“Kan kusup kızılcık şerbeti içtim” demek daha basit;açıklama, anlaşılma, cevap beklentisi tüm bunlardan kurtuluyorsun.

“Kan kusup kızılcık şerbeti içtim” demek daha basit;açıklama, anlaşılma, cevap beklentisi tüm bunlardan kurtuluyorsun.
Evet. Diğer insanların hislerimi anlayabileceğini düşünmüyorum, kalbimdekileri paylaşınca özel alanıma müdahale edilmiş gibi hissediyorum ayrıca benim dikkatlice ilmek ilmek ördüğüm kırılgan hislerime hadsiz bir yorum gelirse çıldırırım. İnsanları da kendi dertlerimle boğmayı sevmem olumsuz şeyleri içimde yaşarım. Hayatımda gerçekten güvenebileceğim, beni anlayan biri olsaydı belki onunla paylaşırdım ama şimdilik dışarda gülücükler açıp eve adım attığım an dağılmaya; bin parçaya bölünmeye devam edeceğim.
Birçok insan günümüzde bu şekilde zaten Hangimiz işinden çok memnun ki ya da hanginiz çalışma arkadaşlarından çok memnun ki herkes bir oyun içerisinde bu oyunda birbirinin hayatını kaydırmaya çalışıyor insanlar Aile içerisinde de böyle dünyanın düzeninde de böyle sürekli bozguncular iyilerin üstüne kurbanların üstüne çöküyor yani o yüzden birçok insan zaten kan içiyor Ama Kızılcık Şerbeti içtim diyor
İnsanlara karşı sorunlarımı yansıtmayı pek sevmiyorum. Yansıttığımda dahi gülümsemenin arkasına sığınıp önemsiz görünmesi için çaba gösteririm. Çünkü insanlar acımasızdır, en beklemediğiniz anda herkesten darbe yeme potansiyeliniz yüksek olduğu için herkese her şeyi anlatmamak gerekiyor.
Evet her zaman yaptığım şey iyi değilsem bile iyiyim diyorum.. ama değer verdiğim sevdiğim güvendiğim birisi sorduğunda ise genelde kötüyüm derim. ya da moralimi bozan ne varsa anlatırım güvendiğim için.. çünkü beni anladığını bilirim
Cevap
71Cevap
Drama sevmem ben. İyiysem iyiyim kötüysem kötüyüm derim 😃
Onla alakası yok anlattığın halde senin için büyük bir problemi “boş ver” deyip geçenler var gerek var mı 💫
Kime ne anlattığına dikkat edicen o zaman. Kötüyüm de geç anlatma 😃
Huzurlarınızda huzursuzluk
Bu üslup bak hasta
Ucuzlukta kas ha
Beynimde boş yer yok pardon
Polisler ve şarap, çimenler ve karton
Sabahladım yine hava karardı
Boşluğuma düşenlerin ihtiyacı vardı
Uyanıkken rüyalara ihtiyacım vardı
Sokak köpekleri bana havlamıyor artık
Delice gelebilir, üşenme düşünmeye
Düşünmenin zararı sadece kendinedir
Şaşırmış taklidi yaparak dinliyorum
İnan, ne söylüyorsun? harbiden bilmiyorum
Köşelerde çocuklar oynuyor ve mutlu
Büyüdükçe dumanlı gözler bulutlu
Aileleri çabalamaz ama çok umutlu
Böyle çok umutlu görünmeyi inan çok unuttum
Umursamadığım kimselerin, samimiyetsiz hal hatır sormalarına her gün verdiğim cevaptır.
Ama bazen öyle birisi bu soruyu sorsun ister ki insan, hani dokunsalar ağlamak modunda, işte o zaman iyi değilim ve iyi değilim diyerek içini çeke çeke ağlamak gelir içinden.
Bunu hep yapıyorum. Kimse umursamıyor çünkü kötü olsan da.
Her zaman...
Çok fazla ağrım sızım yoksa dışarıdan anlaşılmıyorsa.
İnsanları kendi sıkıntılarım yüzünden üzmeye gerek yok.
Muhabbet uzar mevzu sağlık konalarına gelirse bahsetmenin yeri ve zamanıdır.
Ben genelde cevap vermem hatta hiç vermem senelerdir nasılsın sorusuna verdiğim cevap seni sormalı
İyi fikir 💫
Sorun?
Bunu soran 2. kişisin ondan esinlenme değil 🙂
Anladım farklı bir anlamla koydum
Her insan kötü olsa bile lafın gelişi iyiyim diyor. Nezaket gereği de olabilir. Bir nasılsın dedi diye hayat hikayemizi ya da tüm dertlerimizi o kişiye anlatacak halimiz yok. Çünkü herkesin kendine göre bir sıkıntısı ya da derdi muhakkak vardır.
evet oldu, halada diyorum. duygularımı gösterdiğim zaman "numara yapma" gibi tepkilere maruz kaldım. bu yüzden artık kimseye gerçek duygularımı söylemiyorum
Genelde bunu yaparım, hep iyiyimdir… Kimseyle kendimi konuşasım gelmez çünkü. Sadece en yakınımdaki bir kaç kişi nasıl olduğumu anlar zaten, onlar da sormaz, bilir….
