Bence Jorge Luis Borges bu sözü sadece insanları ve kendisini avutmak için söylemiş. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bence Jorge Luis Borges bu sözü sadece insanları ve kendisini avutmak için söylemiş. Siz ne düşünüyorsunuz?

Unutmak umursamamak yok saymak en iyi intikam şeklidir. Amaç intikam almak olmasa dahi unutulmak, unutulan için kötü bir durum. Benim unutmayı bırak öldürdüğüm bir kaç kişi var. Asla ama asla ne yaparlarsa yapsınlar ölüler benim için dönüşü yok.
Bi zamanlar sohbet edip evlenmeyi düşündüğüm kızı düşündümde şimdi üzerinden 4 yıl geçmiş. Kendime nemi kattım dersen sevecek çok kadın olduğunu gördüm. Bi de evlenmek için kişinin en fazla 26 yaşında olması gerektiğidir. Kişi zamanla akıllanıyor ve bi de insanın kalbi eskisi gibi biri için atmıyor. Zamanla kendi doğruları da değişiyor. Şimdi görsem ne mi hissederim o beni yaşlanmış görür bense bu kadına mi aşık oldum derim. Bi de bazı kadınlar insana birseyler katar ama ben öyle bi sevgilim olmadığına eminim. Akşama kadar öyle kızlar görüyorum ki 26 yaşına kadar kişi kararını kesin versin
Duygulandirdin be reis yazdıklarında da çok haklısın
Evet bence kesinlikle öyledir.. yani bende kötülük yapmış kişileri umursamam.. ama kesinlikle unutmama banma yaptıklarını üzerinden ne kadar uzun süre geçerse geçsin.. hiç bir şekilde unutmam ve hatırlarım ama gidip de onlara zarar vermem.. zaten beni kaybetmeleri en güzel intikam olur onlar için.
Aslında şöyle zaman her şeyin ilacı desek daha doğru. Belli bir süre sonra istediğin şeyi eskisi kadar istemediğini anlıyorsun. Umrunda olmamak gibi davranmak en iyi intikamdır desek daha iyidir. Bu arada sitede görüş ve içeriklerini beğendiğim sınırlı ender insanlardan birisin🌺
Cevap
15Cevap
"İntikam" kelimesi herkes için aynı olmayabilir. Unutmak neye göre unutmak mesela? Akışına bırakmak mecburi oluyor çünkü hayat devam ediyor. Bir şekilde devam ediliyor, akılda kalması, duyguların devam etmesi bunları kontrol altına almak gerekir. Yoksa intikam çok farklı bir düşünce bence. Gerekli ya da gereksiz diye tartışılır.
Katılıyorum.
Evet katılıyorum çünkü geriye dönüp uğraşmak o kişinin gözünde kendisini daha değerli hissetmesini senin de daha değersiz olmanı sağlıyor bu yüzden umursamadan unutarak yola devam etmek en iyi intikamdır.
Ben bunu biraz sessizce kaderine razı kalmak gibi görüyorum ve karşı tarafa sadece iyilik edilmiş olarak düşünüyorum.
İyilik demek aslında yanlış olur çünkü karşı taraf yapacağını yapmış seni bitirmiş sen uğraşıp ona daha çok değerliymiş hissini verirsin sadece fakat sende onun sana yaptığı gibi onu bir anda silip yoluna devam edersen bu gerçekten de bana bu kadar değer vermiyormuş ve ben olmadan da hayatına gayet devam edebiliyormuş diyip sinirlenmesine sebep olabilir insan
"Umursamamak ve unutmak"
En doğrusu gayet. Biri size bir kötülük yapıyorsa umursadığınız sürece kendini değerli ve bir şey başarmış gibi hisseder.
Yani bu taraftan size katılıyorum ama karşı taraf hiç takmıyorsa ettiği yanına kar kalır.
İntikam illaki etkiye tepkiyi gerektirmez. Unutmak veya yok saymak güzel bir intikam şeklidir. Çünkü insanoğlu egosu yok sayılmaya gelemez. .
Tabi birde unuttum diyip aklında hiç çıkarmayanlar da var.
Bunda bile yalan söylemek niye.
Unutmak öyle söylendiği kadar kolay olsa keşke.
Aynen unutmak öyle kolay bir şey değil söyleyince olmuyor.
Bir süreliğine akıldan çıkıyor.
Sonra alakası olmayan bir anda akıla geliyor zaten o zaman üzerine sünger çekmiş oluyorsunuz..
Eğer öyle kalıyorsa sorun yok.
Onunla yaşamayı öğreniyorsunuz.
Bunun adına tecrübe deniyor maalesef
Birazda doğru insanı gerçek anlamda istediğinize bağlı.
Söylemekten çok bunu ne kadar istediğinizle alakalı
Eskiden soyle intikam alican boyle intikam alican derdim ama simdi dusunuyorum degersiz biri icin niye degerli vaktimi kendimi harciyayim.
Ben daha çok zamana bırakıyorum zamanı gelirse ve fırsatım varsa bana yapılanı ödetirim. İyiliğinde ve kötülüğünde karşılığı bence verilmeli ve maalesef yapılanları unutamıyorum.
Evet bazende boyle dusunuyorum, fazla uzun olmasin diye uzatmadim. Bence kucuk seyleri gormezden gelmek daha iyi ama buyuk bir olayda forsatini buldugunda intikamini alabilirsin
Kesinlikle
Yani hangi açıdan baktiğin önemli , ben unutabilmeyi bir nimet saysamda a, intikam olduğunu zannetmiyorum
Aynen.
En iyi intikam insanları kendi silahıyla vurmaktır. Bırak onlar unutmaya çalışsın..
Kesinlikle ve sana katılıyorum.
Borges zaten sürrealizm öncülerinden o ne anlar realizmden ve intikamdan sjsjs
Bazı şeyleri istesende unutamazsın buna sen karar veremiyorsun.
Kesinlikle.
Evet doğru söylemiş. Unutkan olun. Zaman ilaçtır. Sakla samanı gelir zamanı... İntikam alın gidip başkasıyla çıkın...❣️❣️👍👍
Kesinlikle doğrudur. Unutmak, hatırlamamak dahi en büyük intikamdır.
Evet çok anlamı var ve kişi hayatı için çok önemli bence
Unutmak, kayıtsız kalmak ve yok saymak en büyük intikamdır..
Evet kesinlikle. ~
Evet acı ama iyi bir intikam
Aynen katiliyorum
Katılıyoyum ama unutamıyoyum
Canım unutucaksin ama intikam almadan da olmaz
Katılıyorum çok haklı bir söz
Kesinlikle katılıyorum
Unutmak değil vazgeçmek en büyük intikam
Katılıyorum
Yess bence öyle 🙂
Güzel bir yöntem
Katılıyorum