ölümü hissettim de diyebilirim. Dünün sabahı ise öyle huzurluydum, namazla uyandım. Güzel bir rüya ile uyandım, belki de her şey ölmek için hazırdı. Vâkit hariç.
Ecel ne zaman gelir bilinmez ama hazırım dediğimizde değil şimdi değil lütfen diye yakındığımızda ve reddettiğimizde gelecekmiş gibi.. Tabii zamanını Allah bilir yalnız
Abdestli olan Alimler fani bir sey icin gozyasi doktuklerinde abdestlerini tazeleme ihtiyaci hissederlermis. Dunya ugruna agladik kalbi ve bedeni kirlettik diye..
Sorunun cevabi;
Olumu unutmamaya calisiyorum ama dun olmek istemezdim cok fani gecen bir gundu.
.
Demek ki bu yüzdenmiş.. Bir süre hep sorguladım neden bir taraf göz yaşı abdesti bozar derken diğer taraf bozmaz der diye. Buymuş meğer işin sırrı.. Allah razı olsun senden 🥹
Senden de razi olsun.
Ölüm her zaman kendini hatırlatıyor ki bazen sevdiklerini senin elinden alır ama vadeleri gelmiştir. Dünse kitap okuyordum ufkumu açan güzel şeyleri yapmayı sevdiğimden
Nasıl bir kitaptı, tavsiye eder misin
Fent Orgeneral Eşref Bitlis Suikastı
Yazar: M. Metin Kaplan bu kitaptı. Orgeneral Eşref Bitlis'in İsrail tarafından nasıl öldürüldüğü, ve Abdnin yaptığı kirli oyunları atldan siyasi bir kitap.
Siyaseti, tarihi pek sevmem ama öğrenmemiz gereken gerçekleri anlatıyorsa okunması elzem. Teşekkür ederim çiçekiim 🌿
Rica ederim 😊🌹
Benzer soru ben düşünmüştüm 😁. Dün gece ölsem haberim olmayacağı için normal gün gibi geçerdi. Ve evet sık sık gelir aklıma ya ölürsem bugün hazır mıyım diyorum
Kendimize hatırlatmamız gereken bişi, bir daha böyle sorasın gelirse de ben sormayayım çalmış gibi hissettim 🥺
Kız ne alaka aynısı değildi ki
kız ne düşündün nereden bileyiim olsun sen de yine de
Emredersiniz komutanım 🫡
jghkgj
Cevap
1Cevap
Ölümü unutmam her daim aklımda ama bu hayattan keyif almak içinde bunları sürekli hatırlamak bize iyi gelmez
Her an hatırlamaya çalışıyorum. Sanırım tabutta yapacak bişey yok. 🤷♀️
Hatırlamamaya çalışıyorum ama yanlış yapıyorum bu şekilde
hepimizin hataları oluyor önemli olan ders çıkarıp tekrarlamamak 🥹
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?