Böyle bir mecburluk olmaz gibi cevaplar gelmeden, varsayım yaptığımızı bilelim. :))
Gece vakti bir yerde yolda kaldınız. Zemin anlamında tek rahat uyuyabileceğiniz yer de mezarlık.

Böyle bir mecburluk olmaz gibi cevaplar gelmeden, varsayım yaptığımızı bilelim. :))
Gece vakti bir yerde yolda kaldınız. Zemin anlamında tek rahat uyuyabileceğiniz yer de mezarlık.

Ben uyurdum. yani tabi ki de ilk seçeneğim olmazdı çevreme bakınırdım önce.. yakınlarda belki bir kulübe ya da kalabileceğim bir yer vardır. eğer hiç bir şey yoksa uyurdum çünkü uykusuz kalmayı sevmiyorum. ama zaten sorun olmaz :) yaşayanlardan asıl korkmak lazım. gidip dua da ederdim orada hayatını kaybetmiş olanlar için
Küçükken anneme mezarlıktan korkuyorum dediğimde "ölüden değil, diriden kork" demişti.
Zamanla anladım ki; annem yine haklıydı.
(Cemal Süreya)
-Mezarda yatanlar bu gece bizlerden rahmet istedi sanırım.
Hep beraber "El_Fatiha diyelim😊
-Böyle bir mecburiyet durumu ile karşı karşıya kalıcağımı hiç sanmıyorum. Fakat yine de hayat bu ne olacağı bilinmez.
Hiç olmaz dediğimiz şeyleri yaşatmaz mı çoğu zaman bizlere aslında bu hayat.. işte bu sebepten eğer ki bir gün gelirde bir mezarlıkta uyumak zorunda kalırsam şayet benimde arkamdan bir fatiha okuyun arkadaşlar öbür tarafa gitmek zorunda kalabilirim 🤣
şöyle bir yokladım da kendimi; zor, baya zor hemde dedim, korkarım ve üstelik asıl zararlı canlıların olduğunu bilerek ve galiba korkutan ölüler değil de mezarlığın atmosferi gece olması olur sanırım.
Düşünürken; peki ya babamın mezarının olduğu mezarlık olsa? Dedim. Hiç ilginç gelmedi, korkmadım düşünürken. Evet babamın olduğu her yer güvenlidir duygusunu yaşadım. Bu vesile ile tüm ölmüşlerimize Rahmet diliyorum ve yorumumla ilişikli olarak, herkesin dirisi de ölüsü de güven veren babalara sahip olmasını dilerim, bu güzel bir duygu.
Kafamın attığı bir gün yaylanın en ıssız yerinde gece vakti saatlerce oturmuştum. Oturduğum yer tekin bir yer değildi. Sessiz, soğuk, karanlık ve ürkütücü bir yerdi. Karanlık böyle zamanlarda dost olmaz. Zihnin de ona uyum sağlar ve gözlerine olup olmadık görüntüler gönderir. Bu nedenle ben almayayım. O günden sonra kalan yarım aklımı da burada harcayamam. :))
Cevap
30Cevap
Mezarlıkta uyur muydum hiç düşünmedim. Ama Konya’da mezarlıklar seks yapacak yer bulamayanların en çok tercih ettiği yerlerdir. Oranın insanı korkmuyor demek ki 🤣
Uyuyamam. Tamam ayakta bile uyuma kabiliyetim var mezarlık ııhh. Ben daha iç mekanlar seviyorum. Etrafı duvarlı üstü kapalı olanlardan😅
Uyurdum sorun olmazdı sıcak ve uyumaya müsait bir yer olduğu sürece
Tamda mezarlik olmasada ağaç dibi olursa uyurdum heralde zaten bi zaman sonra alışmış olmam lazim.
Yok yapamam mezarlığın yanından felan geçebilirim ama diğer türlü yapamam yani🥲
Ölüler dirilerden daha güvenlidir uyurum 😂
Uyuyamam ama şeyden dolayı :D örümcek, yılan falan
Evet. Hepsine bir fatiha okur uyumasam da otururdum.
Aslında bizi korkutan mezarlık değil içerideki oolabilecek sapık, ayyaş tinerci, baykuş, börtü, böcek ve orasının ölüler mekanı olmasıdır. Neden kimse gündüz korkmaz da gece korkar değil mi? Çünkü gece savunmasız haldeyiz.
Hayırlı geceler..
Sabaha aynı ben olarak uyanamam, bildiğim tek şey bu.
