Mutluluğun salt maddesel olduğuna kanaat getirip koca bir ömrü en iyi eve, en güzel elbiseye, son model arabaya, telefona ulaşmak için ziyan edip sonunda da bizatihi ziyan oluyoruz. Aslına bakarsanız mutluluk dediğimiz şey somutsallıktan çok uzaktır. En güzel evde hiç huzur olmayabileceği gibi bir harabede gayet huzurlu bir yaşam seyredebilir. Nitekim mutluluk, maddeye ulaştığımızda değil, özümüze ulaştığımızda vuku bulur. Demem o ki; varoluş sebebimiz nedir, sorusunun çözümlenmesindedir mutluluk.
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
En İyi Cevaplar
+1 yılMutlaka geçmişinden kalan bir travman veya içinde kalan aslında kendine bile itiraf edemediğin bir şeyler vardır. Bilinçaltında yatan şeyler insanı sebepsiz yere mutsuz eder. Bilincinde olan hatırladığın şeyler mutlu olduğundur. Çevre baskısı etkilidir çünkü mutsuzum dersen sana neden? Ailen yanında, paran var, istediğin gibi yaşıyorsun tarzı saçma sapan avutmalar söyleyecektir. Bunlar bilincinde olur lakin bilinçaltında olan biteni bilmezsin. Küçükken sana yanlışlıkla kalkan bir el, yapılan ufak bir şaka bile olabilir bu mutsuzluğun sebebi. Ne bileyim sevdiğin bir dost ya da sevgiliden ayrılma nedenlerin vardır, aile içerisinde elbette tartışmalar olur büyük ya da küçük bunlar da etkilemiş olabilir. Bunun için psikolog yardımı alabilirsin. Kaliteli ve işinde başarılı bir psikolog ile görüştüğünde derinlere inerek o nedeni anlayacaktır zaten. Fakat psikatrist demiyorum bak psikolog. Çünkü konuşarak anlaşılmaya ihtiyacın var gördüğüm kadarıyla.😊😊😊
02 Yorumla
Soran+1 yılBaban seni annenden ayrı bıraksın annen nerde napıyor bilme tamamı. Ne o sana ulaşıyor ne sen ona nasıl hisedersin söylesene
- +1 yıl
E sebebi sen de biliyorsun işte?
Mutluluk insanın içindedir. Dışarıda atmayacaksın. Derman derdin içindedir. Seni mutsuz edeni bulup hayatından çıkarırsan mutlu olursun. Kendini keşfet
01 Yorumla
Canım benim para herşeyi çözmüyor maalesef çözse Sakıp Sabancınin sakat olan oğlu yürürdü maalesef ki çözüm olmuyor işte para ile bir ev alırsın tamam ama asla bir yuva alamazsın paran ile bir saat alırsın ama asla bir zaman alamazsın ve son olarak paran ile bir doktor alırsın ama asla bir sağlık alamazsın kısacası para ile sadece maddi şeyleri alırsın manevi ve seni asıl mutlu edecek şeyler hep kalır
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
110Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence sevmedikleri içindir.. para önemli değil.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılManevi ruhunu beslemeye çalış ibadet et mesela
00 Yorumla
+1 yılİnsanın maddi ihtiyaçları olduğu gibi manevi ihtiyaçları da vardır ve bunu doyurmak gerekir. Maddiyatı ve maneviyatı eşit tutamazsan hep bir boşluk hissedersin. Elhamdülillah müslümanlığa döndüm, Allah'ı hakkıyla tanıdım. Tanımadan önce çok fazla içimde boşluk vardı, asabiydim, bomboş hissediyordum fakat beni yaratanı hakkıyla en güzeliyle tanıdım ve içimdeki boşluk tamamlandı. Şimdi beş vakit namazımı kılmazsam, Allah'ı daha fazla tanımazsam onu düşünmezsem eksik hissediyorum. İçindeki manevi boşluğu doldurmalısın.
32 Yorumla- +1 yıl
Özelden yazar mısınız
- +1 yıl
@Bibakıpçıkçadm yazdım
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇiçeğim, ailenin seni sevmesi sana sağlıklı bir ebeveynlik yaptığı anlamına gelmiyor. Benim de ebeveynlerim beni seviyor ama kontrolcü, manipulatif, her şeyde bir küçük kusur bulan biriler. Ve zamanla ben içsel olarak mutsuz olduğum fark ettim. Sonra psikolojik yardımla, kendim psikolojik kitaplarla, günlük kendimi analiz için yazılarla kendimi keşfedip daha mutlu hayatın tadını çıkaran biri haline geldim. Sen de kendine odaklan, kendini keşf et, hedeflerin için çalış, sevdiğin şeylerle ilgilen, kitap film dizi izle, seyahat et. Olabileceğin en iyi versiyonunu ortaya çıkar.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılDemek ki derdin yok. Ki bu kötü bir şey. Çünkü dert iyidir, çözüm arattırır insana. Dinlenirken, hiçbir şey yapmıyor gibi görünürken bile zihin çare arar.
Ama boşluk çok illet bir şey. Aslında her şey yolunda ama iç dünyan hiç öyle demiyor.
Sana tavsiyem, dünyayı gezmen. Hayatın farklı insanlar, farklı kültürler ve farklı ülkelerde ne anlama geldiğini görmen. Belki sana da ilham olur bazılarının zorlukları. En azından şükretmeyi öğrenirsin, ki şükür de ruha sukünet verir.
12 Yorumla
Soran+1 yılBaban seni annenden ayrı bıraksın annen nerde napıyor bilme tamamı. Ne o sana ulaşıyor ne sen ona nasıl hisedersin söylesene
- +1 yıl
Belli başlı bir sorununuz varsa ona göre soru sorun, cevaplayalım. Böyle kıvırmayın yok içim boşta yok ailevi sorunlar da cart curt.
Çocukluk arkadaşımın verdiği cevap aklima geldi Hemcinsimdi bu arada
Aşk mı para mı diye sormuştum para demişti aşk karın doyurmuyor demişti kendinden 14 yaş büyük biriyle evlenmişti o zamanlar kendisi 22 yaşındaydı evlendiği kişi ise 36 ve duydum ki ayrılmışlar 5 yıl evli kaldılar diyeceklerim bu kadar
Soruyu soran kardeşim namazlarla aran nasıl ruhunu aç ruhum
Rad suresi 28 ayet
kalpler yalnızca Allah'ı anmakla mutmain olur00 Yorumla
+1 yılPara herşeyi çözer ver bize parayı o zaman diyenlerden değilim sen herşeyi tattığın yaşadığın için yaşamak için bir amacın kalmadı şu an bu yüzden mutsuzsun çevremde çok var böyle insan oradan biliyorum
10 YorumlaArkadaşında dediği gibi Türkiye'de akrabalardan ne kadar uzak o kadar mutlu.
Diğer konu seni ailenin sevmesi güzel, paranın olması da güzel. Tek sorun paranı değerlendirip güzel bir eğlenme sistemi oluşturman lazım, hem mutlu olursun biraz daha.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılBenimde çok param var ama daha da çok para istiyorum
18 Yorumla
Soran+1 yılDemeki Zengin değilsin
- +1 yıl
Şöyle, ticaretle uğraşiyorum bütün malimi mülkümü satsam ölene kadar yeter bana param
Ama ben kazancimi daha çok mala bağlayarak katliyorum sürekli yani bu ay 150 bin tl para kazandim dimi bu parayla tatil yapmiyorum onu da ana sermayeye ekliyorum ne zaman çatir çutur harcamaya başlarsam o zaman rahatlicam
Soran+1 yılSeni üzmek istemem ama 150 bin Bir doktorda kazanıyor iyi kazanıyorsun
Soran+1 yılDayım milyonlar kazanıyor bir ayda yani anlıyorum çok zengin değilsin yeni zengin olmaya başladın
- +1 yıl
Aynen trilyonerim demedim zaten
Zenginimde demedim
Sifirdan başladim ben
Üzülmedim zaten
Ama millet evin kirasını ödeyemiyor onlara göre zengin sayilabilirim - +1 yıl
Senin mutsuzluğun seni seven birisi olmqmasidir belki hi?
Soran+1 yılEvet haklısın yani daha fazlasını kazanmak istemeden ama adaletin bumu dünya diye bir şarkı var belki biliyorsun
- +1 yıl
Bilmeyen mi var sultan Süleyman mi devami
Gizli Üye(25-29)+1 yılPara bende de var keyfim yerinde. Neden mi? Çünkü babadan görmedik parayı kendi emeğimizi zamanımızı verdik, risk aldık. Açıklamam gerekirse yemek yemek ile lezzet almak ayrı şeylerdir, birçok şey edinebilir ancak tatmin olmayabilirsin çünkü emek faktörü eksiktir, emek yaşamın tadını verir.
01 Yorumla
Soran+1 yılTıp okuyorum. Emek dersen 19 yaşında milyoner olmam çok Zor bir şey.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılParanın herşeyi çözdüğünu sanan iyi yürekli kardeşim.
