Bence sanal realde yapamadığımız şeyleri yaptığımız bi yer benim düşüncem realde kendi karakteri düzgün olan bir insan sanaldada kimseyi kırmaz üzmez gururuyla oynamaz kendi içi kötü olan biri sanalda gösterir diye düşünüyorum başıma geldi çünkü ama ben realde böyle biri deilim diyo içinde olmasa zaten sanaldada millete seylik yapmaz sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılSanal dünya, dijital etkileşimler ve sanal iletişim araçlarıyla şekillenen bir alan olarak hayatımıza girdi. Gerçek dünya ise fiziksel varlıklarımızın ve doğrudan deneyimlerimizin odak noktası. Her iki dünya da kendine özgü dinamiklere sahiptir ve bireylerin karakterlerini etkileyen birçok faktörü içinde barındırır.
Sanal dünyanın bir avantajı, bireylerin kendilerini farklı bir şekilde ifade edebilme özgürlüğüdür. İnternet üzerindeki platformlar, insanlara kendi kişisel markalarını oluşturma ve farklı kimliklere bürünme şansı tanır. Bu durum, bireylerin sanal dünyada daha cesur, yaratıcı veya özgür hissetmelerine olanak sağlar. Ancak, bu özgürlük bazen gerçek dünyada sergilenen davranışlardan farklılık gösterebilir.
Öte yandan, gerçek dünya, bireylerin karşılaştığı günlük yaşam deneyimleri ve sosyal etkileşimlerle şekillenir. Yüz yüze iletişimde duygu, jest ve fiziksel etkileşim, karakterin gerçek dünyadaki bir yansımasıdır. Burada, bireylerin toplumsal normlara uygun davranma ve kişisel ilişkiler kurma becerileri ön plana çıkar.
Ancak, her iki dünyada da karakteri belirleyen temel unsurlar vardır. Dürüstlük, empati, sorumluluk, saygı gibi değerler, sanal dünyada da gerçek dünyada da önemlidir. İnsanların sanal dünyada farklı bir karakter sergilemesi, bazen bir tür kaçış veya özgürleşme arayışından kaynaklanabilir, ancak bu durum gerçek dünyada sergilenen karakterden bağımsız olarak değerlendirilmelidir.
Sonuç olarak, sanal ve gerçek dünya arasındaki karakter farkı, bireylerin tercihlerine, deneyimlerine ve değerlerine bağlı olarak değişebilir. Ancak temel insan değerleri her iki dünyada da geçerlidir ve karakterimizi şekillendiren unsurların birçoğu, hangi dünyada olursak olalım, aynıdır. Önemli olan, her iki dünyada da dürüst, saygılı ve empatik bir karakter sergilemek ve bu değerleri korumaktır.
01 Yorumla
Soran+1 yılBahsettiğim tip veya başka şeyler değil uzaktan bj sevgilin vsr misal sanal karakterin kendi içinde düzgünse onu aldatmaz veya oynamaz karakteri bozuksa kendinden sanaldan bunu yapar realde gotu yemez belki ama sanalda yapar tabi sanalda herkes param söyle zenginim vs gibi yalanlar söyleniyor benim bahsettiğim kalp kırıp üzüp aldatıp sanaldan gelip ben realde böyle deilim sanalda böyleyim denilmesi ama karakteri düzgün olsa sanaldada kırmaz kimseyi
En İyi Cevaplar
Sanalda insanlar daha rahat ve rol odaklı oluyor. Klavye başındasın çünkü kimseden dayak yeme ihtimalin yok 😃 gerçeğe gelince süt dökmüş kediye dönerler. Realde işler sanalda yürüdüğü gibi yürümez. Birine ters bir laf edersin, yüzünü patates püresine çevirme ihtimali çok yüksek. Ben realde gösterdiğim tutumun aynısını sanalda da gösteriyorum ki bir duruşum ve samimiyetim olsun. Realde ne isem sanalda da o yum. Maske yok yani. Asma kesme kafasında olan arkadaşım, sanalda yaptığın delikanlılığın performansını realde de sergile ki bir saygınlığın olsun. Sırf egonu tatmin etmek milleti alaşağı etmenin hoş bir şey olduğunu düşünüyorsan söyleyeyim kanka, yaptığın şey aşağılık kompleksliğini doyurmak, sözüm ortaya, hiç kimseyi hedef almıyorum. Sevgiler 🌸
00 Yorumla
+1 yılKızım o işler öyle olmuyor ben böyle ünlü bir adamla bir defa aynı sahnede bulunmuştum daha doğrusu ekiple birlikte yani adam çok egoist ya böyle naif biri gibi görünüyordu dizide falan ama çok egoist bağırıyordu çağırıyordu.
