Hiç kimseye ve hiçbir şeye bağlı olmadan doğal olarak mutlu olabilir mi insan?
Evt
Hyr
Fikrim yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hiç kimseye ve hiçbir şeye bağlı olmadan doğal olarak mutlu olabilir mi insan?
Birdenbire ortaya çıkan bir huzur hissetmek bazen bir deniz manzarasına bazen müzik listemin marifetine dayanıyor. Bazen hayvanlar cömertlikle mutluluğu karşılık beklemeden aşılıyorlar bazen de küçük çocuklar sevinçle gülüp bizi neşelendiriyorlar. Mutluluğu bazen çikolatalı pasta yiyip te yaşarız bu hiç belli olmaz. Huzur daha ağır basıyor sanırım.
İnsanın ruh hali nötrdür. Bir şeylere bağlı olarak üzülür ya da mutlu olur. Kendiliğinden mutluluk olduğunu sanmıyorum bu yüzden. İnsan mutlu oluyorsa mutlaka biriyle veya bir şeyle ilgili olumlu gelişmeler vardır. Bazen sebepsiz yere mutlu gibi hissederiz bu enerji yüksekliğinden olur.
Katılmıyorum ya notr olunca ruh gibi oluyorsun benim gibi. bazen bir şey hissedemiyorum. insan iyi kötü bir şey hissetmeli
hayatlarinda bir şey olmayan olumlu gelişme olmayan dünün aynısı bir gün yaşayan insanlar hep mutlu
ekstra bir şey olmadan.. tabi ki yaşadıkları sorunlar mutsuzluklar vardır, belki de içten ice mutlu bile olmayabilirler ama gulumseyebiliyorlar
Cevap
5Cevap
Mululuğun tanımında birliktelik var. İnsan yalnızlıktan mutlu oluyorsa bunda bir anormallik vardır.
öyle bir şey demedim de mutluluğun tanımında böyle bir şey oldugundan habersizdim
:) İnsan sosyal hayattan (sosyal mediadan değil) toplumdan uzak olduğu müddetçe bu sorunun cevabını bulamaz. Öyle olsaydı, hapishanelerde hücre cezası verilmezdi.
hapishanede mutluluğunu elinden mi alıyorlar yani o insanların? yine de o hücrede tek başlarına mutlu olmak ellerinde degil midir?
Çok ağır bir ceza. Bir psikologa sorsanız işkence diye adlandırırlar. Mutluluk görecelidir ama bir insanı ayakta tutan mutluluk değildir. Hırs, intikam, acı daha güçlü duygulardır. Daha unutulmazdır. mutluluğu anlık yaşarsınız ve çoğu zaman hatıranızda bile kalmaz. sürekli değildir. Çok az insan sürekliliğini göreceli olarak yaşama karakterine sahiptir.
evet ağır bir ceza olduğunu biliyorum..
evet daha güçlü duygular olduğuna katılıyorum. mutlu olan insanlar nasıl oluyor? insan neyle mutlu olur?
Genelde basit şeylerle... Bir gülümsemeyle, sıcak bir muhabbetle, güzel hafif bir müzikle, güzel bir filmle, yürüyerek, bisiklete binerek, gezerek, dinleyerek kendisini ifade ederek mutlu olabilir. Bunlarla mutsuzda olabilir. Gerçek genel bir tanımı yalnızlıkla mutluluk çok anlaşamadığıdır. Yalnızlığın sizi götürdüğü en büyük hedef salt ve sürekli özgürlüktür. Bağımsızlık sizi belli oranda yalnızda yapacaktır.
Hayata dair esas olan mutluluğu amaç edinmemektir. hedeflere ulaşmak, başarmak, sürekliliğini sağlamak, başkalarının beklentilerini karşılamak, anlamak, sorumluluk almak, savaşmak, mücadele etmek, bunlar beraberinde mutluluğuda, acıyıda, yalnızlığıda getiren ama sonuçta amaca hizmet eden süreçlerdir.
peki bir şey soracağım. psikolog musun ya da psikolojiyle ilgili misin
Okur-yazarım. Psikanalizme meraklıyım. Ve ne yazık ki karşı cinsi iyi tanırım.:)
Sana tavsiyem şudur. Bir kağıda seni mutlu eden şeyleri sırala, mümkünse resmini yapmaya çalış.
