Çevremizde bulunan, yalnızca kendi dediklerini kabul eden, başkasının görüşünü dinlemeyen, sığ düşüncedeki insanlar ile nasıl başa çıkılır?

Çevremizde bulunan, yalnızca kendi dediklerini kabul eden, başkasının görüşünü dinlemeyen, sığ düşüncedeki insanlar ile nasıl başa çıkılır?
Çok konuşan ve diğer insanlara pek fırsat tanımayan kişilerle başa çıkmak bazen zor olabilir, ancak sağlıklı bir iletişim ve etkili bir etkileşim için o ne derse tamam diyip beyefendi kişişiğinizden ödün vermeyin derim :D
Çok konuşan ve sizi konuşturmayan insanlarla başa çıkmak bazen zor olabilir. Ancak, bu durumla başa çıkmak için birkaç strateji bulunmaktadır:
Anlamaya Çalışın: Çok konuşan kişiyi anlamaya çalışmak önemlidir. Ne anlatmaya çalışıyor, ne istiyor? Kısa sürede algılayıp, karşılık verirsek o da kendini daha fazla ifade etmeye çalışmayacaktır.
Müdahale Edin: Karşınızdaki kişi çok konuşuyorsa, ona ‘ne anlatmak istiyorsun? anlatmak istediğin asıl sorun nedir?’ gibi argocası ‘ sadete gel ‘ şeklinde, bu konuşmadan artık bir sonuca varmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Ayrıca lafını uygun bir yerde keserek müdahale etmek de mantıklı bir çözüm olabilir.
Zamanınızın Kısıtlı Olduğunu Belirtin: Karşınızdaki kişi çok fazla konuşuyorsa; ‘ bir yere yetişmem gerekiyor ‘, ‘çok fazla vaktim yok!’ gibi sürenizin kısıtlı olduğunu ve anlatmak istediği şeyi o kısa süre içerisinde, mümkünse özetleyerek anlatması gerektiği konusunda onu kibarca uyarabilirsiniz.
Daha Sonra Konuşmayı Önerin: Eğer konuşma çok uzun sürüyorsa, ‘Daha sonra konuşalım’ diyebilirsiniz.
Son Çare, Kaçmak: Eğer tüm bu yöntemler işe yaramazsa ve kişi hala çok konuşuyorsa, ‘Bu konuşma bitmez, ben kaçar!’ demek en son başvurulacak yöntem olabilir.
Bu stratejiler, çok konuşan bir kişiyle başa çıkmak için genel bir rehber niteliği taşır. Ancak, her durum farklıdır ve bu nedenle her duruma en uygun olan stratejiyi belirlemek önemlidir.
Çok teşekkür ederim! Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım 😊
Böyle biriyle muhattap olmuştum ben. konu oluyordu telefonda sırf kendisi konuşuyordu dır dır karı gibiydi aynı, duygusal bosluktayken neleri çekmişim ben böyle ya 😂
nefret ediyorum çok konuşan , ve dinlemeyen erkeklerden.
Ağzını ortasına çakiyom reis
😂😂
Cevap
10Cevap
Konuşmayarak baş edilir. Onunla mı uğraşacam söylerim zaten “kafa açma, boş yapma, çok konuşuyon..” tarzında bir şey 😅
Bence uzak durmak etkili olabilir bu tür insanlardan
Böyle birine neden mecbur bırakayım ki kendimi.. Asla yan yana olacağım bir tip değil.. Konuşması bitince teşekkür eder, esenlikler dilerim..
çok güzel bir soru. o tarz insanlar çok, sen de aynı şekilde sesini yukseltmelisin. mesela o sesini yukseltiyorsa sen de yukseltmelisin. alcaltiyorsa alcaltmalisin. o nasıl konuşuyorsa sen de öyle
Hiç konuşmamak daha iyi sadece konuşulacaksa merhaba nasılsın falan söz hakkı vermemek çok büyük saygısızlık
Benim sırf arkadaşım olsun diye iki yıl çenesini çektiğim birisi vardı 😹 kimse dayanmaz ciddiden
Sevgilisi olunca beni saldı yyya
Muhattap olmayarak çünkü böyle insanlar adam olmaz.
Bırakıyorum konuşsunlar. Elbet susuyorkar tepki alamayınca
Aynen öylee
Baskı uygulanarak çünkü o tarz kişilerlerle kolay kolay başa çıkamazsın seni konuşturmazlar kolay kolay konuşmalarını bastırarak anlatarak bir şeyleri ikna edilebilir...
Ben hayatımda mümkün olduğunca yer vermeyerek başa çıkıyorum.
Baş edilemez son derece kötü bir davranış. böyle biri varsa direk uzaklaşıyorum
Dinlememeyi tercih ediyorum. Onlar da bunu fark ettiğinde konuşmayı bırakacaklardır muhakkak.
Bir de yüksek sesle konuşanları var bunların evlerden ırak.
Başa çıkma çabasına bile girilmemeli..
Dinlemem ve diyalog kurmam..
Böyle insanları kaale almaya bile değmez.
Tepki vermeyerek. Vermediğin halde ısrarla bunu yapıyorsa aynalama yöntemi. Yüzsüz biri ise hiç umursama
Muhabbeti keserek kurtulabiliriz
Onları dinlemeyerek ve yok sayarak 🍀🖤🗝️
Ağzına kürekle vururm
Ağzına kürekle vuracaksın öyle tiplerin
Susarak, kendi kendine konussun dursun
Başedilmez. Defedilir.
İletişimi keserek😂
Hayatından çıkararak.
Dinlemeyerek
Son kez dinlerim
Ağzına birtane çarparak
Edilemez