Kendini bir şey sanan insan ne denir ?
kendini beğenmiş ?
şımarık ?
ukala ?
Sadece kelime anlamı değil ?
haddini bildirmek gerekir değil mi ?
kendini beğenmiş ?
şımarık ?
ukala ?
Sadece kelime anlamı değil ?
haddini bildirmek gerekir değil mi ?
bazen susmayım diyorum bazen boş ver değer mi diyorum..o kadar güzel bir şey sanıyorlar ki kendilerini, el değmeden paketleyip bir taraflara gönderesim de geliyor...yazık diyorum sonra yazık, o kadar işte aklı, düşüncesi..ancak kendini bir şey sanarak var olmayı biliyor..
Bunu böyle yazarak olmaz ki - bu kendini begenen erkek mi kizmi? ve niye sana kendini begenmislik yapiyor... Hangi olayda.. Söyle bir durum var - nisanlim var - sürekli birtane cocuk pesimden kosuyordu - ve ben yüzüne bile bakmiyordum .. Aradan haftalar gecti - sürekli benimle konusmaya falan calisiyordu,.. Ve bir gün kolumdan tuttu bu benim, senin dedi agizina scarim Kendini ne b*k saniyorsun kendini begenmis zilli insan birkez yüzüme bakar falan dedi. Bende hop kendine gel nisanliyim, uzak dur benden dedim.. Özür diledi - keske bastan söyleseydin, ben o durumdada yine önüme bakarak devam gittim. Mesela böyle bi durumda, ben kendimi begenmis mi oluyorum? simarikmi oluyorum? Veya söyle birseyde var - bazi insanlar hayatdan cok darbe yedikleri icinde insanlarin onlara yaklasmamasi icin aslinda öyle olmasalarda kendini begenmis gibi yaparlarki kimseler yanasmasin diye.. O yüzden hangi baglantida sana kendini begenmislik yapti. Onu göz önünde bulundurarak cevap verelim
Iste -. bence bu soruyu genel anlamda soramazsin..
yani soramazsini o anlamda yazmadim aslinda :) yanlis anlama.. Ama bi insanin neden ukala oldugunu ögrenmekte var :)
Öyle insanları kendi haline bırakacaksınki kendi çaplarınla eğlensinler. Onlara sadece kendini bir şey sanan insan derim çünkü sadece sanırlar.
Cevap
0Cevap
Gerekli gereksiz her yerde soru işareti kullanmışsın.
Kendini beğenmişliğin bir tür hastalık olduğunu düşünüyorum.
Kendisi gibi bir insanla karşılaştıktan sonra haddini bilir.
bencıl denır bu aralar kendını dusunen ınsan cogaldı
Kendini bir b*k sananlar tıpkı sandıkları gibiler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?