İnsanlarla olan ilişkileriniz resmiyet üzerine mi kurulu, samimiyet üzerine mi?

İnsanlarla olan ilişkileriniz resmiyet üzerine mi kurulu, samimiyet üzerine mi?

Ben tabi ki de samimiyeti severim.. ama herkesle değil.. sadece güvendiğim yakın olduğum arkadaşım dostum olanlarla.. zaten başta da hemen samimi olan insan bana samimi gelmez yapmacık gelir. bunun için de belirli bir sür geçmesi gerekiyor önce güven sonra samimiyet o zamana kadar resmiyet
Normalde samimiyeti severim ama bu samimiyeti suistimal ederek, haddini aşmayı adet edinen, ağzından çıkanlara dikkat etmeyen, seviyesizliğini geçtim akılsızca, ahmakça davranan insanlara karşı tavrım nettir. Samimiyet kişiye göre belirlenmediği sürece insanın kendisine zararı olacaktır.
Bir söz vardır ağır taşla değirmen dövülürken, hafif taşla popo silerler diye samimiyetini bu noktaya getirebilecek kadar omurgasızdır insanoğlu o nedenle fazla samimiyete lüzum yok.
Cıvıklık sevmem... Samimiyet elbette severim ama hemen de birisiyle samimi olamam. Bazen yeni tanidigin kisi sana boyle "kanka, kanki"vs diye hitap ediyor ya agzinin ustune bi tane cakicaksin al sana kanka diyeceksin😀Ayiyorum uniye basladigimda sinifta bakiyorum 1 haftada millet kanka olmus cikista kafeye gidiyolar abi ne ara bu kadar disarida takilacak kadar bi seyler paylastiniz siz ya😀
Tesekkur ederim 🙃
Samimiyet severim. Resmiyet düzeyini de severim ama samimi bulduğum kişiler ile mümkünsüz O_o
Cevap
24Cevap
Samimi olduğum insan sayısı çok azdır.. Genelde resmiyetten yanayım.. Çünkü samimiyetin dozunda kalan, bu konuda cıvımayan, seviyeyi koruyan insanlar sayılıdır..
Ölçülü davranılmasını seviyorum. İlişkide bunlar aşama aşama yaşanmalı.
Resmiyeti severim. Samimiyet demek saygısızlığa davetiye çıkarmak demek. İnsanlar samimi olduklarına saygısızlık yapmaya hakları var sanıyor ve samimi olunca insanlar birbirinden bıkıp habire kusur buluyorlar ama mesafeli olunca öyle değil.
Samimiyete hastayım ama ciddiyet gerekiyor bazen. Çünkü herkesle samimi olunmaz. Özellikle karşı cinse daha resmi ve ciddi olmak gerek yoksa dozu kaçıyor
Yerine göre. Resmi ortamda cıvık gereksiz samimi tavırları sevmiyorum. Her şeyin bir yolu yordamı ortamı var. Ama çevre kendini yetiştirememiş insanlarla dolu.
İkisinden de biraz. Ama bazılarında sadece resmiyet isterken bazılarında da sadece samimiyet istiyorum. Genelde ikisinden de bazen bulunması güzel oluyor... 🙂
Mesafeli olmanın her zaman daha iyi olduğunu düşünüyorum. Fazla samimiyet tez ayrılık getirir.
Resmiyet iyidir. Anne babam dışında kimseyle samimi değilim. Abilerimle de resmiyim. Ama bu meymenetsiz bir gudubet olduğum anlamına gelmiyor
Resmiyet iyidir haddini aşma cesaretini bulamaz fakat herkesle değil tabi kişisine göre değişir çok sevdiklerime samimi olurum
4 yıldır aynı odada çalıştığım insanlara hala bey hanim diyorum.. samimi olduğum kişi sayısı 5 parmağı geçmez.
Kimi ile resmi kimi ile samimi kişisine yerine göre değişir
Karşı tarafın vucud dili, üslup ve konuşmasina bağlı resmiyet ve samimi olmam
Resmiyet daha çok… samimi olunan insan az olur… az insan çok huzur…
Ben kurum değilim ki resmi olayım 😃 samimiyeti seviyorum, dozunda samimiyet iyidir
Resmiyet iyidir her insan yüz vermeye samimi olmaya gelmiyo😏
İkisi de yerinde güzel, nerde nasıl davranmam gerekiyorsa öyle davranırım….
Resmiyeti çok seven birisi değilim ama yerine göre konuşmak gerek elbette
Samimiyetimsi resmiyetimsi ortaya karışık bol köpüklü
Mesafe her zaman iyidir
İnsan sevdiği insanlara resmi olmaz Ben sevdiğim insanlara samimiyim haz etmediğim insanlara da çok mesafeli ve soğugum
Sevdiklerim ile samimiyet, tanımadıklarım veya sevmediklerim ile resmiyet.
Samimiyet, muhabbetin tezahürüdür. Birliğin, dirliğin ve huzurun olmazsa olmazı samimiyettir.
Yerine göre hepsini severim
Kişiye göre ve yerine göre samimiyim.
Önce resmiyet güvenirsem samimiyet …
Samimiyyet her zaman iyidir
Her ikisini de dengede tutmak gerekir.
samimiyetin hastasıyız
Samimiyet önemli olmadığımız insanla yürümez
Resmiyet
Gerektiği durumda samimiyet
Karşıdaki kişiye göre değişir
Gerçekçi olsunlar yeter 🙄
Çoğunlukla resmiyim
resmiyet iyidir aslında
Yerine göre davranılmasını severim
Samimiyet ama fazlası değil
kişiye göre değişir
Kışiden kişiye değişir
Resmiyeti
Samimiyet
Samimiyeti
Laubalilik boyutunda olmadan samimiyet severim.
Kurumsallık iyidir
Samimiyet iyidir
Resmiyet
Resmi
Samimiyeti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?