Elindekiyle yetinemeyen insanlar kaybetmeye mahkum mudur?

Elindekiyle yetinemeyen insanlar kaybetmeye mahkum mudur?

Elindekiyle yetinmeyen insanlar genelde kendilerince hak ettiklerini düşündükleri şeyleri elde etme peşindedirler. Ben saygı duyuyorum böyle insanlara. Kendi kafalarinda var olanı kabul etmeyip sorgulayıp çabalamaya girişiyorlar. Dolayısıyla bin defa da kaybetseler sonunda kazanmaya meyillidirler demek daha doğru olur..
Bulgur almaya giderken evdeki pirinçten olmazlar mi diyorsun yani
Evet
İlişkiler için sorduysan karşındaki insanın iyi biri olduğuna inanıyorsan, duyguların da varsa yeni arayışlara girmeyeceksin. Sonuçta her insanın sana verebileceği şeyler aşağı yukarı aynı, sevgi saygı dürüstlük sadakat vs vs. En iyisini bulayım derken kimsenin ahını almayacaksın, zaten daha iyisi her zaman vardır bu doyumsuzluğun bir sonu yok ki.
genel olarak sormuştum. Duygusal anlamda değil.
Hayır değildir. Elindeki ile yetinmek bir anlamda kendini geliştirmeye açık olmamaktır. Herkes böyle düşünse ne icatlar yapılırdı ne de şu andaki teknolojiye sahip olabilirdik.
Cevap
6Cevap
Bence her zaman kaybetmeye mahkumdur.. ama elinde ki ile yetinen insan da kaybeder. çünkü adalet yok hayatta
İnsan elindekiyle yetinmek zorunda değil. Daha fazlasını elde etmek istiyorsa bunun için çabalaması çok normal.
Evet ama ""Dimyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak" diye bir atasözümüz de var. O zaman bu doğru değil risk her zaman vardır diyorsun doğru mu anlıyorum.
Elindekine şükretmeyen her zaman kaybetmeye mahkumdur.
Hımmm yetinmeyen değil de şükretmeyen yani verilen nimetin kıymetini bilmezse kaybeder diyorsun
Kaybetmeye mahkum mu bilemem, ama mutsuzluğa mahkum ondan eminim
Önce elindekine bakacaksın koruyacaksın sahip çıkıp sımsıkı tutacaksın sonra onun üzerine katacaksın
Bir gün herkes mutlaka kaybediyor
Elindekiyle yetinen de kazanmıyor ki. Çoğu zaman o da kaybediyor.
Varlığımla değerimi bilmeyeni yokluğum ile imtihan ederim
İnsanlar genel olarak kaybetmeye mahkumdur
bu da mı gol değil be bro :o
Yok be bro.
Kale yok şut çekiyoruz , nasıl gol olsun
Evet mahkûmdur
Illaki...
bence evet
değildir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?