Kötüyüm diyebileceği insanlar olmalı hayatımızda belki de var ama kimseyi üzmek mi istemiyoruz anlamıyorum belki de alıştık "iyiyim" demeye.
Evet bunu çok sık yaparım çünkü kendi dertlerimi, sorunlarımı birilerine anlatmayı sevmiyorum ne yaşarsam yaşayım bu güne kadar her şeyin üstesinden kendim geldim yine kendim gelirim.
Ben hep idare eder diyorum bazen iyi çünkü hic kimsenin umrunda değil başkasının derdi herkes kendi derdinde çünkü iyi olmadığını soyleyebilecegin tek kişi psikolog çünkü sevgilininde sknde değil 🥲
Evet oldu, oluyor ve böyle de olacak muhtemelen.. nadiren birilerine iyi olmadığım zmn “iyi değilim” derim..
Hiç bir zaman iyi değildim ancak kimseye iyi veya kötüyüm demedim. Hiç bir şey hissettirmedim. Tek bildiğim mücadeleyi bırakmamak.
Hemde çok oldu insanlar sizi dinliyormuş gibi yapıyor aslında dinlemiyor oyüzden pek anlatmamak için iyiyim diyip geçiyorum
yaklasik 2 ay oncesine kadar olmadi derdim de hayat bunu da tecrube ettirtti sag olsun. kalabaligin icin yalniz kalmak da bu olsa gerek. zordu. gecti.
Alışkanlık. Dillere pelesenk olmuş bir kelime. Zaten kimsenin kötü olduğumu bilmesine gerek yok.
Yok olmadı. Ben her zaman o an ki ruh halimi pat diye söyleyebilen birisiyim
Çoook dedim kötüyüm demem sorarda sorar şimdi karşı taraf iki saat dert mi anlatıcaz
Hiç kötüyüm demem ki duygularımı hissettiklerimi içimde yaşadıklarımı anlatmayı sevmem
Kızılcığın sopasını tercih ediyorum ben 😌 şerbet ıı ıhh damak tadıma hatta etmiyor
Hepimiz söylediği klasik bir yalan şu aralar iyi olmadıgımız halde iyiyiz diyoruz
Çok. Zaten bu bir cevap değil alışkanlık bence. Ağzımıza yapıştı çünkü
Hep "iyiyim" diyorum yoksa "neden" diye soruyorlar, dert anlatmaktan hoşlanmam.
Laf olsun diye solrulan karşıdaki kişinin aslında nasıl olduğu hiç umrunda olmayan öylesine sorulmuş bir soruya iyim veya kötüyüm gibi cevaplar vermem soranıda kaale almam.
Her gün öyle söylüyorum ki ben. İçim yanıyor ama iyiyim
Defalarca kez oldu. Kimse kötü hissettiğini doğrudan dillendirmek istemez. İyiyim, der geçer.
Needek, değil diyek de 3 saat nutuk mu çeksinler
Günlük rutinim... Anca ayda yılda bir kardeşimi görünce iyi değilim diyorum.
Fiziksel evet iyi şimdi iyi olmaya çalışıyorum diyorum kötüyüm diyemiyorum
Hep iyiyim demem gerektiğini öğrendim bazen beceremeyip iyi olmaya çalışıyorum diyorum. Ama iyiyim.
Dedik, çok gez dedik.
Iyiyim derim ben çünkü kotuyüm desem sallama kötü değilsin vs derler takmazlar gerek yok kendi kendime sorunlarimi cozuyorum
Geçiştirmek istediğim zamanlar söylerim bunu.
İyi değilim. S. refsiz biriyim. Ama dostoyevski gibi hep bir gözlem halindeyim, hep zekamı geliştirecek işler pesindeyim.
İyiysem de değilsem de iyiyimdir, en azından benden bunu duyarlar..
Biz iyi olmasakda herzaman iyiz Allaha çok şükürallah beterinden korusun.
Kesinlikle oldu. İyi olup olmamamla ilgilenmeyip öylesine soran herkese öylesine bir iyiyim diyorum
nasılsın diyince otomatik iyiyim dicek hâle geldim ama iyi degilim genelde
Sevdiğim üzülmesin diye iyiyim dedim çok kez
Düşmanlar çatlasın diye demek lazım aslında
Her zaman söylediğim yalan sjdjs
Nasılsam öyle cevaplarım…
Çoğu zaman evet
Master yaptım bu konuda sanki 😅
Beni anlayamayacağını düşündüğüm kişilere
Genelde derim evet
Ooooo binlerce kez oldu
Sizin dediginiz gibi bizde deriz tabiki
genelde hep derim