Disleksi miyim?

Ben 1. Sınıfta okuma ve yazmayı öğrendim ama aşırı zor öğrendim okulda en son öğrenen bendim. Hatta travma sebebim 3. Sınıftaki Türkçe quizinden 30 almıştım sebebi ise ünlü ünsüz harfleri ayırt edemiyorum sonra ailem sınavımı öğrenince evde ünlü ve ünsüz harfleri doğru yazana kadar beni bırakmadı ve benim bunu becermem saatler sürdü. O günü hala dün gibi hatırlıyorum. Neyse sonrasında benim okuma ve yazmamda hiç sıkıntı olmadı tıkır tıkır okuyorum okuma hızım yavaş falan değil. Ama bazen aşırı nadir de olsa yanlış okuyorum mesela merhaba kelimesini araba gibi.. ama bu saniyelik oluyor sonra baktığımda tekrar merhaba olarak görüyorum. Onun dışında hala analog saat okuyamıyorum. Sağ ve solumu beden dersinde böyle ard arda hızlıca sağ sol sol sağ falan dendiği zaman karıştırıyorum. Hala da öyle. Ayakkabı bağlamağı 13 yaşımdayken öğrendim. Ve 14 yaşıma kadar beni annem banyo yaptırıyordu çünkü kendim yapamıyorum. Motor becerilerim zayıftı. Matematiğim aşırı derece iyi. 8. Sınıfken 12. Sınıf sorularını çözebiliyordum. Ama kesinlikle ingilizce öğrenemiyorum. Anasınıfı derecesinde daha az biliyorum. Ama gerçekten çok çalışıyorum fakat kafam almıyor kelimeler ve gramer konuları kafamdan uçup gidiyor saniyesinde. Ezberim kötü. Ve bazen kelimeleri unutuyorum mesela ne malum diyeceğime ne mala demiştim sınıfın ortasında. Acaba bende disleksi mi var.

Disleksi miyim?