Ben birazcık böyleyim ama iyilik timsali olduğumdan değil obsesif olduğumdan.

Ben birazcık böyleyim ama iyilik timsali olduğumdan değil obsesif olduğumdan.

Bunu düşünmemiştim bak ilginç. Yani illaki çevremizdeki insanlardan etkileniyoruz tabii. Psikolojiyle ilgilenen bir insan olarak o kadar herşeyin sorumluluğunu üzerimize almamız gerektiğini biliyorum. Çevremizdeki insanlar nasıllarsa hepsi benim zihnimin yansıması. Çok eleştiri alıyorsak kendimizi hangi konularda eleştirdiğimizi buldurtuyor vs. İnsan kendi bedenini ve zihnini kontrol etmeyi öğrenmesi elzem kıymetli.
Çok yakınım annem veya eşim iyi hissetmiyorken kırgınken kızgın öfkeliyken onun öfkesi benim öfkem affetmem gereken şeyler var demektir. Önce biz değişip sonra çevremizin iyi hissetmesini gözlemliyorum.
Kısacası tepetaklak 😀
Herkes iyi olmak zorunda değil yani en azından sevdiğim insanların iyi olmasını isterim elbette ve keyfim o zaman daha da yerinde olur.
Teşekkür ederim..
Rica ederim
Psikoloji buna "duygu hamallığı" diyor, kaba ama haklı.
Ben de obsesif kompulsif bozukluk var evet ama iyilik ve merhamet timsali biri olduğum için başkalarının kötü olması durumunda rahat hissedemem, elimden bir şey gelmiyorsa da kafamı dağıtırım.
Cevap
16Cevap
Evet bende öyleyim.. yani değer verdiğim insanlar kendini iyi hissetmezlerse bende kendimi iyi hissedemiyorum hiç
Valla iyilik timsali değilim kafama göre her şey
Herkesi iyi hissettirmek sadece bizim elimizde değildir
Nadiren o huyum ortaya çıkar az önce çıktı mesela. İçim rahat etmedi bir konuda
Herkes umurumda değil. Ben kendimi iyi hissettikten sonra.
Son 3 gündür bu haldeyim. Kız arkadaşımın annesi kötü durumdaymış ve kendisini tanımama rağmen, çok hızlı bir şekilde bu hale düştüm.
Yakın arkadaşım değilse kimin ne hissettiğini önemsemem. Artık sadece kendi mutluluğunun peşinde olan biriyim
hiç öyle biri değilim. kendime kötülük olurdu bu
Bir başkasının gerçekte tam olarak nasıl hissettiğini bilemiyorsan onların iyi hissettiğini nasıl söylersin? En azından kendini en iyi sen bilirsin. Başka birine bağlı olmanı hiç anlayamadım.
Çevremde mutsuz insan varsa, doğal olarak beni de etkiliyor.
Onceden oyleydim ama artik kimseyi umursamiyorum kendimden baska
Bir zamanlar öyleydim, zamanla bunun yanlış olduğunu fark ettim ve bıraktım
evet herkesi memnun etmek çok yorucu kendi ailen eşinde olsa bu durumu bilince bence kullanıyolar istedikleri olana kadarr memnuniyetsiz mutsuz oluyolar
Ben birazcık böyleyim ama obsesif olduğumdan değil iyi insan olduğumdan ;) olduğumdan.
Bazen bazi şeylerıne olması erek yok bir şey olması ıın coğu zaman bende birşeye darılıyorum 2 sanıyensonra gülüyorum
Ben de obsesifim ama öyle değilim. İyi hissederim genelde
Değilim. Öyle olsa dert bitmez
Empatikler de öyledir. 🤗
Severiz dert yüklenmeyi
Insanlara gore yasiyamam
Bazen öyle oluyor
hyr çok saçma
evet öyleyim
Evett bir kişi bile morali bozuksa benimde bozulur
Ne anlamadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?