En kabullenemediğiniz yanınız ne? En nefret ettiğiniz, en iğrendiğiniz veya belki de en utanç duyup, göstermekten çekindiğiniz? Şimdi rahatlayın. "Evet ben buyum, ne olmuş yani?" deyin kendinize. Bu kadar. Sakince. "Evet ben berbat, kokuşmuş birisiyim, ne olmuş yani?" Belki de, "Evet beni yargılamaya devam edin, ne kadar iğrenç olduğum hakkında dedikodularınıza devam edin." deyin. Gölgelerinizle, karanlık ikizinizle barışın, onlara nefret besledikçe bağlanırsınız, onları umursamayın ve unutun, defolsun gitsinler.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Bazen direkt olarak kendimi kabullenemiyorum
"İnsanların oluşturduğu tüm bu yargılar üstüme kokuşmuş bir çöp gibi yapışıyor, insanların iğrenç bakışlarında kendimi görüyorum, aynaya her bakışımda ve kendime her dönüşümde içimi öfke, nefret ve hüzün kaplıyor. Ama böyleyse bile ne olmuş ki? Evet bana istediğiniz kadar bakmaya, yargılamaya devam edin. Hiçbirinize güzellik borcum yok, hiçbirinize mükemmel, harika olma borcum yok. S*ktrn gidin. Herkes kendi işine baksın." Böyle de...
Şimdi gevşe çünkü inan bana sandığından daha fazlasısın. "Ama ben her şeye rağmen kendimde kimsenin göremediği şeyler görebiliyorum, herkes onu görseydi beni nadide kılacak olan ne olurdu ki? Benim kırılgan oluşum aşka, tutkuya, hatta kendime bile naiflikle yaklaşacak kadar ince ruhumdan sızmıyor mu? Aşkı mükemmeli arayan gözler göremez, benim kendime aşık olmam için kimsenin mükemmeli olmam gerekmiyor. Ben zaten mükemmelim, hem de olduğum hâlimle. Kendimi değiştirmeye gerek duymadan. Kendimde gördüğüm bu farklar hayata karşı ayak uyduramayışım olabilir ama tüm devrimler bununla başladı, bununla yaratıldı. Ben güzelim, ben harikayım, sizin kendinizde gördükleriniz benim de hakkım. Doğa sizi veya beni ayırt etmiyor, o kalbimin her göğüs kafesime çarpışında, kuşların her kanat çırpışında arkamda. Ben doğayım, evrenim, sizlerim ve inanın bana, benim hakkımda ne derseniz deyin, ben her hâlimle mükemmelim. Standartlarımı kendim belirlerim, doğruyu ve yanlışı. Bu sizin hayatınız değil, benim kendimi anlatış biçimim."
Mesele başkalarının nasıl baktığı değil ki. Başkalarının ne düşündüğü umrumda değil. Ben kendime nasıl baktığımdan bahsediyorum
Kendine nasıl bakıyorsun? Kendini cezalandırıyor musun yoksa, kendini kabul edemeyişinin altında bir kıyaslama veya başka bir şey mi var?
Bilmiyorum sebebini. Muhtemelen çoğu insan gibi çocukluk travması kalmıştır bilincaltımda ondandır
Sebebini bilmiyorsan o durum sandığından daha derindir. Çocukluk travması olabilir veya yakın tarihte gün içinde yaşadığın ama sonra unutmayı tercih ettiğin bir tetikleyici olabilir. Durumu daha iyi anlatmak istersen daha isabetli çıkarımlara varabilirim ama şimdilik şunu söylemek istiyorum, sevdiğin, aşkla baktığın her şey onları yansıtmıyor muydu? Mesela doğa, güneş ışığının ağaç dallarından süzülerek ensene sıcaklığını bastırması, esintinin yanağını okşayan fısıltısı... Hepsi kusursuz, yerinde, dengede değil mi? Sorun hiçbir zaman koşullar olmadı, onlara biçtiğin değerdi. Koşullardan daha üstünsün tam da bu yüzden. Kendine doğaya baktığın gibi, sanata, aşka, çiçeğe, hayvanlara baktığın gibi bak ve o zaman ışığını yakala. Sadece gölgene bakarsan karanlık tüm ışığını yutar.
