Düşünce bozukluğu?

selam benim 8 aylık uzak mesafe bi ilişkim var ve gayet mutluyuz seviyoruz birbirimizi ama sevgilimin çok büyük problemleri var mesela normal bi olayı çok kötü düşünmek gibi psikolojik rahatsızlıklari olduğunun farkındayım psikologtan yardım da alıyor ben sürekli bunu düşünerek hareket ediyorum ama bazen çok kötü şeyler düşünebiliyor mesela en basitinden benim dün erken uykum geldi ve uyumak istediğimi söyledim o bi süre cevap veremedi annesiyle bı konu hakkında konuşuyordu bende iyi geceler mesajimi yazıp uyudum sabah bana kafasındaki düşüncelerin "bak işte erken uyudum diyip başka erkeklerle konuşmaya gitti" diye düşündürdü dedi güven sorunları da var farkındayım ama bunun daha çok psikolojik olduğunu düşünüyorum tüm olaylari en kötü şekilde düşünüyo ve bunu onun değil kafasındaki şeylerin düşündüğünü söylüyor hatta kafasındaki şeylerin susmasi için çoğu zaman intiharı düşünüyor ben engel oluyorum tabi ama uzaktan ne kadar engel olabilirsem bana çok değer verdiğini hissediyorum hatta ilk sevgilisiyim ilk defa birine böyle şeyler hissetigininde farkındayım ama bu psikolojik sorunlar onu çok yıpratıyor ben de ne yapacağımı bilmiyorum lütfen bi fikri olan yazabilir miiiii?
Düşünce bozukluğu?