Soru net. Nezih ve haddimizi bilir şekilde, ufkumuzu genişletecek bir diyalog kurabileceğim insanları buyur etmek istiyorum. Hâliyle kadın veya erkek farketmez. O yüzden erkek arkadaşlar da yazarsa memnun olurum. Bir çok alana yatkınım. Bir yolunu aradığımız veya aşamayacağımızı düşündüğümüz ailevi ve bireysel sorunlarımız, dini düşüncelerimiz ya da farklı bir bakış açısı bulabilmek adına basit gündelik kaygılarımız da olabiliyor. Sorunlar üzerine konuşur, düşünür, elimizden geldiğince ne yapabileceğimize bakarız. Sonuçta önemli olan, kabullenmeyerek çaba göstermek ve her zaman bir yolu olduğuna inanmaktır. İsterseniz amacından kopmayacak şekilde edebiyat , felsefe vb. kültürümüze ve bize bir şeyler katacak konular hakkında da konuşabiliriz.
Felsefî, edebi, psikolojik, dini vs bilgi alışverişinde bulunulacak; cinselliğe girmeden konu açacak var mı?
Güncellemeler
+1 yıl
İyi akşamlar, müsait misiniz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu bilgi birikimine sahip burada zor insan bulursun hepsinin beyni başka şekilde çalışıyor abaza ve sapiklar
Ben varsam elbet biri daha vardır.
Siz şu erkekler şerefsizdir, hiç yoksa büyük çoğunluğu diyen hanımefendisiniz değil mi?
Hangi soruda yazmışım bunu
Karıştırıyor olabilirim mazur görün. Resim anımsattı sanırım böyle bir cümleyi. Denk geldiğim soruda da bahsini ettiğim cümleyi yazan kişi aynı resmi kullanıyordu. İsme dikkat etmedim takdir edersiniz lakin resim aklımda kalmış.
Evet o soruyu ben paylaştım erkolar kapatılsın dedim
Kısmen katılıyorum.
Var istediğin konuyu konuşa biliriz
Aklımda belli bir konu yok. Siz buyrun. Gerçekten hoş bir sohbet geçeceğine inanıyorum.
Olur. Ne tur kitaplar seversiniz?
Çoğunlukla felsefi romanlar ve psikoloji kitapları severim. Belki ara sıra tarih. Ya siz?
Tarih sevmem ama sanat tarihi ilgimi cekiyor. Bir cok turu seviyorum. Mitolojiye karsi biraz onyargiliydim ama Medusa kitabindan sonra sevmeye basladim.
Felsefe cok sevmiyorum ama okudukca icinde kayboluyorum ve anlatima hayran kaliyorum.
Cahillik ediyorsam mazur görün, bir tanrıyla yaşadığı aşktan ötürü yılanlı saçlarla lanetlenen üç kız kardeşten biri miydi?
Sanat tarihinden ziyade bende bilim tarihi ve insanlık tarihi açısından göz atıyordum. Dediğiniz gibi felsefe insanı içine çekiyor. Bazen boğuyor bazen geri fırlatıyor dünyasından dışarı. Ama sn temel de bir zihin şoklaması yaşatıyor kişiye her ne kadar yanlışlasa dahi kişi, bak bu da varmış diyebiliyor.
Bir tanri ile ask yasamamisti. Posedion (deniz tanrisi) ona yakinlik duymustu ve Medusa basina gelebileceklerden korkup onu yillardir taptigi Athena nin tapinagina goturdu ki basina bir sey gelmesin ama orada tecavuze ugramisti. Athena da bunu hakaret olarak algilayip soyledigine inanmadi. Orada onu canavara cevirmisti. Kizkardesleri de yanindaydi ve yapmamasi icin Athena ya sozler soylerken onlari da cezalandirdi.
Erasmus un delilige ovgu kitabinda oyle bir sok yasamistim. Bazen dediginiz gibi bogsa da icine cekiyor.
Beni cok etkilemisti Medusa. Devami da bir o kadar carpici. Cok bahsetmeyeyim isterseniz. Belki okursunuz.
Ben eskiden psikolojiye çok ilgi duyardım. Çokça felsefe kitabı okudum ama hayatımda ki hiçbir şoku ve insanı tanıma eşiğini Freud ve Adler'ı anlamlandırdığım an ki kadar yaşayamadım.
Medusa kitabını şimdi daha da çok merak ettim. Benim de mitolojiye ilgim vardır. Günlük duyduklarimizdan ziyade daha dramatik şeylerle karşılaşabiliyoruz ziyade. Ki insan ruhu da drama aç malumunuz.
Adler veya Freud dan ozellikle onerdiginiz kitaplar var mi?
Ve katiliyorum drama aciz ve hemen dikkatimizi cekiyor.
Nietzsche agladiginda adli kitabi okudunuz mu?
