Kafeteryadaki müşteriye de mi tipine göre değer veriliyor?

3 senedir nerdeyse her gün gittiğim bir kafeterya var. Bazen tek başına giderim. Bazen arkadaşlarımla. Hiçbir kadın personelle laubali olmadım bugüne kadar. Efendi efendi oturdum. Çayımı çorbamı içtim kalktım. Kafenin patronu da beni sever, çalışanları da.

Bundan bir hafta önce kafeteryada otururken sigara yakacaktım. Personel kızdan masama kül tablası getirmesini istedim. Kız dedi ki; üç masa ötede alabilirsin dedi. Ben de dedim ki sen ne iş yapıyorsun da almıyorsun ben müşteriyim. Senin yevmiyen benim yeyip içtiklerimden çıkıyor dedim. Cevap şu. İstemiyorsan başka yere gidebilirsin dedi.

Hesap öderken kızı patrona şikayet ettim. Ertesi gün şutlamışlar. 6 aydır orada çalışıyordu. Daha doğrusu çalışmaktan çok oturuyordu.

NOT: Bazılarının amacı oralarda çalışmak değil. Konsomasyon işi yapıyor kısmen. Arabası olan ve tipini beğendiği erkeklerin radarına girmek amaç. Kovdukları iyi oldu. Kafeteryada garsonluk değil konsomasyon işi yapacak kıza o patron para vermek zorunda değil. Ya pavyonda çalışsın ya da gitsin babasının evinde otursun.

Kafeteryadaki müşteriye de mi tipine göre değer veriliyor?