Gördüğün gibi para herşeyin çözümü değildir hiç bir zaman da olmamıştır.30 Yorumla
+1 yılPara hiçbir şeyi çözmüyoe ve mutlu etmiyoe malasef bu sene çok param var birsürü şey aldım yarın gelicek 2 kargom daha var ama hiç mutlu değilim bugün doğum günümdü ve annemden başka kimse kutlamadı eakiyi özlüyorum ama birdaha geri gelmeyecek hiçbişey keşke bir tshirt için para biriktirmek zorunda kaldığım ama mutlu olduğum günlere dönebilsem
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 418 cevap paylaştı. Ben de biraz benzer durumdayım. İyi arkadaşlarım az, sevdiğim insan beni istemiyor inat ediyor. Ailem beğenmiş kızı, ben aramızda olanları anlatamıyorum.
10 YorumlaYalnız degilsin param var arabam var işim var arkadaş çevrem var ama bende aynı senin gibi ruh gibiyim hiç bişey yapasım yok
10 YorumlaPara mutluluk getirmiyor arada sevdiğin biri hayatında yoksa mutsuz olman ondan kaynaklanıyor olabilir
10 Yorumla
+1 yılSen kendini mutlu sanmıyorsun ailen varsa yanındaysa eğer mutlu değilim diye düşünme en önemli şey ailedir herşeye şükür etmek lazım
10 Yorumla
+1 yılKendi iç dünyanı araştır kendine sor ama cevabın hemen gelmesini bekleme "Ben ne istiyorum?" Gibi aydınlatıcı kişisel gelişim soruları sor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 801 cevap paylaştı. Param var kimse beni sevmiyor mutluyum 😁 onemli olan para değil akraba ilişkilerinden uzak durmak.
10 Yorumla
+1 yılParayı kenara bırakın. Etrafınıza bakın, başınızı koyacak bir yatağınız var mı ısınacak bir yuvanız karnınızı doyuracağınız bir aşınız var mı? Varsa şükretmek için sebebiniz de vardır paranız var ya da yok bu önemli değil. Mutluluk parada değil şükürde saklıdır
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın şükretmek gerekiyor
+1 yılbazen bazı şeyleri kaybedip yeniden kazanana dek mutlu olamıyor insan ya da değerini bilemiyor. Bir de şu var kaybedilen her şey hatta çoğu şey yeniden geri kazanılamıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
- Kişilik & Karakter konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yılPara hiç bir şeyi de çözmez. Ne sağlığı ne mutluluğu nede saadeti bu durumla çok karşılaştım da şükür iflas ettim mutluyum şimdi
10 Yorumla
+1 yılPara biyere kadar çözüyor. Sonra yine kendinle başbaşasın
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılPara var huzur yok dedikleri bu olsa gerek heralde yalnız hissediyorsun kendini ondandır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimle evlen mutlu olursun. Para yok sağlık çok az ailem hiç yoktan iyidir, saf salağın tekiyim her sabah uyandığında bana bakar mutlu olursun shbsbvbsh
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılAilen de seviyormuş seni bir yönden eksiksin ve o eksige odaklaniyorsun
11 Yorumla- 1 yıl
Bana neden bildirim geldi
- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yıl00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 720 cevap paylaştı.
+1 yılyalan o işler öyle bi dünya olsaydı milyoner iş adamları kafasına sıkıp intihar etmezdi.
kaç paran var 5 milyonun üzerinde var mı02 Yorumla
Soran+1 yıl5 milyon para değil. Dedemler Zengindi oyuzden biz zenginiz ne kadar Servetimiz olduğunu söylemem doğru değil ama TL diye soruyorsan bir ev 5 milyon TL gelmiyor
- +1 yıl
Haklısın ben örnek verdim
- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılParanın herşeyi çözemediğini öğrenmen güzel olmuş ve bence sende psikolojik bir sorun olabilir depresyon felan
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 500 cevap paylaştı. İnsan kendini gelirdikce, kendini zorladikca mutku olur. Birşeyi elde etmek icin caba harcadığında o elde ettiğinden haz alir.
00 Yorumla
+1 yılPara sadece araçtır. Bu güne kadar amaç olarak yaşadıysan, önce bu bakışını değiştirerek başlayabilirsin
00 Yorumla
+1 yılParan var ve mutlu değilsin yani hiç inanmıyorum ama neyse Para var huzur var kardeşim ben sana o kadar söyleyeyim
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Kalbindeki boşluk aklına baskı yapıyor o yüzden mutsuzsun
Şu an ki halin tükenmişlik sendromuna benziyor00 Yorumla
+1 yılKaç yaşındasın ve nasıl bir çocukluk geçirdin cevap özellikle çocukluğunda muhtemelen
07 Yorumla
Soran+1 yıl19 yaşındayım çocukluğum çok güzeldi
- +1 yıl
Çocukluğunda bir sıkıntı yoksa huzurunda da bir sıkıntı olmamali ponçik. Ortada bir tuhaflık ve tutarsızlık var ama...
