Bazı şeyler beklentilerinizi karşılamıyorsa ve sizi mutsuz ediyorsa ama tam nasıl ne beklediğinizi siz bile bilmiyorsanız bu sorun nasıl çözülür?

Bazı şeyler beklentilerinizi karşılamıyorsa ve sizi mutsuz ediyorsa ama tam nasıl ne beklediğinizi siz bile bilmiyorsanız bu sorun nasıl çözülür?
Bir yazı okumuştum aklıma geldi uzun ama çok etkili bitanem
incitmemiş olması” huzurlu bir evlilik için çok güzel hasletlerdir, hatta en önemli özelliklerdendir. Bunlar sevilmeye ve takdir edilmeye değerdir. Kocanızın bu iyi özelliklerine odaklanırsanız, daha çok huzurlu olursunuz.
Kocanızın güzel hasletlerine odaklandığınızda, onu daha çok sevmeye başlayacaksınız. Bu, ona karşı olan sözlerinize ve davranışlarınıza da olumlu yansıyacaktır. Bu durumda haliyle sizin, temizlik ve dini konulardaki istek ve arzularınızı yerine getirmede daha istekli olacaktır.
- Farklı karakterdeki eşlerde sorun oluşturan şey, daha çok birinin diğerini kendisine göre davranmaya zorlamasıyla oluşur. Oysaki zıt karakterde olmak demek, mutlaka birinin karakterinin “iyi”, diğerinin “kötü” olduğu anlamına gelmez, sadece farklı olduğu anlamına gelir. O zaman herkes, kendi isteğinde, arzusunda, davranışında veya görüşünde ısrar etmezse, orta yolu bulmak da kolay olur.
- Bunun dışında, eşlerin ortak bir paylaşım veya etkinlik yapmaları için, mutlaka her ikisinin de hoşlandığı bir şey yapmaları gerekmez. Ara bir nokta buluşabilirler. Evlilikte “altın orta nokta” denilen bir kural vardır. Karı koca kendisinden biraz taviz vererek birer adım atıp orta bir noktada buluşabilir.
- Birlikte kitap okumak, manevi sohbetlere katılmak, Kur'an dinlemek, akraba, arkadaş, komşu ziyaretleri yapmak veya tarihi mekânları gezmek, piknik yapmak, evde karşılıklı kahve içmek, çay içmek, meyve yemek saatleri belirlemek de ortak etkinliklerdir ve sizi birbirinize yakınlaştırır.
- Evlilik, aynı zamanda insanların kişiliklerini koruyarak “biz” olmaları halidir. Bunun için sohbet ve konuşmalarınızda “ben”, “sen” yerine, ne kadar çok “biz” dersek, o kadar çok, evlilik birliğimiz güçlenir, ortak olduğumuz, bir bütün olduğumuz düşüncesi beynimizde güçlenir.
Hatta direkt linki paylaşıyorum baştan sona oku
Benim yaşamak istediğim durumda hayatta bu değil. Ya oturup konuşalım birbirizimin beklentilerine uyum sağlayacaksak devam edelim. ya da yollarımızı ayırıp yıpratmayalım.
Cevap
3Cevap
Ben direk söylerim hatası neyse.. ama bunun için aldatmış kadar büyük bir hata yapması lazım
Ya sende bilmiyorsan beklentilerini sadece ya mutsuzsan.
sevgililikse her şey söylenip çeklip gidilmeli
Ya evlilikse?
Benim var onun yok.
Evlendinmi ugraşmiyormu seninle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?