Bilimsel bir kanıtı yok. Bence " ben" dediğimz şey beyinden ibaret.

Var
Yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bilimsel bir kanıtı yok. Bence " ben" dediğimz şey beyinden ibaret.

Bence var tabi ki de.. yani tek et parçası olduğumuzu hiç bir şekilde düşünmüyorum.. ama tabi ki benim ruhum duygularım çoktan öldü maalesef..
insan zamanla acı çektikçe duygularını hislerini de kaybediyor gerçekten de
Bilim bunun varlığını / yokluğunu araştırmaz, kesin bir şey söyleyemez. Çünkü fiziksel evrenin dışında kaldığından, ruhun var olduğunu ya da var olmadığını ortaya koyamıyor. Yani bilimsel bir kanıt hiçbir zaman olmayacak. Bu sebeple de bilimsel kanıt yok demek çok yanlış.
Sonuç;
Dinlere göre var.
Bilime göre ise bu sorunun bir cevabı yok.
Bence doğa varsa doğa üstü de kesin vardır. Belki de ruh bildiğimiz şey maddesel evrenin zaman boyutunun üstündeki boyutta olan bir canlıdır ve bedenimizi yönetiyordur.
Elbette var. Bizi eşyalardan ayıran en teme şey ruh. Bir masayla aramızdaki en belirgin fark ruh. Ruh olmasaydı masadan farkımız kalmazdı. Hareket yeteneği ve enerji veren yani bunu sağlayan da yine ruh. Bilinçle senkronize olması ayrı bir mevzu
Cevap
7Cevap
Evet var.. Bazılarında yok o ayrı
O size ruhundan üfledi
Kuran
Yani size tanrısal gücünü armagan etti
Bu nedir saf özümüz yani içsel enerji
Bir taşın bedeni vardr ama kaskatıdır
Bir insanın bedeni vardr ama ruhu onu yumusatr ölünce kaskatı olur
Beden bir kafestir
Ruh ölünce özgürlügüne ulaşır
Mevlana
Bilimsel kanıtı yok diye net ifade yanlış ABD ve norveçte arkeolog ekip ve çevirmenler ile hem külliyat hem kutsal yerlere makinalar ile ölçüm yapılıyo bunun ekmeğini yiyen ülkeler Tayland Hindistan meditation r2 dünyaca yaygın etkileşim halinde
Bilimsel olarak bunun kanıtı çok mümkün değil. Fakat 21 gram diye bir film var. Onu izlemeni tavsiye ederim.
Enerjiye inanıyorum ama ruh hiç araştırmadım bilmiyorum.
Tabiki var ruh ve beden … beyin sadece sinir sistemini komut ver yönetim merkezi …
ruh ile izahı yapılan şeyin bilinç olduğunu düşünüyorum.
Hayır ruh diye bir şey olmadığını düşünüyorum
Ruh varsada bende yok
Var ama ölünce o da ölüyor bence
Bilemiyorum Bi görüşüm yok.
Tabiki var.
yok bence
Var bence
var bence
Hayatımın aşkısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?