Bir banka oturdunuz elinde balon tutan bir çocuk. Sohbet ediyorsunuz. Ve klasik bir yetişkin gibi bir konuda öğüt vermeniz gerekiyor. Ona ne öğütlerdiniz
Bir çocuğa hayatla ilgili neyi̇ tavsiye ederdiniz?
Aşırı yalnızken birini arkadaş dost edinme. Aşırı öfkeliyken ağzından çıkan sözlere dikkat et. Sana karşı haddini aşanlara karşı kendini ezdirme ve dik duruşunu koru. Bir konuyu bilmiyorsan bilmiyorum demesini bil. Değişime direnç gösteren insanlar için kendinden asla vazgeçme çünkü bu insanın kendine yaptığı en büyük ihanettir ve kimseyi değiştirmek zorunda değilsin herkes kendi kaderini yaşayacaktır buna karışırsan bedeli kendin ile ödeyeceksindir. Eğer yalnız kalırsan yalnızlıktan korkma, hayatta veya okulda bir şeyler öğrenirken hata yapacağım, başarısız olacağım diye ya da sevilmiyorum diye de korkma. Korku zihnin zor ve stresli zamanlarda kendini koruma biçimidir. Korku ve stres seni çalışkan, verimli, çabalayan, kendini tanımaya başlayan biri yapabilir ama gurur, utanç, kaygı, öfke, kibir, kıskançlık ile Korku bir zehir gibi seni hasta edecektir bu yüzden alçakgönüllü, kendini bilen ve seven, empati ve adalet konusunda dikkatli olur sabır ile sakinliği bir disiplin edinirsen etrafı daha net görerek Korkuyu bir güç olarak kullanabilirsin. Birini sevmek istiyorsan ilk önce kendini sevmen gerekir ve kendini sevmeyen birine kimse güvenmez ve güvenmedikleri gibi sevgiyi bir yem gibi kullanarak sevgiyi bir silaha çevirirler. Yalnızlık özünü bulmak konusunda en önemli adımlardan biridir bu yüzden yalnızlık kötü bir şey değildir. Ağzından çıkanların zihnini ve etrafı etkileyen bir enerjisi vardır bu yüzden pozitif ve olumlu ol ki zihnini ve çevreni kirletme. Büyüdüğünde doğandan uzaklaşma. İstenmediğin, çağırılmadığın yer de bulunma ve gitme. Sana zorla kelimeler üzerinden şart seçenek sunar, baskı uyguluyorlarsa oradan uzaklaş ve hiç bir seçeneği seçme. Spor ve sağlıklı beslenmek çok önemlidir bu yüzden bunları atlama. Dışardaki pislikleri su ile temizlediğimiz gibi beynin temizlenmesi için uyuman gerekir bu yüzden uyku düzenine dikkat et. Birinden ya da bir konudan nefret ediyorsan bil ki o şeye yenilmiş ve boyun eğmişsin demektir, bu yüzden nefret duygusuna kapılmak büyük hatalardandır ister küçük veya büyük adaletsizlikler olsun nefret seni yoldan hedefinden çıkartan itici güçtür ve başkalarının istediği kullanılmaya müsait bir karakter olursun. İnsanların tek yüzü yoktur bu yüzden sırlarını, korkularını, zayıflıklarını, amaçlarını ve hedeflerini herkes ile paylaşma ancak sana zarar veren bir konuyu çok iyi tanıdıklarına söyle. Birinin hakkında bir fikir eleştiri beyan edersen bunu söylerken izin al ve herkesin için de söyleme ve o fikrin gerçekten bir eleştiri mi alay etmek olup olmadığına dikkat et. Kimsenin kusurları ile dalga geçme zira insanlar kusursuz varlıklar değildir, kusurlardan ders çıkaran ve onları aklı ile avantaja çeviren varlıklardır. Bir şeyden rahatsız isen bunu belirtmekten ve hayır demekten çekinme.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Zamanın bir altın kadar değerli bunu sistemin sanal oyunları, Tv, medya klipler film diziler yapay zeka, yapay odalarla sistemin empoze ettiği eğitim, görece hareketlerle akımlarla çöp etme bunlar birer tuzak ve eleme yöntemidir istedikleri değersiz sorgulamayan rahat yönetilecek insanlardır ve kendi saflarına sıradan insanlara yedirmemektir. Aklını sisteme karşı güçlendir ve kullan yoksa bu çarkta hiç olacaklardan sadece binlercesinden biri olacaksın. Bu yüzden teknolojinin yapay güzelliğine kapılma, teknolojinin seni değil senin onu kullanman yönetmen gerektiğini aklından çıkarma. Bu çok önemli bunu atladım çocuklar buna kapılıyor.
Öğüt vermezdim çünkü hiçbir tavsiye yaşadıkları kadar etki etmez onda. Vaktim varsa bütün günümü ona ayırır hayatımdan anılar anlatırdım ve bir kısmını da gerçekleştirirdik. Zaten anlattıklarım anıdan ziyade, tecrübe olduğu için ona da dokunmuş olurdu.
Herkes kendi şarkısını yazar hayatta notaları oluştururken elbette zorluklar yaşayacaksın üzüleceksin ayağına çelme takacaklar kıracaklar ama unutma her doğan gün yeni bir başlangıç demek Umut her zaman vardır çabalayana emek gösteree hiçbir şey imkansız değildir kimseye güvenmemesini iyi dostlar bulmasını kimseyee eyvallahı olmaması için çalışmasını💙
Gözlerim dolu bakardım sarılırdım ellerine tutarak lütfen yaşama bu cehennem dünyadan miniğim insan yaratıklardan kaç uzak dur sakın onlarda olma o kafeste senide kendi lekelerine balçıklarlar bu dünyada nefes alırken yaşama kendi kabuğunda ruhunda ol
Hayatta mühim olan mutluluk ve huzuru nerede ve nasıl bulduğun değil, o değerli anların kendisinden hayatına ne oranda izler katabildiğindir.
Güneş sevgi ise mutluluk gölge gibidir. Mutluluğun peşinde koşmak gölgeyi yakalamak gibi yorucu ve enerji tuketen bir uğraştır, güneşin varlığını gerektirir. Oysa gayemiz güneşe yürürcesine sevgiyi varetmek ise mutluluk gölge gibi ardımızdan gelmek zorundadır.