Yaşadığınız bir olay,
Tanıştığınız bir insan,
Çıktığınız bir yol,
Okuduğunuz bir kitap ya da...

Yaşadığınız bir olay,
Tanıştığınız bir insan,
Çıktığınız bir yol,
Okuduğunuz bir kitap ya da...
Okuduğum kitaplarla hayata bakış açım değişti ve annemi artık eskisi gibi umursamıyorum çünkü hep abartıyor mesela benim yengem bana şey demişti annem hastanedeyken fenaşırsın ilaçı iç ben içmek istemiyorum demiştim mesela bilmesem okumasam dicem ki evet ölücem artık diyemez çünkü sosyete oldular o kişiler zengin olduğu için bitkisel ilaçlar içiyorlar mesela demişti merve tam dayaklık çünkü kızına bir şey yapamadığı için malum başkalarına saldırıyor iğne vurmadım diye artık bilir doğru bir şey değil herşeyin içinde bir şey var oğlunu eğit ama dediğim gibi kadın ne yapsın çocukları değişik tür aşık oldum orada değiştim her olaya tepki vermeye başladım alttan alırdım Allah'a şükür ettim sonra kötü olaylar yaşadım ve yine sınavlar oldum ve anladım ki insanlar değişmiyor bu kez sınavları daha iyi verdim tamam ikinci planda bana bir şey olabilirdi ama ben ilk hamleye yapmasaydım zaten benim işim bitmişti yani aslında yine de ben kurtuldum çünkü sezdim diyelim sezmesem tanımasam zaten bitti bu sene hayatım tam çünkü o aileyi sevmiyorum tamam millet vardı annem gördü ama dediğim gibi ben sezmesem benim iş bitmişti ve ben odadaydım ikinci planda hiç birşeyden haberim yok yani kapıda bir kaç kere gitti geldi bekledi şarkı mırıldandı bilmiyordum annem dedi anlatırken de duydum o yüzden yatamadığı için zorla yine o yüzden gider ayak bacağıma çarptı şerefsiz
Herşeyin bir sonu var dünya da maksimum yaşayacağın yıl 70 o da iyi ihtimalle o nedenle anlık hevesler uğruna kapılıp pişmanlıklar elde etmek bana göre değil. Utanacağım ve pişman olacağım riskler almam mantığıma uymayan hiçbir şeyi de kabul etmemem gerektiğini. Duygularımı sevdiklerime çekinmeden söylemem gerektiğini, sevdiğini belli ediyorsam hiç çekinmem ve zaman ayırmakta bencil olmam. Hayat tek başına yaşanmaz ama seçip sevildiğin insanlarla eğlenceli ve muazzam bir yere dönüşür iyi insanlar biriktirip güzel hatıralar yaşayıp akıllarda sevimli Zeyno olarak kalmayı isterim. Yani öğrettiği şey daha çok kıymet bilmek sanırım
Garip ki ben de dünyaya bir kere geliyorum bu hayat bana bir kerelik verilmiş diye aklıma eseni o an beni ne mutlu ediyorsa onu yaparım😄 bu yaşıma geldim şöyle mantık süzgecinden geçirebilmeyi öğrenemedim. Yazının diğer kısmı içinse benden öyleyim, soylemedigimiz soz , gerçekleştirmedigimiz eylemler için pişman olmamak adına duygularımı iyi insanlar kutumdakilere hemen yoğun şekilde aktarırım. Hayat bu değil mi kıymet vermek ve kıymet görmek sahip olduğumuz en güzel değer.
Kesinlikle öyle kıymet vermek ve o kıymeti görmek en güzel değer çok güzel özetlemişsiniz 🫠
Sizinde karşınıza hep iyi insanlar çıksın. Çok kibarsınız. Bende gününüzün iyiye geçmesini dilerim🙌🏻🙏
Cevap
7Cevap
baya değiştirdi yaşadıklarım
Bir kitap okudum hayatım değişti demeyi çok isterdim fakat hiç bir şey değişmedi.
1- Okuduğum kitaplar
2- Babamın bizi terk etmesi
3- Remember Me filmi
4- Askerde 3 yıllık sevgilimin terk edip evlenmesi
5- intihar teşebbüsünde bulunmak
Boşandıktan sonra , kimseye güvenmeyi , tek başıma başarabileceğimi anladım, kitaplarında faydası çok oldu : Ben neyim ve var mısın?
İnsanlar, yaşadıkları olaylar ve kendime sorduğum sorular
Hattımda başıma gelen acı tecrübeler
Olgunlasinc
Askerlik
para kazanma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?