Aksine bazı karakterler vardı filmde çok sertti mizaç olarak ama pamuk gibi adam böyle karşılıklı oturur çay kahve içerdik bana derdi ne yapıyorsun nasılsın falan01 Yorumla
Soran+1 yılBahsettiğim tip veya başka şeyler değil uzaktan bj sevgilin vsr misal sanal karakterin kendi içinde düzgünse onu aldatmaz veya oynamaz karakteri bozuksa kendinden sanaldan bunu yapar realde gotu yemez belki ama sanalda yapar egoistlik ayrıdır ama bi insan kendi içinde iyise sanalda bile olsun başkasını kirmax
- Kişilik & Karakter konusunda 888 cevap paylaştı.
+1 yılFarklıdır. Sanalda insan olmak istediği kişidir. Gerçekte insan olduğu kişidir. İnsanın asıl kişiliği olmak istediği kişilik midir yoksa mevcut bulunduğu kişilik midir bu bir tartışma konusu. Ama bana kalırsa sanaldaki gerçeklik gerçekten daha gerçek. Yansıtmak istediğimiz kişilik özümüzü oluşturuyor diye düşünüyorum.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
31Cevap
+1 yılSosyal medya sınırları kaldırdı sadece. Dışarıda saygısızlık yapamıyor kimse, eleştirip sohbetine dahil olmaıyor. Ama burada karışıp laf atabiliyor. Karakterine hakaret edebiliyor ve tüm bunları da sadece gizlenebilmesinden ötürü yapıyor. Oysa bu basit bir sebep sadece. Gizli de olsan aynı insan değil misin? Gece yatarken kafanı yastığa koyabiliyor musun yaptığın her şeye rağmen? İnsan önce bunu sormalı kendine
06 Yorumla
Soran+1 yılBahsettiğim şey bi insan in kendisi iyiyse bunu sanaldada yapmaz bej sanalda böyleyim realde böyle yapmiyorum aldatmiyorum vs gibi laflar için diyorum
- +1 yıl
Katılıyorum ama bunun sebebi de burada anonim olmak. Bu hiçbir şey değiştirmiyor ama insana konfor sağlıyor ve rahat olunca da haddini aşıyor rahatça
Soran+1 yılBu siteden bahsetmiyorum benim sanaldan ex im var kendisi aldatti üzdü kırdı sadece bana değil tüm kızlara yapt8 bana dediği bej realde böyle deilim sanalda böyleyim benim karakterim aslında böyle değil diyo ama hayatımızı karartti yani sen realde millete nasıl davransan meye yazar burada hayatimiiz bitirdi realdek8 davranışlarına göre bej öyle kötü biri deilim diyemezki
- +1 yıl
Yalan söylemiş işte. Minareyi çalan kılıfını uydurur derler ama o uyduramamış. Buradan kastım sosyal medya zaten sanal platformlar. Yalancı çok maalesef
Soran+1 yılBahsettiğim realde böyle şeyler yapmiyosa bile sonuç olarak sanalda milleti kırılıyo yani iyi bi insanım diyemez
- +1 yıl
kesinlikle zaten Kuran'da da uyarıyor. Kendinizi "kalbim temiz, iyi bir insanım" diye temize çıkarıp durmayın diye. Kalpleri yalnız Allah bilir
+1 yılKarakter farkından değil insanların kendisini bambaşka tanıtma çabasından kaynaklı sorun malsf ki günlük yaşamımız bizlere kendini ön plana çıkart yoksa geride (silik karakter olarak) kalırsın mesajlarıyla dolu olduğu için toplum da ya da karşı cinse kabul ettirme çabası herkeste max seviyede
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim bahsettiğim kırma, üzme, aldatma gibi şeyler eğer bi insan kendi içinde iyiyse sanalda böyle şeyler yapıp realde ben böyle deilim diyen insanlar için söylüyorum evet realde böyle yapmiyo olabilir ama sanaldada insanlar kiriliyo bu demekk8 kendi karakterinde kötülük var demek sanalda çıkartıyo ama
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben olduğunu düşünüyorum. Tabi her insan için bu söylenemez. Ancak sanalda daha özgür olabiliyoruz gerçekte kendimizi sansürlemek zorunda kalıyoruz. Sanalda kurulan iletişim ile reelde kurulan iletişim tamamen farklı oluyor
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama misal içinde vicdan varsa sanaldada kırmak istemezsin
- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet sanalda ne ise reelde de odur sadece daha özgür hissettiği için sanal da daha özgüvenli olacağından karakterini daha belirgin hale getiriyor. reel de ise çekindiği icijn bazı şeyleri yapamıyor
02 Yorumla
Soran+1 yılMisal ben kimsenin duygularıyla realde oynamam çünkü içim el vermez sanaldanda insanların kalbi kırılıyo ve ona göre davranırım
- +1 yıl
Ne oldu da böyle bi soru sorma gereği duydun durduk yere gibi degil
+1 yılEvet var bence. Gerçekte bir kişinin yüzüne söyleyemeyecekleri lafları anca klavye arkasinda kullananlar var. burada fazlasıyla özgüvenli gözüküpte gerçekte 0 özgüvenli olan kişiler mevcut bolca.
01 Yorumla
Soran+1 yılBahsettiğim tip veya başka şeyler değil uzaktan bj sevgilin vsr misal sanal karakterin kendi içinde düzgünse onu aldatmaz veya oynamaz karakteri bozuksa kendinden sanaldan bunu yapar realde gotu yemez belki ama sanalda yapar hani özgürlükte öyle içi iyiyse zaten özgürüm burada diye şey yaoamz
+1 yılHaklısın.. sanal ortamdayiz diye sahsiyetimizi bir yerde bırakıp gelmiyoruz buraya.. kimi kişiler yazdığı kırıcı şeylerin sadece o klavyede ekranda kaldigini düşünüyor..
10 YorumlaBi insanın hisslerine değilde üslubuna dikkat etmek gerekir, hissler zamanla değişir ama üslub kişinin aynasıdır
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı. Benim karakterim davranışım aynı reelde neysem sanalda aynısı
Ama sanal ortam elbette bazı şeyleri konuşmayı kolaylaştırıyor
En azından durum benim için böyle00 YorumlaBen de tam tersi reel de aşırı şrefsiz biriyimdir burada milletin takılmayı çalıştığı pisliği kötülüğü ben reelde eskiden 3 katını filan yapmıştım zaten😂😂burada masumum
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bazı insanların sosyal medya kimliğiyle gerçek hayattaki kimliği farklı ki
01 Yorumla
Soran+1 yılBen ondan değil karakterden bahsediyorum birini kırmak givi misal sanaldan birini kıran ben realde böyle deilim aslında derse belki evet realde yaomiyodir ama sonuç olarak sanaldan da insanlar kirilabikiyo bu yüzden iyi bi karaktere sahibim diyemez
+1 yılBir miktar farklılıklar olabilir. Mesaja düşünerek cevap verebiliyorsun fakat gerçekte aklına geldiği gibi konuşuyorsun.
00 Yorumla
+1 yılBen bu siteden bir kızla buluşmuştum mesela. Tip olarak da karakter olarak da farklı biriydi mesela.
02 Yorumla
Soran+1 yılBahsettiğim tip veya başka şeyler değil uzaktan bj sevgilin vsr misal sanal karakterin kendi içinde düzgünse onu aldatmaz veya oynamaz karakteri bozuksa kendinden sanaldan bunu yapar realde gotu yemez belki ama sanalda yapar
- +1 yıl
Realde aldatmaya dötü yemeyen internetten kızlardan nude istiyor, bunlar çok yaygın şeyler. Realde de aldatıyor aslında, hayat kadınıyla, yabancılarla, ruslarla vs. çok yaygın bu da. Ben görmedim öyle eşini seven, çok sadık olan bir erkek.
+1 yılVar tabiki hemde fazlasıyla burdaki halimle çok farkliyim
01 Yorumla
Soran+1 yılEğer icjn çok iyiyse sanaldaki bi insanı aldatmazsin ama için el vermez bu bi değişkenlik deildir
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Birçoğu sanalda oldukları kişiliği değil olmak istediği kişiliği yansıtıyor..
00 YorumlaNormal hayatla burada bir fark yok. Neden yok gerek duymuyorum
00 YorumlaVar tabii klavyenin başında birçoğu aslan kesiliyor reelde kuzudan farksızdır
00 Yorumla
+1 yılHerkes sanalda gerçek karakterini gösterse bir ile ortamı gibi sohbet olurdu
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 15,6b cevap paylaştı. Ya olduğum gibi görünürüm, ya da göründüğüm gibi olurum.
00 YorumlaBen olduğum gibiyim.
Burada ne isem , gerçek hayatta da öyle biriyim.00 Yorumla
+1 yılSanalda daha mesafeliyim ve çoğu zaman kişisel bilgi paylaşmıyorum. Onun dışında aynı...
00 Yorumla
+1 yılSanalda dünyanın en yakışıklı karakterine sahip olan insanlar var 😂
00 Yorumla
+1 yıl25 yıldır sanal ortam içinde Uzmanım DİYENDEN daha uzmanım. Abartısız %90 yalan ve hayalindeki Rolü oynama çabası.
