Gördüğün, sevdiğin her şeyle bir temas kurmaya çalışır mısın?

Dinlediğine dönüşür, düşündüğünü hissedersin.
Bir eşyayla, bitkiyle, hayvanla, yolla hatta duvarla.. Hiç bağ kurup konuştun mu?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Gördüğün, sevdiğin her şeyle bir temas kurmaya çalışır mısın?

Dinlediğine dönüşür, düşündüğünü hissedersin.
Bir eşyayla, bitkiyle, hayvanla, yolla hatta duvarla.. Hiç bağ kurup konuştun mu?
Bana iyi gelen ne varsa bağ kurarım. Ayrılmak, uzaklaşmak, düzenin bozulması beni boşluğa iter.
“Yaşamım çok monotondur. Ben tavukları avlarım, avcılar da beni. Bütün tavuklar birbirine benzer. Bütün insanlar da öyle. Bu yüzden biraz sıkılıyorum. Ama beni evcilleştirirsen eğer, yaşamıma bir güneş doğmuş olacak. Senin ayak seslerin benim için diğerlerinden farklı olacak. Ayak sesi duyduğum zaman hemen saklanırım. Ama seninkiler, bir müzik sesi gibi beni gizlendiğim yerden çıkaracaklar. Şu ekin tarlalarını görüyor musun? Ben ekmek yemem. Buğday benim hiçbir işime yaramaz. Bu yüzden de bu tarlalar bana hiçbir şey hatırlatmazlar. Buna üzülüyorum. Ama sen beni evcilleştirseydin, bu harika olurdu. Altın renkli saçların var senin. Ben de altın renkli başakları görünce seni hatırlardım. Ve rüzgarda çıkardıkları sesi severdim.”
Sustu tilki ve uzun bir süre küçük prensi izledi. “Senden rica ediyorum. Lütfen beni evcilleştir!” dedi. "Elbette” dedi küçük prens. “Ama pek fazla vaktim yok. Yeni arkadaşlar edinmem ve birçok şeyi anlayabilmem gerekiyor.”
“Sadece evcilleştirdiğin kişiyi anlayabilirsin” dedi tilki. “İnsanlarınsa hiçbir şeyi anlayacak vakitleri yoktur. Her şeyi dükkandan hazır alırlar. Ve arkadaşlar dükkanlarda satılmadığı için de, hiç arkadaşları olmaz. Eğer bir arkadaşın olsun istiyorsan, evcilleştir beni!”
“Ne yapmam gerekiyor peki?” diye sordu küçük prens. “Çok sabırlı olman gerekiyor. Önce çimenlerin üstüne, biraz uzağıma oturmalısın. Ben gözümün ucuyla seni izleyeceğim, sen hiçbir şey söylemeyeceksin. Sözcükler yanlış anlamalara neden olurlar. Ama her gün, biraz daha yakına gelebilirsin.”
Ertesi gün küçük prens yine geldi. “Her gün aynı saatte gelmelisin” dedi tilki. “Örneğin öğleden sonra saat dörtte gelirsen, ben saat üçte kendimi mutlu hissetmeye başlarım. Zaman ilerledikçe de daha mutlu olurum. Saat dörtte endişelenmeye ve üzülmeye başlarım. Mutluluğun bedelini öğrenirim. Ama günün herhangi bir vaktinde gelirsen, seni karşılamaya hazırlanacağım zamanı asla bilemem. İnsanın gelenekleri olmalıdır.”
Küçük Prensin bu bölümünü çok severim. Nedense eklemek istedim.
İnanır mısın küçüklüğümden bu yana hep tilki beslemek, ona konuşmayı öğretmek istemişimdir. ok uçuk olduğunu bilsem bile halen istiyorum ve hayatımda hiç küçük prensi kitabını okumadım. Bu ilham bana nereden geldi hiçbir fikrim yok ama küçük prens hayat boyu aradığım ve içinde kendimi bulacağım kitap sanırım. Çünkü bu satırları okurken yüzümden tebessümü eksik edemedim. Hatta hala devam ediyor bu tebessüm çünkü bağlandım sanırım şimdiden..
Kitabı tekrar tekrar hatmetmişsindir diye düşünüyordum oysa, şaşırdım. Zor işlere talip olmak da senin harcın olsa gerek. Belki tilki değil ama tilki zihniyetli insanları yola getirebilirsin.
Kitabını tavsiye ederim. Sık sık okuyorum çocuklarıma onlar uyumak için yataklarına girdiğinde.
Küçük prens tadında. Gerçi izledin belki ama, bunu da sana tavsiye edeyim. Ben çok beğenmiştim.
https://youtu.be/bDHYF5yvNh8?si=jt1P1p-aaTbiYxf-
(Kitabı da var)
Animasyonun tamamını Google dan bulabilirsin 🌺
Allah'ım Allah'ım bu ne güzel tevafuktur 😍 yazdığın cümleler, yorumların ve tavsiyelerin hepsi çok kıymetli benim için. Teşekkür ederim mutlaka bakacağım. Bir gün gerçekten de tilki beslemek nasip olur inşallah tabi eve hapsederek değil ama belki bi gezegende belki de doğanın göbeğinde 🥹 Beni inanılmaz mutlu ettin. Allah da seni bahtiyar etsin iki cihanda da 🌱
Estağfirullah. Ben teşekkür ederim asıl. Amin güzel kardeşim.
Hayırlı sabahlar. Eic için teşekkür ederim 🌺
¥ou're welcome
Sahiplendiğim haftada ziyaret ettiğim hal hatır sorduğum bir ağacım var benim.
Evet kuruyorum.
ay ayy çok hoş 🥹
Cevap
4Cevap
Hayır kuramam.. sadece sevdiğim bir şeyse bağ kurarım
Sevdiğin bişi diyelim ama insan değil yine de bağ kurar mısın?
Evet hatta unutmamak adına böyle korkuyorum sanırım.
Bitkilerle konuşuyorum, ne güzelsiniz siz ya diye aşk yaşıyorum belki de. 😅
En güzelii 😍 zaten bitkiler hayvanlar varken insanla neden konuşalım ki
Ya o kadar güzeller ve yormuyorlar ki Yeryüzünündeki en harika mucizelerden biri 😇
dimii bazen yanlarına sokulup gizlenesim geliyo bu arada saklambaçta 10 numara saklanma yeri vgjbvg
Ayırr her şeyle bağ kutman niden kurmam geyekiyoy
Gerekmiyor sadece merak ettim
Hayır kurmam canısı.
Hayır, her şeyle bağ kurmaya gerek yok 🙃
gerek yok
Hayır kurmam
Yok kurmam
Hayır
Hayır psikopat mıyım 😀
Bu beni psikopat mı yapıyor 🥺
Olumlama için mi
Hayır ya mesela uzun zaman kullandığın bir eşya var eskidi ama atmaya kıyamıyorsun gibi düşün
Ama gönlü kırılmasın diye atmak istemiyorum 🥺
🥺🫂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar