Sosyal medyadan birkaç yazı okuyup psikolojik teşhis koymaya çalışan insanlardan mısınız?

Bizim bir psikolog arkadaş hep der "Sosyal medyadan her gördüğünüz bilgiye inanmayın." diye. Ki bunu eminim ki söyleyen farklı psikolog da vardır.

Kpss çalışırken eğitim bilimleri dersleri içinde bazı psikolojik dersler var. Rehberlik ve öğrenme psikolojisi dersine giren hocamız "Bunca zamandır psikolojinin içindeyim. Ben, bile böyle teşhis koyamam." demişti.

Sizin teşhis koymak gibi bir huyunuz var mı?

Gerçi şimdi teşhisi koyan psikiyatri diyenler olacaktır. Biliyorum.

Asıl hasta ruhlu olanlar bence psikiyatri veya psikoloji, pdr mezunu olmadan teşhis koymaya çalışanlar. Burada olsun diğer sosyal medya hesapları olsun veya günlük hayat olsun. Fark etmez. Her yerdeler. O kadar çok formasyonda psikolojik ders almama rağmen ben de koymuyorum. Ha bazen oradaki bilgilere uygun olarak çıkarımda bulunuyorum ama benim çıkarımlarım bir psikolojik rahatsızlık üstüne değil. Gidip de birine (Örnek veriyorum.) şizofren demem. Çünkü ben psikiyatri değilim. Çıkarımlarım tamamen kitaplara dayalı, video veya sosyal mecra bilgisine dayalı çıkarım değil. Ki onların çoğunda kaynakça bile yokken neyin kafası bu? Her duymuş olduğunuza inanır mısınız? Daha bilinçaltı kelimesinin anlamını bile bilmeyen "Anlıyorum, sorun senin bilinçaltında diyor." Gülesim geliyor. "Kardeş bana hipnoz, rüya analizi falan mı yaptın? Ne biliyorsun? "diyesim geliyor ve diyorum da. Daha Topografik Kişilik kuramını duymayan insanlar bilinçaltı diyor. 😂😂Bu yine iyisi. Daha neleri mevcut?

Sosyal medyadan birkaç yazı okuyup psikolojik teşhis koymaya çalışan insanlardan mısınız?