Aslında böyle bir mecburluk olur gayet :) engel olunmasa kalırdım kalıcak da çok insan olduğunu düşünüyorum
Mecbur kalsam zaten başka seçeneğim olmazdı ki Nfşldkdsjdjf
Kendi aile mezarlığımızda ise evet hepsi beni severdi 😅😅
Mecbur kaldığımız için uyumuyor muyuz orada gömülerek
bir arkadaşım vardı kız bunaldiginda mezarlığa gidip tanımadığı birinin mezarına oturup dertleşirdi sevgilisi gece yarısı gidip getirmişti ben yapamam sanırım
ölüden zarar gelmez canlıdan kork derdi hemşireydi
Uyurdum aklıma sonra doğal hayvanlar aklıma gelince biraz zor dedim. Yastık, yorganda yok. Otta, çimen de uyumak ne bileyim. Her tarafım kaşınır sonra.
Uyuyamazdım. Mekandan kaynaklı değil açık bir alanda ya da kapısı olmayan herhangi bir yerde uyuyamam. Ama gezebilirdim ya da bir köşede oturup hayatı sorgulayabilirdim
Mezarlıkta yatmakla ilgili duyduğum şu iki mezar arasında değil de bi mezarın üstünde uyursanız sorun olmayacaktır… 😅 ama denedin mi derseniz yok denemedim denemeyi de çok düşünmüyorum…
Korkudan inme iner bana orada, uyuyamam. 5 dakika kal, geri çık deseler yine gece saatlerinde mezarlığa ziyarette bulunamam. Mezarlıklar beni oldum olası ürkütür.
Evet. Ne olacak ki. Sırt çantamdan hırkamı çıkartırım. Çanta mı yastık yaparım. Oraya kıvrılır uyurum.
Ama çok soğuk bir günse, mezarlık yerine bir apartmanın içine sabaha kadar beklerim.
Herkes mezarlıktan korktuğu için güvenli alan olabilir, kalırım. 😅
Mecbur kalırsam yatarım da, kedinin biri dengesizlik yapıp önüme atlar kalp krizi geçirir, hiç uyanamam :D
🤣🤣
Bu soğuk havada mezarlıkta yerde uyusam sabah gözümü açtığımda kendimi hastanede bulurdum muhtemelen. Onu düşündüm şu an :)
Mezarlıkta içki içmeye başlamış biri olarak mezarlıkları hep huzur dolu bulmuşumdur. En az insan mezarlıkta olur. Kesinlikle uyurum.
Yok uyumam daha iyi mezarda uyumaktansa uykusuz kalırım...
Mezarlıkta olmak değil de açık alanda olmak ürkütür beni uyuyamam.
Çok uykum gelirse dayanamazsam bir şekilde uyurum da, ama sabaha uyanabilir miyim bilemiyorum..
Çok uykum gelirse tanıdığım birinin mezarının başına kıvrılıp uyuyabilirim ama zor gibi ahsjs
Mezarlıktan korkan kişinin en sevdiği ölmemiştir uyurum ben
Öldürürdum kendimi öyle uyurdum başka türlü imkansız sksjw
Ben bir seye mecbur kalinca zaten kalkip onu yapiyorum bunu da kesin yapardim shdhsh
Dirilerin içinde yaşıyoruz, ölüler ne yapabilir? Ben mışıl mışıl uyurum.
Ölüden değil diriden kork mantığıyla uyurdum (not: yatağımdan başka her yeri yadırgarım)
Ölülerin kendine hayrı yok da.. uyuyamazdim güneş doğana kadar.. korkardım tabiki ıssız yerde..
Vakti gelince hepimiz uyumak için gideceğiz hiç merak etmeyin
Diriden korkmayıp ölüden mi korkacaz alla alla tabi ki yatmam kaçarım oradan 🤣🤣🤣🤣
İlk başta korkardım tek başıma, yalan yok. Fakat nefsimi terbiye etmek adına denemek de isterdim.
Bilmem bir gün denemek gerek aslında güzel olurdu yalan dünyayı yalan olduğunu anlardım
Gerçeğe ne kadar yabancıyız aslında. Bir gün korktuğumuz yerde olacağız, bu bir son da olmayacak.
Dünya üzerindeki en güvenli yerlerden birisi, uyurdum..
Nöö Nöö korkarım ben
Dirilerin kalabalık olduğu yerde uyunmaz. 😃
Uyudum zamanında yakın yerlerinde zaten.
Uyurdum. Ölülerden korkmam..
Ölüden değil diriden korkmak lazım. Böcek ya da yılanlar dışında bir korkum olmazdı
Uyurum Benim için problem olmaz
Sorunun başlığını okuyunca senin sorduğunu zannettim 😅
Şükür biri kaçmış elinden ahskdjfh.
Yok mezarlık yok cinli ev şöyle birnşey karşınıza çıksa ne yaparsınız 😅😅
Senin fantezilerin bunlar ahahah.
Yani tek kalamam korkarım.
Mezarlığa sığınırım ama uyuabilir miyim aslaaaaa
Babamın mezari ise uyurum (
Uykum gelince diken üstünde yine uyurum ben
Hayır ben uyuyamazdım
Asla. Kafayı yerdim sabaha kadar.
Uyuyamam korkarım ıssız