Tamam işte ben de bundan bahsettim zaten
Öyleyse ne yapman gerektiğini biliyorsun
Biliyorum
Genel geçer şeyler dışında en yoğun olanı sanırım cinselliğe karşı olan zaafım. 🤦
"Çekici bulduğum insanlara her bakışımda kasıklarımı kaplayan sıcaklık, baştan çıkarılışım kendimi sizin gözünüzde ayıp bir şey yapıyormuş gibi, doyumsuzmuş gibi, sekse olan zaafım içimdeki açlığı dindirsin diye uğraşım yargılayıcı bakışlarınıza sebep olabilir ama ne olmuş yani? Bu benim. Kendimi sapık, kendimi çapkın, kendimi bel altı hissedişimden kime ne? Bana bunları deme hakkını kim tanıyor size? Aslında bana yıktığınız tüm bu yargılar s*kmde değil. Ben buyum, iki kelime, tüm hayatımın özeti. Bunu anladıysanız bakışlarınızı da, dayatmak istediklerinizi de kendinize saklayabilirsiniz. Sizin gözünüzde günah işliyorsam bile Adem ve Havva'nın o elmayı yediğini de, dünyada çıplak ve savunmasız kaldıklarını da, ilk günahı soyumuzu başlatanların işlediğini unutmayın. Sapıksam evet, kimseyi ilgilendirmez." Bunu de, kendine haksızlık yapma.
Şimdi ise derin bir nefes al, ciğerlerine havayı nazikçe doldur. "Bunun neresi sapıklık? Tutkulu olmak, insanların bedenlerinde aradığım o ten uyumları, aşkın cinselliğe vurulmuş versiyonu... Ben duygularımı, hislerimi dibine kadar yaşıyorum ve kendimi kısıtlamıyorum, doğamda olan bir şeyden ötürü de utanç duymak zorunda değilim. Tenin tene her çarpışında kalbim hızlanıyor, nefeslerin her dökülüşünde kendimi farklı bir atmosferde buluyorsam ve bu günahsa bile, benim için böyle olmak zorunda değil. Kimsenin günah, ayıp sandıklarını sırtıma yük etmek istemiyorum. Bu cinsellik arzumu sanata da, müziğe de dökebilirim neden biliyor musunuz? Çünkü bu bir tutku... Bu tutkuyu bastırmadığımda değil, asıl bastırdığımda sapığın teki olurum. Bunu sanatsal görüyorum ve kendimi böyle seviyorum."
Ben şahsen karşındaki kisinin rızası olmadan yapılan şeylere sapıklık gözüyle bakıyorum. Birlikte eşlik edilen şey ne olursa olsun kişisel zevktir kimseyi ilgilendirmez. Bazen günlük periyotta dikkat dağılmasına sebep olabiliyor. Tek olumsuz gördüğüm yanı bu.
Ben zaten rızaya dayalı şeylerden bahsettim
O zaman normaliz. En azından ahlakçı değiliz.
Elbette, bu yüzden bu zaafın senin kabullenemediğin yanın olmasın.
Kabullenememek değil. Yorucu oluyor bazen. Daha ölçülü olabilirdi. 😊
Öyleyse bu açlığını başka şeylere yönlendir, kökenini anlamaya çalış, kendine sorular sor, bir doktora görün. Bunu ölçülü hâle getirmek senin elinde.
Sanırım heyecan duyduğum tek konu bu kaldı. Diğer her şeyden sıkılıyorum artık.
Bunda sana heyecan veren faktörler ne, bu cinsellik enerjisini başka nelerde deneyimleyebilirsin, daha doğrusu heyecanı, diğer şeyleri 'sıkıcı' kılan ne? Bunlar anahtar sorular.
Bilmiyorum yalnız kadını keşfetme fikri cazip geliyor.