tamam bu tavsiyeyi uygularim. karşı cinsi tanimak iyi bir şey niye ne yazık diyorsun
kesinlikle iyi bir şey değil. bilmemek erdemdir. :)
bilmemek erdem değil mutluluktur bana kalırsa. peki madem o kadar tanıyorsun, karşı cins hakkinda benim bilemeyecegim veya çoğu erkeğin bilemeyeceği bir şey söyler misin
bunun yerine şunu söyleyebilirim sizin hakkınızda. Hayatın anlamını çözemediğinizi düşünüyorum. neden varız. ne için bu dünyadayız. Bu kafanızda oturmamış.
pek oturmadı. ama kimin oturmuş ki?
onlar nasıl öyle mutlu olabiliyor?
belki de dusunmediklerinden..
Onlardan kastın, hayatın anlamını bilenler mi? hapishanede olanlar mı? :)
Hayatın amacı mutlu olmak değil. Bunu anlamaya başladığında sana bir mutluluk gelebilir. :)
Sadece etrafına bakarken gördüklerinde bile mükemmelliği arayabilirsin. mesela, bana doğadaki canlılardaki detay ile insanın yaptıkları arasındaki fark bile olağanüstü gelmişti.
diğer insanları kastettim
hayatin anlamini oturtamamis diğer insanlar
Onlar en fazla bilinmezliğin geçici mutluluğunu yaşar. Herşeye kanıt ararlar ama kanıtı olmayan şeylere inandıklarını bilmezler. Hiç bir şey sonsuz deiğldir derler iki paralel doğruyu sonsuzda kesiltirirler. Huzur ve mutluluk gibi. Onlarda birbirine paralel bir mesafede hareket eder. Sonsuzda kesişir. Sonsuzun sahibine, zamanın sahibine bakmak gerek. Çünkü insanın bildiği ya da bilmediği, adlandırdığı tüm büyüklükler sınırlı. Bu sebeple, mutlulukta sınırlı. Ama hedef sonsuz mutluluksa keşfedilmesi hereken. Mutluluğu unutacaksın. Kendini yola atacaksın.
sonsuz mutluluk isteyen kim? sadece biraz daha gulumseyeyim, ruh gibi yok gibi olmayayim. sinirlendigim anlar dışında aglamayim
Sorununuz bence mutlu olmaktan farklı. Yaşadığınız sıkıntıların bitmesini istiyorsunuz ama hayat bir imtihan.
sıkıntılarımın bitmesini istemiyorum. sadece duygudurumumun daha iyi olmasını istiyorum.
Çok doğru bir tanımlama. Her koşula hazır olmak. Yerinde ağlayıp, gülmek. Bunun bilinen en iyi yönteminin iman etmek olduğunu düşünüyorum.
iman ile alakası olduğunu düşünmüyorum
Tabiki buda bir anlayış. Ancak başka hiç bir anlayış, başlangıcı ve sonu tanımlayamıyor. Açıkçası genelde hayat felsefeleri, düşünce ya da ide tarafında. Kalbin yapabileceklerini bilmiyor. 😊
Evet olur bardağın boş tarafına bakmaz dolu tarafına bakarsan olur
İçimizdeki iyi sesleri duyarsak, evet.
ne gibi sesler
çok haklısın 🤗
Değişiyor sanırım. Bazen evet bazen hayır.
Kendiyle barışık insan mutlu insandır
her zaman o oyle olmuyor. bazen mutsuz olduğun için kendinle barışık olamiyorsun
alakası bile yok
Olur ya neden olmasın.
nasıl
insanlarla olumlu etkilesimler kurarsam anlık modumu yükseltir. ama anlamlı bir ilişki bulamıyorum hayatimda. o yüzden mutlu olmadığımı düşünüyorum.
evet ben de o yüzden soruyorum kendiliğinden mutluluk mümkün müdür acaba diye
nasıl derinlemesine analiz edebilirim ki sen yapiyor musun kendine öyle bir şey
kürsüye mi nasil yani
hee anladım. tabi ki o herkesi mutlu eder. mesleğin nedir 😇
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?