Ağladığında kitabını okumadım fakat Freud'dan Korku ve Ket vurma belki Sevgi ve cinsellik üzerine, Adler'dan ise İnsan Doğasını Anlamak diyeyim
Freud ve Adler'ın kardeş olduğunu biliyor muydunuz? Adler'ın aşağılık, üstünlük vs gibi kompleksleri Freud'da; Freud'un nefreti ve öfkeyi cinsel otoritesizliğe atfını Adler'a yönelik yaptığını duymuş muydunuz? Modern psikolojiyi resmen ojenizm deneylerinin yasallaştirilmaya calisilmasina ve iki yahudi kardeşin anne baba kayirmasindan ötürü çıkan kavgalarına borçluyuz.
Kardes olduklarini bilmiyordum. Ilgimi cekti. Kitaplari bir daha kitap alisverisimde alabilirim. Tesekkur ederim. Psikoloji kitaplarina cok yonelmedim ona da sira gelecegini bilidigimden. Belli zamanlarda bellir turlere yoneliyorum genelde. Bu siralar fantastik ilgimi cekiyor.
Ben pek anlamam da fantastik türlerden. Daha doğrusu zevk için kitap okumadığımdan dolayı ne nedir pek bilmiyorum. Harry Potter vs tarzı mı?
Hayir. Medusa fantastik mitoloji tarzindandi. O bitince baska benzeri okuyasim cok geldi ama elimde cok roman var. Olasiliksiz kitabini duydunuz mu? O da fantastikti. Adam Fawer yazarindandi. Empati kitabi da oyle. Cok begenmistim.
İkisini de kardeşim okudu ama ben pek tercih etmedim. Neden bilmiyorum. Cinsiyetçi gibi konuşmuş olacağım fakat tecrübelerime göre sanırım hanımlar fantastik türlere daha meyilli.
Olabilir. Gerilim turu ve edebiyat okumuslugum daha fazla aslinda. Fantastik o kadar degil.
Sormadım ama şiir sever misiniz edebiyat demişken?
Severim. Siz?
Tahmin edebileceğinizden fazla severim hem de.
Beni mazur görün, üstüme vazife olmayan şeylere pek kafa yormam lakin böyle romanlar, felsefe, psikoloji edebiyat seven biri ne mezunu diye merak ettim. Size yönelik soracağım en derin sorunun bu olacağını temin ederim. Cevap vermek zorunda değilsiniz. Benimki basit bir soru.
Bazi siirlere anlamak veremiyorum. Elbette anlatilan bir sey var ama hic baglantisi olmayan cumleler de var. Onceden daha da severdim. Sonra biraz azalsa da yeri ayri.
2 ay sonra hemsirelik derslerim baslayacak. Pek okudugum turlerle baglantili degil :)
Siz ogretmen misiniz?
Ben de sizinle benzer duyguları yaşadım zamanında. Yıllarca şiirler, edebiyat bize hep bakış açısı kazandırır denildi. Oysaki belli düşünceleri empoze etmek adına, belki masumane şekilde canlandirilmaya çalışılıyordu, ortaya konulmuş şeylerdi. Sonra başkalarında kendimi bulacağıma, bulmaya çalışacağıma kendime yöneldim. Başkalarının şiirlerini okumamak için şair oldum.
Hayır, öğretmenim diyemem. Aslında bakış açısıyla alakalı. Lise mezunuyum aksine.
Ne guzel :) siir kitabiniz var mi?
Bakis acisi gelistirdigini hep gordum ve okuduktan sonra kesinlikle kendimi ifade etmem bile daha kolay geliyor. Ara verince bu kotulesiyor.
Kendinizi guzel gelistirmissiniz. Tebrik ederim.
Kendime şairim diyeyim. Kendi çapımda. Henüz kitap çıkarmadım, ki düşünmüyorum da. Size bir şeyler katabiliyorsa şiirler ne mutlu size.
Estağfirullah, bir yerlerden bir şey kapacağım varmış, oluvermiş sadece.
Edebiyat daha cok katiyor aslinda. Belki de en yoneldigim tur oldugu icindir.
Ayrıca asıl sizi tebrik etmeli, bu devirde sağlık alanında olmak hem kariyer hem insanların tavrı açısından yürek istiyor
En sevdiginiz sair kimdir?
Tesekkur ederim. Dersler olunca okumam da azalacak diye su bir kac ayda cok okumak istiyorum.
Benim bir rahatsızlığım var. Belki de bundan dolayı edebiyatı, roman türlerini sığ buluyorum.
Benim sevdiğim şair yok. Ama kalemini tebrik edeceğim şairlerden biri olarak Akif'i gösterebilirim.
Cok derin olmayabiliyorlar da.
Sizin sevdiğiniz şairler kimler?