Sevince fazla yumusak oluyorum taviz veriyorum
Yok valla herşeyimle 10/10
Bence sen bastırıyorsun da neyse o zaman başkalarında en çok yargıladığın şey ne?
Sinirli olmak ve kavga etmek..
herkesin mutlu ve birbirini sevdiği aşk dolu bir dünya sevgi dolu bir evren istiyorum ❤️🥺
Ve sokak hayvanları kardeşimiz olsun 😢
Sokak hayvanları kim ne derse desin bizim kardeşimiz 💖 Hayatın başka tezahür, anlatım biçimlerini görmek çok güzel değil mi? Başka canlılar olduğumuz hâlde dilsiz bir sevgiyle birbirimize tutunabiliyoruz. Bir kedinin mırlaması bile hayat hakkında çok şey koyuyor masaya. Bu arada sinirli olmak ve kavga etmek anlaşılan senin gölge yanın, unutma ki sinirin de, kavganın da olumlu tarafları var. Hatta biliyor musun bazı kavgalar edilmeden, bazılarına sinirlenmeden bu yaşam daha iyi bir hâle gelemez.
Hayır katılmıyorum size iyi aksamlar
Evet katılmamak çok normal değil mi? Katılmamak da hayatın akışı, kimilerine göre çatışmadır. Bu yüzden katılmadığın konuları savunmak için bile tartışman, zaman zaman kavga etmen gerekecek. Kavgadan kastım da kafa burun dalaşmak veya seviyesizleşmek değil. Bazı ilişkiler bozulur, bazen hayat kötü gider... Sorun değil, bunlar olağan akışı. Bazen bazı kavgalar edilmeli, bazı hatalardan ders alınmalı. Bu hayatı güzel kılan bir yandan farklı fikirler olmasıysa, çatışma bazı zihinlerde kaçınılmaz olacaktır ve o zihinler ne kadar fazlaysa, gürültüsü bize o kadar gelecektir.
Vazgeçememe huyum var biraz rahatsız edici
"Bu yanım inatçı bir sakız gibi üstümde, insanlar bana bir şeye kafayı taktığımda kendimi yoracak, delirtecek ve takıntı edecek kadar üstüne gittiğimi söylüyor çünkü bırakırsam onu hak etmem, onu göremem, onu kaybederim. Evet ben buyum, ne olmuş yani? Herkes kendi işine baksın." Böyle de.
Sonrasında ise rahatla, gevşe. "Bu yanım tuttuğumu koparmama, imkansızı bile potansiyel olarak görmeme, çoğu insanın aksine yorulmayı pes etme seçeneği olarak görmeyişime sebep oluyor. Onu seviyorum, işime yarıyor her ne kadar zihnimde durmadan dönse de, bana parlak şeylerle geliyor. Fazla sürtünme, fazla ısı, fazla enerji ise daha parlak şeyler demek değil mi zaten? Belki de yorulmak o kadar problem olmamalı, kendime yorulma, vazgeçme, akışına bırakma hakkı tanımalıyım. Bu benden hiçbir şey eksiltmez, benimse her şekilde gelir zaten." Sonrasında ise böyle de.
G*yim bunla gurur mu duyayım
Tamam şimdi sakinleş. "Ben erkeklere ilgi duyuyorum, bir erkeğim ve hoşlandığım bir erkeğin bana bakışı terler dökmeme, kalbimin gökyüzünde kanat çırpmış gibi çırpınmasına sebep oluyor. Erkekleri seviyorum, erkeklerle sevişmeyi istiyorum. Bana istediğiniz kadar günah işliyorsun, sapık, sapkın, hasta deyin, inanın umurumda değil. O iğrenç bakışlarınızı bana kenetleyin ve tüm pisliğinizi dökün hadi, bana ithamlar sıralamaya devam edin... Sen kötüsün, hastasın, erkek bile değilsin, sen s*kilmekten zevk alan bir ucubesin deyin. Siz bana bunları derken ben size sadece s*ktirin gidin diyeceğim ve susacağım, ne dediğiniz umurumda değil, ben erkek arkadaşımla güzel günler geçirirken siz kudurmaya devam edebilirsiniz. Söyledikleriniz olmuş olsaydım bile, ne olmuş yani? Ne yani? Bu benim hayatım ve kuralları BEN BELİRLERİM."
