Geçmişte yaşayan biri değilim. İçimde kaldıysa konuşurum muhatabı ile bir sonuca ulaştırır, bitiririm. Usulünce konuşmak en iyisi. Karşınızdaki odun değilse o da yardımcı olur diye düşünüyorum.
Sen de durumlar nedir?

Geçmişte yaşayan biri değilim. İçimde kaldıysa konuşurum muhatabı ile bir sonuca ulaştırır, bitiririm. Usulünce konuşmak en iyisi. Karşınızdaki odun değilse o da yardımcı olur diye düşünüyorum.
Sen de durumlar nedir?
Geçmiş belli bir süre bizimle geleceğe geliyor ister istemez.. İyisiyle kötüsüyle yaşadıklarımızı bir anda atmak, sökmek mümkün değil.. Kaldı ki onlarla yaşamazsak aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyor oluruz..
Geçmiş orada kalıyor da.. kaç toprak da atılsa üstüne.. düşünceler duygular özlemler anılar.. nereye gidersek gidelim kaç yıl geçerse geçsin.. hep bir yerimizde bizimle geliyor.. illaki geçmişi hatırlatan bir şarkı bir olay bir çehre bir şehir.. çıkıyor insanın karşısına.. bundan kaçış yok..
Yani zor olsa da bırakıyorum
Hatırlamıyorum ki jsndjdnd
Cevap
8Cevap
Bazılarını evet bırakabiliyorum. Bazılarını ise zamanla..
Evet, geçmiş geçmişte kalmalı yoksa yarınımızı etkiler.
Olanları değiştiremeyiz o yüzden geçmişte bırakırım rahatça
Bırakıyorum.. Umurumda olmuyor.
Şu an geçmişimle bir kavgam var, söylemek istediklerimi söyledim ama karşımdaki kişilerin korkak tavırlarının sonucu tatmin edici bir cevap alamadım. Hak etmediklerimi sindirdiğim zaman geride hiçbir şey kalmayacak 💫
bu konu basit bir konu değil. hele çok çalkantılı bir geçmişse zamanla hatta belki hiç, bir parçası beraberinde kalabilir. Umursadığın kadarı hayatın geri kalanında aşılması gereken bir sorun olarak karşımıza çıkacak. Aşması bize bağlı sadece
Yaşandı bitti der önüme bakarım her zaman. Geçmişi değiştiremem, takılı kalmanın bir anlamı yok o hâlde.
Geçmişte yaşamamın bana fayda vermediğini, onu düşünmekten kendime odaklanamadığımı fark ettiğim anda geçmişte olanları geçmişte bıraktım.
Geçmişim olmasa bugünkü ben olmazdım. Ama kötü olaylara takıntılı da yaşamıyorum tabi
Ne kadar biraksamda bazı zamanlar ister istemez takılı kalıyorum 🥲
Mümkün değil ki içsel hesaplaşmalar var, unutamama var
Bazen bırakıyorum bazen bırakamıyorum
Bazı şeyleri bırakmaya gücüm yetmiyor sanırım
Geçmişi geçmişte pek bıraktığım söylenemez çünkü karşı taraf konuşmaya tenezzül etmiyor
Geçmişi bir yük gibi geleceğime taşımak bana mantıklı gelmiyor..
Ay yok ben bazen çok güzel kapatıyorum bazen ise aynı şey üzerinde defalarca düşünüyorum.
Ha sen ha ben, aynıyız yengeeç 😉
Maalesef, bu konuda en başarısız insanlardanım.
Bıraksak nolur bırakmasak nolur
Bazı durumlarda hayır
Bırakamıyorum maalesef.
Geçmişte bırakıyım ama bajen aklıma geliy
Yad etmeler dışında anı yaşıyorum
geçmişe takılı alırsam hayatım ilerlemez
Bırakamıyorum geçmişimle çok yaşıyorum
Bitiririm ben uğraşamam.
Hayir
Yess bıraktım gitti.
Asla :(
Bazen