1.000.000€ verecekler 1 sene saklayın isterler … size emanet edilir mi?

1.000.000€ verecekler 1 sene saklayın isterler … size emanet edilir mi?
Sahip çıkarım ama koruyamam gibime geliyor. Çünkü çok yüklü bi meblağ harcamam ama çalınır diye korkarım bide nerede saklayacağım o kadar parayı. Bir kenara koysam nereye koyduğumu da unuturum yani böyle bişi emanet edilmesin diğerleri kabulüm. Mesela bir can emanet edildi, kendimizi koruduğumuz sürece buna sahip çıkmış oluyoruz
Evet her şey emanet
O sorumluluğu almam emanet ağır bir yük. Bulaşmam insanlar bir de üstüne suç da atıyor emanet alıyorsun bu böyle değildi eksik değildi diyor ama zaten olduğu gibi insanı bu şekilde yolmak isteyenler kötü yola bulaştıranı var. Kendimi zor idare ediyorum. Emanet verilecek en son kişi benim😅
İyilik yapıyorsun zırvsurumda kalıyorsun
Öyle diyorsun haklısın
Herkes yemiş durumda yemeyenler zor durumda esas
Albert Camu kahve meselesini gibi soru soruyu getiriyor bir türlü işin içinden çıkamıyor insan. Yani düşün düşün bir halta varılmıyor bu mevzularda kafayı yemek mi yememek mi ben yarısını yedim ya da devre dışı bıraktım çünkü mantıktan çok kargaşa ve kaos içinde boğuluyoruz. Mantık gibi sert durdukça satılmış adalet nerede derken kırılıyor insan kaosun karşısında delirmek şart bazı konularda. Ne tam delire biliyoruz ne mantığımız ile ilerleye biliyoruz ne de kendimiz olabiliyoruz kaos içinde sancılı bir çürüme içindeyiz ama bir doğumda da olabilir. Hakkımızda güzeli ve iyisi olsun.
Bir köy varmış …. o köyde sular zehirlenmiş… tüm köy delirmiş… bir çoban köye indiğinde bakmışki herkes deli… önce çabalamış suları temizlemiş… düzelir diye ümit etmiş … düzelmemiş insanlar …. Anlamış ki bir damla bile içen düzelmiyor… tüm köy de akıllı tek insanmış ama köyün delisi ilan etmişler…
Köy deli haliyle mutluymuş ama o çoban çok mutsuz imiş…
En sonunda kendi izâle ettiği zehirli suyu bulmaya gitmiş kendi de o sudan kendi isteğiyle içmiş… o köye de deliköy demişler
The end ösndjr
Bu konu uzun süredir düşündüğüm konuydu uzun bir yazı oldu açıklaması yorumunuza karşı
Vol 1. ilk önce her şeyin özeti gibi bu video
twitter.com/pelimer2/status/1738454990828511704
Büyük sınanıyoruz yaşananlar nedensiz değil bağımlılıklarımız putlarımız, gerçeklikten çok uzaklaştık aklın yerine yapayını getirdiler insana gerek yok deyip kendi saltanatlarını ve tanrı oluşlarını ilan edip duruyorlar tepedekiler ama kadının dediği gibi kimseye kalmayacak bu dünya ve videoya bakıyorum dönüp kendime baktım yüzüme tükürdüm yeminle ne ara bu kadar baskı, korku ile bastırılırmışım nereye baksam korku, herkesleşmek, uyum sağlamalıyım, çevre ne der, modern kölelik, korku duygusu, para, iş günün sonunda kendi kendimizleyiz, mezarda tek başınayız, sorgular da manevi ya da kanun meselelerinde tekiz Tanrı karşısında ya da kürsüde o bu şu diyemiyoruz, korku bizi deli ediyor. Korku bence bu devrin vebası. Teknolojinin kusursuz sanallığı hazır ve hızlılığın yapaylığı bu durumu yayıyor. İnsan buna alışık değil algılarını alt üst ediyor. pi*ler iyi silah geliştirmiş köleliği devam ettirmek için. Yalnızlığı tek kalmayı diğer her şeyin tersine anormal gösteriyorlar anormali normal gösteriyorlar. Korku hastalık değil aslında evrimsel olarak yaşamanın bir temeli. Bu dünyada en başından beri tekiz bunu bizlere yanlış empoze ediyorlar başka açıklaması yok.
https://www.youtube.com/watch?v=S4WejJUPQ0M&t=8s
vol 2
Ancak bir yandan da beraber ölmek için değil beraber yaşmak için buradayız o zaman okuldayız her yer okul iki şey lazım onlarda bunlar ama arzular nefse kötü olanın kolay olmasına kapılıyoruz.
https://www.youtube.com/watch?v=X8aS7NDOZCA
Birde anlamayana anlatmak durumu burada devreye doğal seçilim giriyor iyi ya da kötü hepimiz buna tabiyiz dediğiniz yazınızda ki deliren köylülere anlatmakta ısrar etmemek.
