Merhabalar Herkese 🌸

Duyarız ya hep "Aslında o çok iyi biriydi, hep çevresi bozdu onu" diye. Sizce bu doğru mu? Bir insan, çevresi nasıl olursa olsun kendi karakterini koruyabilir mi?
Ya da en basitinden, huyu suyu değişir mi?
Merhabalar Herkese 🌸

Duyarız ya hep "Aslında o çok iyi biriydi, hep çevresi bozdu onu" diye. Sizce bu doğru mu? Bir insan, çevresi nasıl olursa olsun kendi karakterini koruyabilir mi?
Ya da en basitinden, huyu suyu değişir mi?
Bir insanın karakteri ve ruh halini hayatı boyunca en çok konuştuğu, yanında bulunduğu 5 kişi etkiler. Ve birçoğumuz için bu aile üyeleri ve en yakın birkaç arkadaştan oluşur. Eğer karakterinizin benzemesini istemediğiniz kişiler etrafınızdaysa ve o veya onlarla iletişimi sıfırlamanız mümkün değilse ne kadar uzak davranırsanız ve kalırsanız sizin karınıza olacağı bilinciyle hareket etmeniz gerektiğini düşünüyorum 🎀
İnsanlar manipule edilmeye müsait ise evet değiştirebilir. Eğer sağlam duruşu olan bir insansa hayır değişmez.
Teşekkürler 😄🖤
Bence değiştirebilir.. ama bu insana göre değişir.. karakteri sağlam insanı kimse değiştiremez çünkü kendisini bilir.. ve zaten kötü arkadaş çevresi de edinmez.. ama gerçek de şu ki insan yaşadıkça acı çektikçe değişir zamanla.. mesela daha güçlü olur.. ya da daha sabırlı olur.. ama tabi ki de iyi ya da kötü yönde değişmesi de kendisine kalmış bir şey ben iyi yönde değiştim
İnsan karakterine uygun çevreyi seçer bence.
Teşekkür ederim
Cevap
21Cevap
Karakteri oturmuşsa değiştiremez ancak henüz hala gelişmekte olan bir karakteri varsa özenti ve ergense etkiler
Hayır değiştirmez. İsterse ben yapmam ben istemiyorum diyebilir etrafına uymak yerine
Bir bakıma etkiler. Doğal, olağan görünür, sonbaharın yaprağı sarartması gibi. Enerji başta uyumlar kişileri, enerjisel varlıklarız. İyi hissettiren, iyi özelliklere sahip insanları hayatımıza tercih etmek her açıdan olumlu etkileyecektir sizinde yaşamınızı, bu çok ciddi ve doğru bir şey. 🙂
Çevre, bir insanın davranışlarını ve karakterini etkileyebilir, ancak kişilik genellikle karmaşık bir kombinasyondur ve sadece çevresel faktörlere bağlı değildir. Kişilik, genetik miras, yaşanılan deneyimler, eğitim ve çevresel etmenlerin birleşimiyle şekillenir. Bir kişi çevresindeki olumlu veya olumsuz etkileşimlerden etkilenebilir, bu da karakterinde belirli değişikliklere neden olabilir. Ancak, temel kişilik özellikleri genellikle daha dayanıklıdır.
Evet değiştirebilir. Pozitif ya da negatif olarak mutlaka bir etkisi oluyor çevrenin insanlar üzerinde.
Sanmam pek. İnsan ne ise odur. Fakat kötü arkadaş kötü örnek olabilir. Karakteri oturmasıysa kolay manipule oluyorsa çok kolay değişir. Kendini bilen biriyse aklı başındaysa karakteri sağlamdır.
Buda tamamen kişinin yapısıyla alakalı bir durum irade meselesi bence çünkü ben çocukluğumdan beri öyle arkadaş çevresine sahip oldum ki doğru ve yanlışı her zaman ayırt edebildim ve kötü olan hiç bir alışkanlık edinmedim kendime
Hicbir sey yapmasa bile ona anormal gelen seyler normal, normal gelen seyler anormal gelmeye baslayabilir. Ve bunu o olayin icinde iken farketmez, farkedemez.
Çevre bozdu ise de kişinin de içinde varmış yani. Kötü bir şeyi görünce ya korkarsın ya da üzerine gidersin misali. Bazıları da direkt kötü oluyor.
Karakterini değiştirmeyi bırak karakterini belirler
Kesınlıkle. Körle yatan şaşı kalkar demısler çevren ne ise sen o olursun
Gencse etkiler, yetişkin yaşta işe Potansiyelini ve ruh halini olumlu ya da olumsuz etkiler
Tamamen yapısını değiştirebileceğine inanmıyorum ama ufak değişimlere sebep olabilir.
Karakterini yani özünü değiştirmez ama huyunu suyunu kişilik özelliklerini değiştirir
Sigaraya özenti çevre ile başlıyor. Hiç aklında olmayan bile çevreden dolayı içiyor.
Hayır değiştiremez, bir insanı kendinden başka kimse değiştiremez
hayır değiştiremez bence değişiyorsa da hata yapar
Evet değiştirir. Karakter hususunda çevre faktörü oluyor
Olumlu olumsuz kişi kendi rahatlığında bunu isteyebilir esneklik güzel ve gelişime yön verici
Degistirebilir. Karakter degil aslinda değişen yasam tarzi hareketleri vs.
O çevreden kopabilirim kaygısıyla değişim olabilir
Çok doğru
kişi izin vermediği müddetçe değiştiremez çevre insanın karakterini değiştiremez
Yolu uzatır değiştiremez
Evet degistirebilir
Dogru olabilir bebek
Düşünce yapısını etkiler
Evet değiştirir.
Geçici bile olsa değiştirir kesinlikle.
Tavuk ve yumurta hikayesi gibi. Boş ver gitsin.
Bozmaz, asıl karakterini ortaya çıkarır
Nadiren değişmez evet çevre insanı değiştirir.
Evet değişebilir
Bi denesin tabi
Değiştirir.
kaçmazsa ewet
Evet.
Değiştirir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?