Doğanın değişmez kanunu, basit insanlar hep ilgi alaka görür, kaliteli insanlar hep yalnızdır. Sizce de öyle değil midir 😎No Manita No dırdır, gezerim fıldır fıldır 🤣
İnsan sosyal bir varlıktır ve bağ kurmaya ihtiyaç duyar. Ancak sosyal bağlara ihtiyaç duyduğumuz kadar, kendimizle bağ kurmaya da ihtiyacımız vardır. Yalnız başımıza vakit geçirmek mental sağlığımızı için önemlidir, olumlu etkiye neden olur,
Asıl yalnızlık hickimsenin olmaması, kalabalıkta bile kendi içinde kendisini yanliz hissetmektir, fiziksel yanlızlik tercihtir.
Yalnızlığın bir çok sebebi vardır sadece kaliteli ile alakalı değildir.. çevren sorunludur yalnız kalmak istersin seni anlayan yoktur yalnız kalmak istersin moralin bozuktur yalnız kalmak istersin kafa dinlemek için yalnız kalmak istersin insanlara kırılırsın yalnız kalmak istersin insanlardan uzak durmak için bir sürü sebep vardır ama bu yalnızligin sebebi yine insanlar hep insanlar.
Bence yalnızlık en güzeli bu kadar hal bilmezin arasında.
Yalnızlık kaliteyi göstermez her zaman, kimseyle anlaşmayı bilmeyen, kibirli, iki yüzlü olmanın sonucu da yalnızlıktır. Hatta bir kaç sebebi daha olabilir de neyse. Yalnız olanların bahanesi “kaliteliyim de ondan yalnızım” olarak kalabilir. :D kimseye musallat olup sıkıntı çıkarmasınlar da 😮💨
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Kaliteli insanlar her zaman yalnız değildir.. ama yalnız olma ihtimalleri çok yüksek.. çünkü kimseye boyun eğmez ya da sırf çevresi kalabalık olsun diye herkesle samimi olmazlar.. net olurlar.. bu yüzden de herkesle anlaşamazlar
Hayatında belirsizliğe, gel gide, kavgaya ve gürültüye yer yoktur. Sessizlik aşığıdır. "Bir süre sonra insanlar pek de umrunda olmuyor. Kimseyi değiştirmeye çalışmıyorsun. Kimin ne düşündüğünü, kimin ne yaptığını umursamıyorsun. Yorulunca kendi kabuğuna çekilip o küçük dünyadan yanlız yaşamayı öğreniyorsun. Anlık mutluluklar yaşayıp derin hüzünlerini tek başına atlatmayı öğrendiğin vakit kimseyede ihtiyacın olmuyor. Siz buna yalnızlık diyorsunuz ben ise huzur"...
Bu site için bu söz geçerli değil. Herkes kaliteliyim diye kıçını da yırtsa yemiyoruz. Yaklaşık 8 yıldır bu sitede bir şekilde zaman geçirdim, diyecek o kadar şey var ki ama parmaklarımı bile yormaya değmez. 😃 biraz kuyruğuna basınca kaliteyi görüyoruz neyse emre sende çok eskisin az çok ne demek istiyorum bilirsin.
Dışarda da yani normal yaşantıda da aslında tezatlık barındırır bu söz yani kaliteli insanların etrafında kalabalık olur ama o kalabalık içinde kendini yalnız hissetme durumu vardır. Yani kimsenin seni anlamadığını düşünme durumu... Yoksa kalite kendine çeken bir etkeneken yalnızlıktan söz etmek aşırı mantıksız kalır.
Etrafı kalabalık olanlar muhalefet olmuş sanki biraz ajajsjdjdjdkfkfof Kuru kalabalıktan, ilgi odağı olmak için saçma sapan öne atılmaktan, yalakalıktan ve sahtelikten hoşlanmadığım için çevremde az ve öz insan barındırırım. Bu beni kaliteli yapar mı evet. Yalnızlık bana göre değil tabi.
Ben buna çok katılıyorum ya. Dünyamızdaki zeka seviyesinde yaşanan düşüşten ötürü kaliteli insanların kendilerine eş değer seviyede arkadaş bulmaları inanılmaz zorlaştı. Bakıyorsun iyi, güzel, hoş arkadaşlık edilebilir gibi. Yavaştan tanıyayım diyorsun bi bakıyorsun ki karşına 3 yaşında çocuğu oturtsan daha çok şey konuşursun.. bu yüzden yalnızlığı severim kendi kendimle sohbet etmek gibisi yok
Kaliteli insan yalnız değildir, arkadaşlık olarak da aşk olarak da yanında onun potansiyelini düşürecek insanları yanında tutmaz. Kaliteli insan yalnızdır biraz çekingen utangaç kişiliklerin bahanesi, kaliteli insan dikkat çeker, kendine hayranlık uyandırır sosyal ortamları gayet iyidir.
Kaliteli insanlar boş kalabaliklara sahip değildir. Tamamen yalnız olmak hayata insanlara küsmekten ileri gelir, bu kaliteden ziyade psikolojik bir vaka..
Kaliteli insanların az ve öz çevresi olur. Göz önünde olmak, ilgi görmeyi istemek gibi ham duyguları yoktur
Kaliteli insanlar değil aksine kalitesiz insanlar yalnızdır.
Kaliteli insanlar ile arkadaşlık, dostluk, aşk... gibi şeyleri kurmak ve yaşamak isteyen çok olur. Aksine kalitesiz insanlar ile arkadaşlığımızı keseriz , Dostluk kurmayız , Aşk yaşamaya çalışmayız. Buda tezinin aksini gösterir.
Yalnızlık veya az arkadaşa sahip olma durumları ortama göre değişkenlik gösterir fakat genel olarak eğer etrafındaki kişiler az ve nitelik olarak kaliteli kişilerse bunun olması kuvvetle muhtemel
Genelde öyle. Yalnızlık herkesin becerebileceği bir şey değil. Çoğu insan yalnız kalmaktan korkuyor bu yüzden yanlış ve gereksiz ilişkiler yapabiliyor.