Orhan atasoy'un "gemiler" klibinde kadın kılığında bir erkek geziyor, anlam veremiyorum:D
birisi bu klibin anlamını açıklıyabilir mi bana?
birisi bu klibin anlamını açıklıyabilir mi bana?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir süre önce bir arkadaşım sormuştu bu soruyu, daha önce üzerine kafa yormamıştım, 10 dakikada benden çıkan analiz şuydu:
Kadınıyla bütünleşmiş bir erkek. Kadın görünümüne bezenmiş hali bunu anlatıyor en başında. Araya bir şekilde ayrılık girmiş.
Erkek, klibin sonunda dek benliğine işleyen kadını parça parça kendinden siliyor. Giysiler, saç, iç çamaşırlar...
Sahilde yürüyüşü, geçen zaman. Klipte çevresinde izlediğimiz insanlar ve kimi nesneler ise belki hayatımıza o süreçte giren çıkan kişiler, korkular, hayaller, kabuslar.
"Sen geçerken sahilden sessizce gemiler kalkar yüreğinden gizlice" o benlikten o kadını silmenin hikayesi.
Ve en son ruju siliyor dudaklarından.
Hemen hiç montajı bulunmayan uzunca bir yürüyüş, kısaca hayatın kendisi..Klipteki travesti yürür dünya etrafında dönüp durur,kendisine benzemeyen bu insanların bazılarına dokunur bazılarını görmezden gelir..Etrafında kendi gibiler,iyiler,kötüler,yaşanmışlıklar,pişmanlıklar,hayal kırıklıkları,dışlananlar,ağlayanlar,herşeye sahip olanlar ve olmak isteyenler.. Düşüncelerini kafasından atamayan onlardan kurtulmaya çalışan insanın serzenişidir bu klip..
Klip hakkında kafamda kalanlar bunlar,biyerde okudum ama tam olarak hatırlayamadım aklıma geleni yazdım:) Klibide tekrar izledim sayende teşekkür ederim.
Ayrıca MTV de yayınlanan ilk türkçe klip olduğunu bilmeyen yoktur..
Bir erkek, aşığı oldu kadını parça parça atıyor benliğinden. Etraftaki insanlar da hayatta yaşan ufak-tefek bencil detaylar-anekdotlar-duygular.
Anlayana işte.
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar