Aldatılmaktan bahsetmiyorum, aldanmaktan bahsediyorum. İnsanların geneli kaybetme korkusunun arkasına sığınıp neden yalanlar söyler ve biz o an bunlara aldanırız peki ya sonrasını neden düşünmezler? İnsanlara karşı net olmayı seviyorum, kalpleri kırılacak diye onlara aldanacakları yalanları sunmadım bazen kaybettim ama genelde kazandım. Birinin bana aldanıp hayal kırıklığına uğraması beni çok hırpalardı ruhsal olarak, peki genelde insanlar neden bunu yapıyor anlamıyorum. Huy mu oluyor?
İnsanlar kaybetme korkusunun arkasına sığınıp neden yalanlar söyler ve siz hiç birilerine aldandınız mı?
Eski kız arkadaşlarımdan duyduğum pek çok söz var bu durumu anlatan. "Düzeleceğim", "Bir daha tekrarlanmayacak", "Aslında ben farklı birisiyim" gibi. Kendi yaşantılarına dair, kendilerini olumlu göstermeye çalıştıkları pek çok ayrıntıyı da paylaşırlardı benimle. Fakat psikoloji ve karakterlerine dayalı hiçbir konuda hata yapmadım, kimse için de yapmam. Belirli sebepler elbette ki kabul edilebilir; fakat genele hitap eden ve yalanı benimsemiş bir zihniyet kabul edilemez. Kandım evet, zamanında gözyaşı döken insanlara kandım.
Aa evet unutmuşum eklemeyi dediğin gibi kolay gözyaşı döküyorlar lafta, yersek tabi hepsini yine nokta atışı yaptın :) Bence aldanmak isteyen aldanıp sindiriyor ama sindirilmemesi gerekli :)
Aldanmak istemekten de ziyade, gerçeği görebilecek kadar tecrübeli değiller. İnandıkları tek şey, görmeye çalıştıkları ilgi ve sevgi; asıl görülen de karşısındaki kişinin gözlerinin arkasında.
Aldandırmak isteyenler aslında gözleriyle bile yalan söyler yeterince profesyonel olması yeterli, yalanlar huy etmiş birinin zihniyetiyle biz uğraşamayız, onların tilkiler farklı çalışıyor.
Kişilik & Karakter konusunda 20,2b cevap paylaştı.
Ne olursa olsun insan karşı tarafın üzüleceğini bile bilse doğru söylemeli gadası. En azından yalan söyleyip karşı tarafı daha fazla üzmeye devam etmemelidir.
Acıtasyon yapan arkadaşlarıma aldanırdım ama artık yapmıyorum. İnsanlara karşı netim ve sınırlarımı belli ederim. Yalan söylemeye gerek yok. Gerçeklerden utanmam veya korkmam.
İyi o zaman hayatın boyunca kimsenin DEĞERLİSİ olmayacaksın kimse seninle samimi olmayacak. şu an olan arkadaşların bile yeri gelince seni satıcak bak gör büyük lafı dinle olum.