Merhabalar Herkese 🌸

Orhan Pamuk bir kitabında söylüyordu bunu. Sizce de öyle mi?
Merhabalar Herkese 🌸

Orhan Pamuk bir kitabında söylüyordu bunu. Sizce de öyle mi?
Merhaba, Orhan Pamuk doğru söylemiş bence. Söylenen yalanların aslında büyük çoğunluğu tam olarak bu neden dolayı kaynaklanıyor. Kişi kendini olmadığı gibi gösteriyor ve karşısındaki kişinin ondan soğumasını engellemek için birtakım şeyleri gizliyor diye düşünüyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Katılmıyorum. Yalan bir çok kötülüğün başıdır…
Değer veriyorsan yalan söylemeye kıyamazsın…
Yürekli insan hem kaybetmeyi yalanla kazanmaya tercih eder …
Yalan… hırsızlık… hile hurda… zayıflıktır esasında…
Belki korktuğu an kaybetmeye veya başka birşeye korktuğu an … zayıflıktan yanlışa yalana hırsızlığa hile başvurabilir ama bu zayıflık acziyet göstergesi olur
Ve esas ozaman kaybeder insan
Ben yalan söylemem.. aksine kaybetmekten korktuğum kişiye karşı her zaman açık sözlü ve dürüst olurum.. çünkü bir insanı zaten yalanla yanınızda tutamazsınız.. bir gün mutlaka öğrenecek ve yalandan dolayı da ara daha çok açılır.. hatam varsa elbette hata yaptığımı direk söylerim ve elimden geleni yaparım özür dilemek ya da onu kaybetmemek için.. 🌸
yalan saftirik bulduğu kişilere de söylenir kandırmak parmakta oynatmak için
sevdiğin birini kaybetmemek için de söylenir
gerçi o da masum bir yalan değildir yine parmakta oynatmaya girer
yalanın her türlüsü iyi değildir
Cevap
19Cevap
Ben yalan söyleme taraftarı değilim beni olduğum gibi sevmesi gerekiyor hatalarımla
Kimseyi kaybetmekten korkmuyorum
Kaybetmekten korkmuyorsan neden yalan söyleyesin ki :)
Ben söylemem yalan boka sarar sonra külliyen kaybedersın en ıyısı mı bıtecekse baştan bıtmelı yazık bana ne dıye bırını elımde tutmak adına kendıme olan saygımı bıtıreyım
İnsanlar altta kalmamak icin yalan söyler. Her turlu soylerler yani. Kaybetmekten korktuguna yalan soyleyen kisi coktan kaybetmistir kazanmak icin bile yalan söylüyor olabilir
Evet öyle fakat aslında insan sevdiği kişiyi böyle yaparak daha çok kaybetme riski alıyor farkında değil.
Kaybetmekten korkuyosan yalan söylemezsin🤔 o yalan elbet ortaya çıkar ve kaybedersin eee hani korkuyodun?
Insanlar yüzleşmekten korktuğuna yalan söyler.. digeri sanki biraz yumuşatmaya çalışmak gibi..
Çok zorda kalırsam evet ama basit yalanlarda söylemem.
İnsan hep yalan söyler
Ben hiç dürüst insan tanımadım
Ne alaka , karşımdakine yalan söylemediğim için, ondan da doğruyu duymayı tercih ederim.
Hayır bir nane yemiştir ya da yicektir kimse anlamasın diye
Bazen elinin altında tutmak için de yapıyorlar.
Kaybetmekten korkan yalan söylemez
Bence gözünde büyüttüğü kişilere yalan söyler 😃 Onu elinde tutmak için buna sarılır
Yalanın kılıfı bence yalan ortaya çıkınca zaten kaybedeceğini bilerek yalan söylemek de ne bileyim yani
Kaybetmeyi göze alamadığı için yalan söyler ve tamamen kaybeder..
Kaybedecek bir şey yok birisi bu sefer harbiden kaybetti
Yalan söylersen elbet kaybedersin hiç bir sır gizli kalmaz
Aşık bir insan, söylerken kaybetmekten korkacağı bir şey yapmaz. Eğer hayatıyla ilgili şeyleri saklıyorsa o da psikolojik problem göstergesi.
İnsanlar konuşmak için konuşmasa yalan söylemeyecekler. Kısaca gevezelikten, boş vakitten.
Kadın yedekte tutmak istediği erkeğe yalan söyler, erkek yalan söylemek istemediği kadın için kendini paramparça eder.
Evet. maalesef.
Ben kaybetmekten korkmam ve yalan da asla söylemem
O kişiliğinden kaynaklı olabilir
Yani olabilir ama doğru bir davranış değil
Mecbur kaldıgı icin söyler
Tepki alacağı kişiye söyler yalanı.
Mantikli aşkım
ben gözden çıkardığıma yalan söylerim
Ne gibi yalan?
Yaptığın bir şeyi inkâr etmek diyelim
Şöyle cevaplayayım. Aşk ilişkilerinde kadınlar dürüst olmayını kapıya koyar adamı. Arkadaş ilişkileri vs onlarda da küslük olur.
Hayır sanmıyorum sevmediği birinede söyleyebilir
Ben söylerim söyledimde
Genelde öyle olur
Hayır
Evet söyler
Hayır yapan bir alışkanlıktır herkese söylerler
Genelde öyle evet
sanırım evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?