Şimdi biraz gevşe ve rahatla, havanın güzelliğini soluyarak sakinleş. "Bir erkeği sevmem hiçbir zaman sorun olmak zorunda değil. Tutkuyu onlarda görüyorsam sorun ne? Tutku sorun olabilir mi sizce? Hayat tutkuyla var oldu, benim tutkumu baskılarsanız ben hayattan nasıl zevk alabilirim ki? P*nis seviyorsam ne olmuş yani? Ben hasta değilim, ben kötü, sapık değilim. Beni istediğiniz şey ilân edebilirsiniz ama ben sadece aşkı seven birisiyim, mutlu olmayı, huzurlu hissetmeyi. Günahsa bile fikirlerinizi kendinize saklayın, ben bunun günah olduğuna inanmak zorunda değilim. Ben... Ben sadece hislerimin peşinden gitmek istiyorum, gülmek, kendimi kabul etmek istiyorum. Kendimi kabul ediyorum da, benim sorunum değilse kimsenin olmasın. Aşkı bir sanatta, gökte, tanrıda görmek sorun değil ama kendi cinsimde görmek mi sorun? Hayır, hayır değil."
Ben bunu bu kadar hiç düşünmemiştim eyvallah
Kendine haksızlık yapma lütfen ve iyi geceler dilerim 💖
Çok teşekkür ediyorum her gecenizin iyi olması dileklerimle
Kindar olmam
"Evet ben kindar birisiyim, insanları kolay kolay affedemem, ne olmuş yani? Herkesi affetseydim nişan tahtasından başka bir şey olmazdım. Ben kindar, nefret besleyen, kolayca köpüren birisiyim." Bunu de...
Şimdi de, "Ben kindar olabilirim ama aynı zamanda sevgimi hak edenleri delicesine seven bir manyağım, onlara verdiğim değer içimi yutulan bir şarap gibi ısıtıyor. Acaba onlarda neyi kabullenemiyorum da kin besliyorum, geçmişi unutamıyorum? Her neyse, onları affedip, sınırı geçmelerine izin vermeden uzaklaştırmalıyım." Rahatla.
Agresifim
"Ben kendimi savunabilmek için üste çıkmayı seviyorum, insanların ters hareketini gördüğümde beni pişman etmesinler diye, onları pişman etmek istiyorsam ne olmuş yani? Ben buyum." Böyle de.
Sonrasında ise, "Ama bu yanım içimde ateş gibi bir tetikleyici, beni hırslandıran, bazı şeylere tahammül etmek zorunda bırakmayan bir parçam. En çok kimlere karşı agresifsem, onlar benim gölge yanlarım. Kendimi kimseye ispatlamaya ihtiyacım da yok."
Tahammül seviyem çok düştü ülkenin de bu berbat halinden dolayı
Anlıyorum. Sinirini bir şeylere aktarabilir, onu dönüştürebilirsen ne çevrene, ne de seni yiyip bitirmesiyle alakalı zarar vermiş olmadan yararlı bir araç hâline getirirsin ama bunu yaparken anahtar nokta şu, kendini anlamak için uğraş neden böyleyim, kendime ne anlatmak istiyorum diye. Güzel günler dilerim.
Mesleğin ne
Üniversiteye hazırlanıyorum ben, mesleğim yok.
Psikiyatrist gibi konuşuyorsun
Umarım öyle olurum 😊
Hedefin mi
Evet hedefim
Şu an ne hissettiğini tahmin edebiliyorum sevinç ile gurur arası bir duygu
Birisi seni olmak istediğin mesleğe benzetmesi duygusu
Bana da söylerlerdi bende mutlu olurdum
Evet öyle hissediyorum, sen ne olmayı istiyorsun?
İstiyordum
Subaylık vardı aklımda ama geçti artık
Ülkeyi terk ediyorum