Merhabalar Herkese 🌸
İstersen buna hümanistlik de, dilersen "yaradılanı yaratandan ötürü severim" de. Bir insana; dil, din, ırk ayırt etmeksizin sırf insan olduğu için saygı duyar mısın?

Yani kendini "insancıl" olarak tanımlar mısın?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhabalar Herkese 🌸
İstersen buna hümanistlik de, dilersen "yaradılanı yaratandan ötürü severim" de. Bir insana; dil, din, ırk ayırt etmeksizin sırf insan olduğu için saygı duyar mısın?

Yani kendini "insancıl" olarak tanımlar mısın?
Evet kendimi her zaman insancıl olarak tanımlıyorum çünkü kimsenin kötülüğünü istemem.. hatta bazen fazla iyi niyetli olduğum için kendime bile söylendiğim oluyor karşımda ki insanları düşünüyorum her zaman ve konuşurken de cana yakın samimi oluyorum.. ama yine de kimseye güvenmediğim için ve içime kapanık olduğum için her insanla anlaşamam başta
Evet tanımlayabilirim çünkü ben insan ayrımı yapan birisi değilim herkese karşı iyi birisi olmuşumdur ama benim iyiliğimi kullanan insanlara da gereken şeyi de yapan birisiyim.
İnsancıl olmak güzel fakat bunun için herkesin aynı anda insancıl olması gerekiyor. Ben insancıl herkes şeytancılsa orada bi tedbir düşünürüm. İcabında şeytancıl icabında insancılım 🍀🖤🗝️
Cevap
16Cevap
Evet. Ben insan ayırmam. Yeter ki egoist olmasın. Anlayışlı olsun.
ben hümanistten çok yarı sosyalist yarı milliyetçiyim ya da nasyonel sosyalist
Bu derece insancılım
Saygılı biriyim sevdiğim insana değer ilgi veririm asla arkasından bıçaklamam hep yanında olurum ve onu mutlu etmek de görevimdir
Bu soruyu insanın kendisi Cevaplaması çok doğru olmaz.
Kaç kişi ben insancıl değilim derki.
Bende tanımlarım hayvanları çok severim merhametli davranırım hayvana kedilere acırım dayanamam bişey olduğu zaman ağlarım içim parçalanır
Asiri humanistim ve bunla gurur duyuyorum
Zamanla ben de böyle oldum. Gerçekten gurur duyalası bir şey. Umarım zamanla herkes böyle olur ama çok ütopik bir hayal
Irkci insanlardan nefret ediyorum.
Nerden emin oluyorsun? Oyle bir dusuncem olduguna dair iftira atmaya itecek sey nedir?
Yasina veriyorum bu cumlelerini
Hakkinda kotu birsey denedim :) Kendin pisirip kendin yiyorsun Şu an . Sana yok yere boyle iftira atilsa benim kadar sakin olur muydun dusjn bakalim.
Katile suçluya sevgi besledigimi kim soyledi. Sana buluttan nem kapmamayi tavsiye ederim.
@xnsksjnd Ben insanların düşüncelerini "izm" li kelime gruplarıyla sınırlandırmaktan hoşlanan biri değilim. Fakat biraz daha anlaşılır olsun diye "hümanizm" olarak özetledim. Yoksa kendime herhangi bir isim koymam fakat insancılım :)
Düşünceniz kendisiyle çelişiyor. Bize "k*tillere ve t*cavüzlere karşı da aynı mısın" diyorsunuz. İnsancıl olmak, kötü şeyler yapan zalim insanlara karşı yumuşak davranmak veya onları hoş görmek değildir. İnsancıl olmak yeri geldiğinde ortada bir hata varsa kimin yapmış olduğunu göz etmeksizin o kişiyi suçlayabilmektir benim nezdimde. Bu sebepten dolayı insancılım diye bırakın başkalarına kıyasla bir suçluyu hoş görmeyi aksine bunu insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak da nitelendiririm. Üstelik belirttiğim gibi "bu katil ama dini/dili şuymuş bu yüzden suçlu sayılmaz" demem. Bu da insancıl olmanın yani deyimle hümanist olmanın getirisidir. Umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir.
Sevgilerle🙏🌸
Ortada kötü veya huzursuzluk yaratacak bir durum yoksa evet tabii ki
Çok insancılım. insan seçmem. Herkesi olduğu gibi sever. Kabul ederim.
Duyarım evet, burcumun spesifik özelliklerinden biri de humanist olması zaten, 🪣 😀
Sırf insan olduğu için saydı duyarım ama bana ters gelen bir şey varsa, saygım yok olur.
Evet kimseyi ayırmam yargilamam
genelikle aşkom
Ne saygı duyarım, ne aşağılarım nötr.
Kendimi insancıl biri olarak tanımlayabilirim.
hem de saflık enayilik düzeyinde
Evet insancilimdir kesin
İnsanlıktan anlayana insanım elbette
Evet…
Bakan kişiye göre evet.
Tabiki
Tabi
Tanımlarım
hümanist yani 😀
Artık tanımlayamıyorum
Hayir. sjdjjd
Tanımlamam.
Hümanist değilim
Tabiki
Kesninlikle evet
Fikrimi değiştirdim. Ne insancılım ne de ırkçı, sadece nötrüm. Kimseyi aşağılamam ama ayrıcalık da tanımam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?