06 Yorumla
Soran+1 yılBahsettiğim tip veya başka şeyler değil uzaktan bj sevgilin vsr misal sanal karakterin kendi içinde düzgünse onu aldatmaz veya oynamaz karakteri bozuksa kendinden sanaldan bunu yapar realde gotu yemez belki ama sanalda yapar sanalda bahsettiğim şey bu hani evet yok söyle param var vs bu yalanlar çoğunlukla söylenir benim bahsettiğim kendi içinde kötüyse misal sanalda dahada çıkartılması kırmak gibi
- +1 yıl
Sanal ile Real hayatın atmosferi çok farklı Maddi, manevi veya aşk konularına göre şekil değişiyor insan. Ve sanalda asla çok iyi tanıdığını söylemezsin. tanıdım ve güveniyorum dedigin an Kaybetmeye başlarsın.
Soran+1 yılBahsettiğim çok onla şey değil misal Bi insan kendi karakteri iyiyse sanaldada insanlari kırıp dökmez veya aldatmaz eğer sanalda yapıp realde yapmiyosa yine onun karakteri bozuktur çünkü sanaldanda insanlar kirilabiliyor iyi biri olsa bunu sanaldada yapmaz
- +1 yıl
Bende sana diyorum ki öyle bişey yok sanalda Tanıdığın karekter değişken olabiliyor. Hepsi kötü değil ama çoğu Değişir aldatır yalan söyler Maalesef
- +1 yıl
Senin demek istediğini anlıyorum yani efendi ve dürüst adam HERYERDE aynıdır diyorsun.. ama öyle bişey yok Mutlaka seni üzen bir yalank ne çıkar
Soran+1 yılBenim dediğim şeyle seni uzen biri çıkar dediginle alakasi yokki seninde dediğin gibi düzgün biri sanaldada düzgün durur demek istedim
+1 yılsanaldan tanışıp görüştüğüm bi ilişki olarak görüşünce tamamen her şeyin farklı olduğunu gördüm.
00 Yorumla
+1 yılHem de çok olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılBahsettiğim tip veya başka şeyler değil uzaktan bj sevgilin vsr misal sanal karakterin kendi içinde düzgünse onu aldatmaz veya oynamaz karakteri bozuksa kendinden sanaldan bunu yapar realde gotu yemez belki ama sanalda yapar
+1 yılSanaldakiler uzaylı mı 😂
02 Yorumla
- +1 yıl
Haklısın 🙂
+1 yılBence vardır, yoktur diyen kendini kandırıyordur.
01 Yorumla
Soran+1 yılBahsettiğim tip veya başka şeyler değil uzaktan bj sevgilin vsr misal sanal karakterin kendi içinde düzgünse onu aldatmaz veya oynamaz karakteri bozuksa kendinden sanaldan bunu yapar realde gotu yemez belki ama sanalda yapar tabi sanalda herkes param söyle zenginim vs gibi yalanlar söyleniyor benim bahsettiğim kalp kırıp üzüp aldatıp sanaldan gelip ben realde böyle deilim sanalda böyleyim denilmesi ama karakteri düzgün olsa sanaldada kırmaz kimseyi
- Kişilik & Karakter konusunda 647 cevap paylaştı.
+1 yılOlma ihtimali var tabi
01 Yorumla
Sanaldaki gerçek dışı genelde
02 Yorumla
+1 yılEskiden yok derdim görüyorum ki var
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 10,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok büyük fark var
00 Yorumla Evet bazı insanlarda var
00 YorumlaTurklerin abazanligi buna ornek xjdj
00 Yorumla
+1 yılBende yok başkalarını bilmem
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Her iki tarafta da aynıyım
00 Yorumla
+1 yılevet vardır sanalda kimse kendisi değildir
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 8b cevap paylaştı. Yeteri kadar doğruları konuşuyorum
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılDışarda nasılsam burada da aynıyım
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 41b cevap paylaştı. Reelde neysem sanalda da oyum kimseyi kandırmam
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 408 cevap paylaştı. Çok var
03 Yorumla
Soran+1 yılArasında çok fark var dedin ya ondan dekdm
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet vardır.~
10 Yorumla Az çok vardır.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 887 cevap paylaştı. Vardır vardır
00 Yorumla
+1 yılBence farklı
00 Yorumla%100 farklıdır
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılEvet vardır
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
+1 yılçoğu kişi de evet
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılTabi ki
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Açık ara var.
00 Yorumla
+1 yılAynen öyle çok haklısın
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çok var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYoktur
00 Yorumlaevet var bence
01 Yorumla
Kesinlikle var
02 Yorumla
Çok fark oluyor
01 Yorumla
hayır hepsi aynı
00 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026