- +1 yıl
Bunları söylersen sorunun cevabında bulmuş oluruz minik kuş
- +1 yıl
.. cevabını da*...
Soran+1 yılEe..
- +1 yıl
Cevabını bildiğin soruları Neden soruyorsun o zaman bebeğim
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAslında mutlusun sadece mutluluğunu yaşamıyosun öyle bi imkanın varken. Gel seni Dubai'de misafir edeyim ne kadar mutlu olacaksın seveceksin hayatı
00 Yorumla Maneviyata yönelin, ilahi huzuru arayın..🤍 sevgiler
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Herkes böyle biliyor zaten, para herşeydir. Yanlış bir düşünce.
10 YorumlaParasızlık sıkıntı yaşattığı kesin ama para huzur getirmeyebilir , bir hobi edin bir uğraş bul kendine
00 Yorumla
+1 yılPara her şeyi çözer. Belki de sorun senin her şeyi elde ettiğini sanmandir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim de param var, eşim ayda 1 gelir eve, 1 dediğim eksik olmaz ama mutluluk bu değilmiş, yeni anlıyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
Bu şekilde mutlu olman imkansız zaten...
Para var maneviyat yok onu fark ettim bende o yüzden hep bi eksiklik var içimde
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü mutluluğu hep büyük ve maddesel olarak arıyorsun. Bu bir fakir edebiyatı değil
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı. Dunyayi tanimak icin neler yapiyorsun mesela?
00 Yorumla
+1 yılValla benim param yok diye mutsuzum onun dışında bir sorun yok
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 887 cevap paylaştı. Hobi edin , yürüyüş falan yap ve en önemlisi insan maneviyatsız olmaz unutma
00 Yorumla
+1 yılİnfak et paranı dağıt hayır yap
İnsanların yüzü güldükçe sende mutlu olacaksın00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBuda cagimizin simarikligi hersey var ama sukur etmeyi bilmiyorlar en ufak bir sorunu kafaya takip depresif depresif geziyorlar ortada.
05 Yorumla
Soran+1 yılSenin sosyal medya gördüğün cahiler benzemiyorum ablacım şunu aldım bunu aldım ah arabam bu kadar evim elbisem o kadar gelmiş bana şımarık diyorsun ayıp ediyorsun
Cevap sahibi+1 yılSen demissin ailem beni seviyor ben nerden bilebilirim senin aile problemlerinin oldugunu.
Soran+1 yılHaklısın
Soran+1 yılAilem beni seviyor
+1 yılO zaman bana ver paranı bakalım nasıl mutlu oluyorum gösteririm
00 Yorumlapara olunca mutluluk olmuyor onunw gecilmiyor ah ah
00 YorumlaDuygusal olarak birilerini ile arkadaşlık sevgili olmak gerek
00 YorumlaAman sende deme intihar falan edecem hayat hayattan zevk almasını bilene güzel
00 YorumlaHayatta seni mutlu edecek bir amaç veya hedefin yok demek ki.
00 Yorumla
+1 yılAl bir motorsiklet çık uzun yollara her şey geçer tecrübeyle sabit
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 969 cevap paylaştı.
+1 yılBen bunu çevremde söylediğimde dalga geçiyorlr benimle
10 Yorumla
+1 yılİçindeki eksikliği bulamamiş tamamlanmamişsindir belkide , para seni mutlu edemez kimseyi mutlu edemez , koşullarimizi alim gücümüzü güçlendirir sadece.
insanin tamamlanmasini ruhsal maneviyayiyla olur. Kendini keşfetmelisin bence :)10 YorumlaAllah çarpsın benimde param yok evim yok dakika başı mutluyum huzurluyum bazen diyom keşke birgün mutsuz olsam bazen nazar değiyor ama o ayrı konu
12 Yorumla- +1 yıl
😂😂manyak mutluyken niye mutsuz olmak istiyosun mis gibi yasa iste. Aci ceksen hosuna mi gidecek?
Gizli Üye(18-24)+1 yılHiçbiri bende yok bende ruh gibiyim... keşke olsaydı. Parayı geçtim ama keşke sağlıklı ve ailesi tarafından sevilen biri olsaydım..
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAmin 🥲
Ruh sevgiyle mutlu oluyor gerçek sevgiyi alıp karşılık vermek insanı mutlu ediyor deli gibi
00 YorumlaAilemle aram iyi olsa yeterdi neden mutlu değilsin?
10 Yorumla
+1 yılFarklı şeyler yap hayatında sürekli aynı şeyler yapıyorsan sıkabılır
10 YorumlaBoşluk insanı sıkabilir. Yetenekli olduğun bir alanda kendini geliştirebilirsin.
10 Yorumla- Devamını Gör (116)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat