Türk gençleri neden bu kadar kültürsüz, varoş ve cahil?

Ben zengin veya okumuş bir aileden gelmiyorum. Kendi emeklerimle kendimi geliştirip 8 dil öğrenmiş yaklaşık 500e yakın kitap okumuş, bir lisans, iki master sahibi birisiyim. 5 yıl önce burs ve davet ile yurtdışına taşındım. Son zamanlarda can sıkıntısından bu siteye bakınmaya başladım ve şaşkınlığımı üzerimden atamıyorum.

Erkekler sadece kız peşinde koşmaya çalışan aç mağara adamları gibi, kızlarsa narsist, kendisini çok değerli sana, para peşinde koşan insanlar.

Aklı başında, doğru düzgün cümle kurabilen insanlar çok zor görülüyor. Şu yazıyı okuyacak insanların çoğunun bu yazıyı anlayabilme kapasitesi yok. 30 yaş üstü grup, özellikle erkekler, utanmasalar dumanla haberleşecekler, o kadar kötü durumdalar.

Şu sitenin yayın kısmına giriyorsunuz, köy kahvesi gibi. Aşırı ahlakçı insanlar, ahlaktan çok anlıyormuş gibi ahkam kesiyorlar. Herkes birbirine çok öfkeli.

Türklerin bu acınası halinin sebebi ne sizce?

Ben Türkiyeye dönmeyi düşünüyordum, büyük bir üniversiteden teklif aldım. Yabancı kız arkadaşımı ikna edip geri mi dönsem, deniz kenarında yazlık alırım falan diyordum ama ülkenin ekonomik sorunlarını geçtim, sizin gibi cahillerle yaşamak cehennem olur.

Ne oldu da bu kadar berbat bir halde kaldınız? Sizce neden bu kadar cahilsiniz?

Türk gençleri neden bu kadar kültürsüz, varoş ve cahil?