Ahmet Arif'ten Leyla Erbil'e mektuplar vardi bende. Henuz okumadim.
Cemal Sureya ve Nazim Hikmet'i severim.
Şiirlerde aşk konuları çok tutuluyor fakat en hakiki şekilde yazılmış şiirler genelde nefret veya ölüm hakkında oluyor. Bir söz vardır; mutluyken söylenenler gerçek olmayabilir ama nefret ederken söylenenler tamamen gerçektir. Buna benzer bir sözdü. Kimin söylediğini şu an hatırlayamadım.
Dogru. Katiliyorum.
Yani Makber'i yazan bile 40'ı çıkmadan evleniyorsa, Lavinia diye ağlayan adam daldan dala konuyorsa aşk şiirleri ne denli samimi olabilir diye sorgulamadan edemiyor insan.
Charles Bukowski'nin şiirleri yine başarılı lakin sevemiyorum işte
Ben de o kadar aski siirlerde yazana kadar itiraf edemeyislerine anlam veremiyorum. Iclerine gomuyorlar.
İçlerine gömmeyi tercih ediyorlar. Bulacakları hayal kırıklığı ya da utançları sevgilerinden ağır geliyor.
Ki böyle insanların sevgisi de anca kurmaca olabilir.
Ben kimseyi görmedim ki gerçekten karşısındakini sevgisiyle mutlu edip yanında kalacağını sağlayıp herkesten çok seveceğini bilip gidip söylemeyip depresyona girsin
Evet ama ice atmak bir suru hastaliga sebep oluyor, depresyona sokuyor. Insan kendine yazik ediyor o hayal kirikligini yasamamak icin. Iclerine gomerek belki de daha fazla kiriliyorlar zamanla.
Korkak insan her zaman korkaktır. Sevilmemeye korkan sevmeye de korkar. Sevilmemekten tereddüt eden sevmeye de tereddüt eder. Korkaklık tercihtir. Sevgi gibi. Neyi nasıl seçtiği önemli değil insanın. Sonuçların amasi, bahanesi olmaz. Sonuç olarak ya yanında olur ya olmaz.
Evet oyle de biraz ters geliyor bir yandan bu bana. Ne oluyorsa icine atmaktan oluyor.
Bir gün selvi boylum al yazmalım filmini izlemenizi öneririm. Korkaklıkta geçen bir aşkla her şeyi göze almış sevgiyi anlatan bir parça sadece.
Ben artik gideyim. Tesekkur ederim guzel sohbetiniz icin. Sitede boyle konusabilecek birini gormek guzel :)
İyi ama içe atmak diye bir şey aslında yok. Ya cesursundur ve inanırsın, ya kaybedensindir ve senin hayalini başkaları yaşar. Hayat bu şeyden ibaret.
Ondan cok etkilenecegimi bildigim icin izlemiyorum bilerek. Etkisinden cikmam zaman alir :) belki bir gun izlerim.
Asıl ben teşekkür ederim sabah sabah sizi de tuttuk, hakkınızı helal edin. Sağlıcakla esenlikle kalın hanımefendi.
Umarım bir gün uzulmeyeceginiz şekilde izleyebilirsiniz. Selametle kalın.
O kisinin bilmesi saglanmali. Yuz yuze olmasa da ona siir yazip gondererek de olabilir. Bilmeden, bilinmeden hayattan gocup gitmek uzucu geliyor.
Tesekkurler. Iyi gunler :)
Bakın, siz de benim gibi adım atabilmeyi savunuyorsunuz.
İyi günler dilerim
Tam adamına denk geldin
Bende nezamandır konu açılsında biraz nabız yoklasam diyordum psikolojik açıdan dini ilişkiler
Tabi, buyrun.
Biraz geç olucak belki ama siz buyrun önce
Din ve psikolojinin neyini konuşmak istiyordunuz?
Geç olsun güç olmasın
sairinmanifestosu beyfendi dogrular ve yanlışlar arasında olan çetin çizgideki uçurumun yamacındayım
Estağfirullah, ne beyim ne efendi. Doğru ve yanlış da yoktur. Biz anlam yükleriz. Ama uçurumlar her daim vardır. Goremediklerimizden sizi tehlikeli gördüklerimize iteleyen hususlar nelerdir?
İslami usul ve esasları kendilerine kalkan edip kulananlar karşısında duran biri olmak ve savunmak istiyorum islamı belki ama halkın gözünün boyanmasını daha fazla istemiyorum sadece
Sizi ayak üstü geçiştirmek istemiyorum. Takdir edersiniz ki derin konular. Akşam 8 gibi müsait olabilir misiniz ya da daha sonrasında?
Tabi siz musait olunca yazın görünce mutlaka cevaplarım
Anlayışınız için teşekkür ederim, hayırlı günler dilerim. Görüşmek üzere...