farkında misiniz? ben farkindayim.
Farkındayım
Farkında degilim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
farkında misiniz? ben farkindayim.
çok ucu acık bir soru. hangi konuyu kastettiğine bağlı. mesela genel olarak hayatsa söz konusu olan; gerçekçi beklentilerin vuku bulması pekala insanı mutlu edebilir. ama beklentiyi düşük tutmak, daha olumlu beklentilerin de akla geldiği anlamına gelmez mi? bunun gerçekleşmemesi de bence içte bir burukluk yaratır. çünkü gerçekçi beklentinin aksine burada bir seçim yapılıyor
mesela yarinki sinavimizdan 20 bekleyip 30 alırsak mutlu oluruz ama 30 bekleyip 20 alirsak uzuluruz. basit dusun. basarilar
20 brklerken de 30 alabilme ihtimalinin farkındasın. kendini üzmemek için 20 alacağına inanıyorsun ve sonuçlar açıklandığında haklı çıkmanın mutluluğunu yaşıyorsun. bu ihtmalin gerçekleşmemesine üzülmen, tamamen telafi edilebilirliğe bağı. 1. sınıftaki senin A dersinin final sınavından 20 almasıyla, yine aynı senin ayni A dersinin tek ders sınavından 20 alması; öncesinde iki durum için de beklentini 20 ile sınırladığın halde duygu durumunda aynı etkiyi yaratır mı?
beynim yanıyorr saçmalıyorum. ben kaçanzi sınavında başarılar
ooff valla anlamadim ben de kdjfkdkd boyle basit seyler icjn kafami yoramicam uzgnm
ahval i şirazen ne durumda
konusurken google actiran erkek 👍🏻 iyiyim cok sukur
3 r ile errrkek. d
sen iyiysen sınavın da iyi geçmiştir
2 r olsun simdilik ucuncuden supheliyim. sinavlarimin kotu olmasına cok alistim jsfjsjs senden naber?
sadece 2 konuya çalıştım. şansıma ikisi de çıktı 70 alıcam büyük ihtimal
sevindim
sınavların kötü geçmesin, çalış yaa. bak mezun olamican sonra. b planında zengin erkek rolünü kaparım bak he
kalma sakın
jdkdkdk siraya yazdim seni de 🥳🥳
ben seni korkutmak için demiştim amaaa
Beklenti = hayal kırıklığı
Beklentin olduğu zaman hiçbir zaman beklentin karşılanmayacağı için hayal kırıklığına uğrayacaksın ama beklentin olmadığı belli bir şeyler olduğu zaman da mutluluk ve şaşırtıcı güzel bir mutluluk olur
Kimseden bir şey bekleme hiç olmaz oluyorsa da sevin ama tadını çıkar
Katılmıyorum. Kendini kandırmaktan öte değil. Beklentileri düşürünce onlar zihinden yok olmuyo. Sadece sen onları görmezden gelmeye çalışıyosun ve orada olduklarını hep biliyosun.
abim sen ne diyosan dogrudur abim artik beklentilerimi yukseltiyorum abim
Düşük beklentiden ziyade gerçekçi beklentiler daha iyi.
yaptin yine freudlugunu huyun kurusun yaaaa
Bizim hayatımız rasyonelite olmuş nabalımmm
bir de bana dersin
Cevap
10Cevap
beklenti olsa da olmasa da mutsuzum
Daha mutlu ama daha az başarılı bir hayat oluyor. Beklenti yükselince daha başarılı ama daha kaygılı endişeli mutsuz bir yaşam ortaya çıkıyor.
mutlu olalim yeter ya
Çok doğru. İnsan hedef odaklı yaşadıkça karşısına ulaşması gereken yeni hedefler çıkar. Bu daha çok sorumluluk ve daha çok çaba demek. Bu insanı ilerleyen zamanlarda mental yorgunluğa sürüklüyor. Üstüne düşen sorumluluk ve çabayı göstermediğinde de başladığın noktanın bile gerisine düşme riskimiz var. Bu durum insanı hedefler yolunda onu insan yapan değerlerinden vazgeçmeye zorlar.
Oysa hayatı değer odaklı yaşayan bir insanın yaşam enerjisi daha yüksek olacağından optimum bir çabayla hedeflere ulaşmanın da ötesinde onları kendine yaklaştırır.
Bunu lisede yapmaya başladım. 50 alacağım sınavdan 4l30 bekleyerek. Ya da 100 den 80 bekleyerek. Hayatımda da uyguluyorum. İşe yarıyor.
Beklentiyi düşürmek birazda kendine saygısızlık olmaz mı?
Çokta olumlamamak lazım ☺️
İmkanlarının farkında olur da buna göre kendini hazırlarsan mutlu olursun.
Mutlu olmak isteyen herşeyden mutlu olur ama biz abartıyoruz isteklerimizi
Sevdiğim bir ÇİN atasözü;
mutlu olmak için ya imkanları artırmalısın ya da istekleri azaltmalısın
Ama neye düşürelim ki
minimuma
Kesinlikle. Beklentiler üzer daima
ne uzmuyo ki
Katiliyorum 0 beklenti 0 uzuntu
nasıl düşürüyorsun bunu başarmak önemli
diyorum ki bu s*lak hayatta akil edemez boyle biseyi. edemiyor. hakli ciktim diye seviniyorum
Aynen
Farkındayım
Farkındayım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?