https://www.youtube.com/shorts/jE9uTur6x4A
Bir de çok çabuk unutuyoruz valla bu da doğru
twitter.com/.../1738128336952447207
parçaları birleştirdiğim de eksik olabilir alıntılarla bu şekilde düşüncelerimi aktardım uzun oldu kusura bakmayın :D
Almanca kndnddn anlıyor musun 😃
İnsan esasen yalnızdır hep yalnızdır ama toplum ve aile içinde bir varlıktır …
Hayir alt yazı ile tüm yazı alıntılar ile ilerdim ben. İnternet sörfü. Almanca bende ne arar 😅 olayı kavramaya uzun süredir çalışıyorum elimdeki kaynaklarla en iyisi anca bu kadar çıktı. Ben Türkçe biraz ingilizce biliyorum üstüme gelme bu kadar prof da değilim beni yargılama beni anlamaya çalış youtube.com/shorts/LG51k_pFdIs?si=EFrRcra9pKdZzwwo
Allah belamı vermesin ama iyi odaklandım taktım kafaya adamaları araştırıcam ama daha fazla değil. Hayatım fazlası ile kasvetli zaten. 🤣
Çok güzel konular ….
rasın iki önerisi hakikati baz alın! Ki
Felsefedeki en büyük hastalık hakikatten uzaklaşıp yanlışa yoğunlaşmaktır…
Ahmaklara laf anlatılmaz olayı da bomba 😂
Neyse nerde kalmıştık
https://www.youtube.com/shorts/DLaFj_Q431E
hayatıma geri dönüyorum bu kadar sorgulamak sosyalleşmek yeter. Kendimi çok kaptırdım evde neler dönmüş haberim olmamış annem şu an kalp krizi geçiriyorum diyor yok artık yani dışarda fırtına koptu kiremitler uçmuş hastanenin çatısı uçmuş hortum oldu bitmiş kafayı yiyeceğim Allahım... Felsefe burada bitmiştir abicim artık sağlık savunma hayatta kalmak konusuna dalıyorum şaka bir yana yazdıklarım ciddi böyle de komedi bir ortam yemin ediyorum. İnsana zorla yedirtiyorlar. Meteoroloji o kadar takip ediyorum kim vurduya gidecez adam yanlış tahminde bulunmuş nasıl dönüyor bulutlar anlamıyorum fake atıyor hava resmen. Sizde dikkatli olun.
Hahah çok alemsin sesli güldüm …
Evet. Eger emanete zarar gelirse karşı taraf emindir onu korumak icin elimden geleni yaptığıma.
Kurdugum cümlemin çok enaniyet içerdiginin farkindayim umarım suizana sebebiyet vermem.
Emanete sahip çıkmak önemli …
Cevap
9Cevap
Evet çıkarım
Saklarım tabiki de. Emanet yüküne girmek istemem ama mecbur kaldılarsa sonuna kadar korurum harika bir insanim kahretsin
Wow
Bu adam ödül töreninde eşine teşekkür ederim fahriyeceğim beni yalnız bırakmadın dedi bu saygı sevgi evliliği yürütüyor
Tabii ki sahip çıkarım. Sonuçta bana güveniyorlar ki emanet ediyorlar. Para vermeselerde emanete sahip çıkardım
O parayı yanımda boş boş oturtmaam yok öyle yerinde durmak. Kendini katlması için yatırım yapardım.
ya harcamam asla ama benim şansım yoktur çalınır kaybolur falan yüksek miktar karşılayamamda onu
Emanetin kendisi ağırdır bizde.
Halel getirmeyiz.
Abi okadar parayi alamam. Calinir kaybolur falan korkusuyla yaşayamam. Aşiri stres yaparim
Bir sene değil sonuna kadar sahip çıkarım. Sadece kötü işlerden elde edildiyse kabul etmem.
Edilir de etmesinler yani onun sorumlulugunu kim tasiyacak bir sene
Eski insanlar devlet aile hazinelerini 20 yıl emanet etmiş taşımışlar
Ben emanet alinmaz, almam demedim. Oyle buyuk bir sorumluluk almak istemem mumkunse dedim
Tamam 😏
bu paranın sıcaklığı benı yakabılır ((: emın değilim
Emanet derken ben şey sandım.. Gidiyorum
Nasıl anladıysan
Ben emanet almaya korkarım.
Ben korkmam ama zor alırım tabi ciddiyetinden dolayı
Ben ya çalışırsa, ya bir şey olursa diye korkarım. İstemeden de olsa emanete hıyanet edersem diye endişelenirim. Benden bağımsız bir sebeple zarar görür diye.
*Ya çalınırsa...
Tamam ben korurum
Ben sana da güvenmem ama 😅
Ben güvenilir biriyim ama 😏
Bir araba parası alabilirsem kabul
Bir o kadar da borç takarım 😂
harcarım
Yaramaz kız
Kesinlikle
Çıkarımmm
Cikarim
Anasını s o paranın