Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yaş almaktan korkmuyorum fakat eskiden çevremde duyduğum gibi bizden geçti yavrum kafasına geçmek hiç istemiyorum çünkü bence ruhumuz ve beynimiz gençse her yaşta daha da gençlik kazanmamız mümkündür spor ve sağlıklı beslenme ile.
Cevap
21Cevap
HAyır korkmam yaşlanacak kadar uzun yaşayacağımı düşünmüyorum çünkü maalesef..
Korkacak bir şey yok benim için. Her yaşı yaşayıp göreceğiz mecbur.
Hayır korkmuyorum açıkçası zaten tip olarakta yaşımdan oldukça genç gösteriyorum bu da benim için bir avantaj aksi durum olsa bile korkulacak bir şey yok sonuçta hayatın gerçeği bu kabul etmek lazım.
Yarın 29 olucam 3 rakamlı yaşlara geçmeden önceki son yaşım olacak ama korkmuyorum yaşlanmak benden korksun :D
Yapmayı istediğim ama yapamadığım o kadar çok şey var ki. Her geçen günde sanki zaman daralıyor gibi geliyor
Hayır Allah elden ayaktan düşmeden alsın korktuğum insana muhtaç olmak
Hayır.
Çünkü çözümü var. DHT hormonunu dengeleyip, testosteron salınımını arttırma.
sonunda akıllı bi adama denk gelmek sevindirici.
yaşlılıgın bir hastalık oldugunu insanlık bir anlayamadı. büyüme hormonu ve testo düşer, onarım faaliyetleri aksar, hücre ve dna hasarı yığılır ve yaşlılık meydana gelir.
bu işin formülü egzersiztir, kalori kısıtlamasıdır, aralıklı oruçtur.
@acayipadamm Evet, biraz geç cevap veriyorum. Dün bu yazıyı yazarken brokoli yiyordum. Bu tarz DHT engelleyici besinleri tüketip egzersiz yapmak gerçekten işe yarıyor. Doğal her zaman iyidir. Teşekkür ederim. Senin gibi birisini görmek benim içinde zevkti.
brokoli, havuç, nar, domates, kabak çekirdeği, hatta karpuzdaki likopen bile DHT blokluyor.
ama bana sorarsan DHT yi artıran asıl şey nedir diye, yüksek insülin derim. insülin arttıkça DHT ye çeviren enzimin faaliyeti de artıyor.
insülinin tam düşmesi ise egzersiz ve kalori kısıtlamasına bağlı biraz.
yazmayı unuttum yeşil çaydaki EGCG de önlüyor DHT ye dönüşümü
@acayipadamm Yeşil çay bulundurayım o zaman ben. Bu arada şöyle bir hata yapılıyor. Şeker tüketmemek, ekmek tüketmemek durumu ortaya çıkıyor. Aslında öyle bir ayar var ki, yemekten sonra şöyle ayarında bir tatlı götürmek mesela enerji verir. Fakat sorun zaten o tatlıyı götürüp egzersiz yapmamak. Yani sadece protein ağırlıklı beslenmekte doğru değil. He ben işin bu yanını seviyorum. Belli ki sende araştırmış ve seviyorsun. Bugün altımızda bir araba olduğunda nasıl her parçasına özen gösteriyorsak, bu vücut daha fazlası demektir.
Evet özenerek bakmak lazım vücuda da araba misali.
Dediğin gibi tatlıyı götürür götürmez onu yakmak gerekiyor. yakılamadıgında insülin hep yüksek seyrediyor.
Esasen bu olayın daha derinleri de var daha önce araştırmıştım. eğer vücudun antioksidan sisteminde sıkıntı yoksa o tatlıyı hareket etmesen bile sağlıklı bir vücut yakıyor. her yemekten sonra terlemeyen adam net hastadır ve o kişi yaşlanmaya doğru gider. yediğin tatlıdan sonra ter basması senin o tatlıdan gelen şekeri düzgün metabolize ettiğininin en basit işaretidir. Bu esnada hücrelerde NAD denen bir şey artıyor, hücrede NAD düzeyleri artarsa gençleştirici genler de aktive oluyor. NAD ı en iyi artıran şeyi söyliyim sana quercetin ve apigenin. Apigenin maydanozda çok var. quercetin soğanın kırmızı kabuklarında ve kırmızı elmada. bir de yeşil biberdeki lutein de artırıyor. Ama NAD artırmanın en etkili yolu aslında kalori kısıtlaması ve egzersizmiş. NAD her daim iyi düzeylerde seyrederse hiç bi insan yaşlanmaz ve dejenerif hastalıklara yakalanması zorlaşır çünkü hücre onarım faaliyetleri NAD artışı ile başlıyor. aksi halde dna hasarı alıyosun ve yaşlanmaya/hastalıklara meyilli hale geliyosun bozuk dnalı hücreler yığıldıkça.
Ha bi de NAD artışından sonra sirtüin genler aktive oluyor bunu en iyi aktive eden şeyi söyliyim sana, yer fıstıgındaki soyulup çöpe atılan kırmızı ince zardır. bir de siyah üzümde çok var
resveratrol bu maddenin adı. yukardaki mesajda yazmayı unuttum. bol bol resveratrol almaya bak kırmızı kabuklarını mutlaka tüket yer fıstıgının düzenli.
@acayipadamm Harikasın ya, bu bilgileri muhakkak kullanacağım. İhtiyacım vardı. Sen benden daha vakıfsın. Teşekkür ederim. 👏🏻
Hayır hatta yaşlı halimi merak ediyorum. Hafiften bir özlüyorum de diyebilirim
Hayır... insanlar doğar büyür yaşlanır ve ölür kanundan kaçılmaz korkulmaz...
Ölüm yaklaştıkça korkar insan istemsiz olarak.
Herkes yaslanir ve ölür, o yüzden saglikli ve mutlu yaşamaya bakın
30 lu yaşlarım 20 lere göre harika geciyor eminim ki 40 larda 30 lu yaşlarımdan daha iyi olacak
Neden korkayım doğduk büyüdük ve yaşlanıp ölücez
Her yaşın bir güzelliği var demişler
Ahlakımız bozulmadıkça korkmaya gerek yok
Yoo kaçınılmaz gerçek çünkü
Allah hayırlısını versin ya
İstemiyorum yaşlanmak
Her yaşın kendine göre bir güzelliği var
Gençken evet ama artık yaşlandım bi korkum kalmadı
Uzun yaşamaktan korkuyorum
Yaşanacak güzel günlerin var olduğunu bilmek üzer
Herkes yaşlancak kormamak lazım.
Korkmuyorum