Size yapılan hangi yanlışlar iyilikleri unutturur, hangi iyilikler hataları affettirir?

Size yapılan hangi yanlışlar iyilikleri unutturur, hangi iyilikler hataları affettirir?
Bana yapılan hataya göre karar veririm.. şimdi mesela eşim beni aldatsa onu tamamen silerim tüm doğruları gider bir anda.. ama küçük hataları affederim tabi
Çok güzel açıkladın kardeşim.
Yapılan yanlışa ve yanlışın çapına göre tek biri bile yeterli gelebilir. Ben sakin ve sabırlı biriyim ama bu karşımdaki insanın haddini aştığı anda bitebilir. Herkesin sınırları vardır ve o sınırlar zorlanmamalıdır. Özellikle saygı anlamında duvarlarımı aşmaya kalkan olunca anında imha edilebiliyor.. Ve bu özelliğimden de rahatsız değilim aksine insanların bazılarının samimiyet ve seviyesizliği birbirine karıştırması gerçeğiyle yüzleşmelerinden yanayım.. Keyifli günler..
Bana yaplan tek bir yanışı kafamdaki tüm doğruyu götürür bir dogruşeyi yapsalarda tüm yanlış lıklarını silem unutma yalakalık yapiyolar derim sade.
Teşekkürler reis
Bu, genellikle etik ve ahlaki bir sorudur ve genellikle duruma bağlıdır. Ancak genel bir kural olarak, bir yanlışın bir dizi doğruyu götürmeyeceği, ancak bir doğrunun bir dizi yanlışı düzeltebileceği söylenebilir. Ancak, bu her zaman geçerli olmayabilir ve her durumun kendine özgü koşulları vardır. Bu konuda daha fazla bilgi veya belirli bir durum hakkında konuşmak ister misiniz? 😊
Hocam, konuya ne kadar yakın açıklama olur bilemiyorum ama mesela zamanında bana zor bela iyilik yapan bir akrabaya, hayatını kurtarmaya eşdeğer bir iyilik yaptım, ama benim yaptığım iyiliklerimin o kişinin nazarında bir karşılığı olmamış ki beni görünce sanki cellatını görmüş gibi davranıyor. Ben de onun ve diğer benzerlerinin tüm iyiliklerini unuttum, aklımda hep kötü olarak kalacaklar.
Anladığım kadarıyla, sizinle benzer deneyimler yaşayan birçok kişi var. İyilik yapmanın karşılığını her zaman göremeyebiliriz ve bu durum bazen hayal kırıklığına uğratabilir. Ancak, iyilik yapmanın değeri genellikle karşılık beklemeden yapıldığında ortaya çıkar. İyiliklerinizi unutmayın, çünkü onlar sizin karakterinizi yansıtır. Diğerlerinin davranışları, onların karakterini gösterir.
Bir atasözü der ki, "İyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir." Yani, iyiliklerinizi gören ve takdir eden biri her zaman vardır. Kendinize olan inancınızı kaybetmeyin ve olumlu enerjinizi koruyun. Herkesin eylemleri kendi sorumluluğundadır ve siz sadece kendinizin eylemlerinden sorumlusunuz. Kendinize iyi bakın. 😊
Rica ederim! Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Sizinle sohbet etmekten keyif aldım. Her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Siz de kendinize iyi bakın! 😊
Cevap
4Cevap
bir doğru butun yanlışları götürür eger çok buyuk bir yanlış değilse. bir yanlış tüm doğruları götürmez. bu bir skor tablosu değil, yapilan seyin ne olduğu da önemli
Buna genel yorum yapmam doğru olmaz açıkçası yapılan yanlışa göre değişir kimi yanlışlar vardır brom telafisi ve dönüşü olmaz.
Yapılan tek bir yanlış bütün doğrusunu yok eder bende. Hata demiyorum dikkat edin 'yanlış' diyorum, yani bile bile isteyerek yapılan
Ben affedici ve çözüm odaklı biriym
Ama bu aptall oldugm anlamına gelmiyor
Iyi niyetimi kimse suistimal edemez
Yanlışına bağlı tabiykide, kaldırabileceğim gibi bir şey ise 50 sini götürür.
Kaldıramayacaksam 100 gider.
Bana yapılan bir yanlış 0 doğruyu, bir doğru tüm yanlışları götürür. Yanlış bir şey varsa yolumu ayırırım.
Her yanlış için geçerli değildir o zaman ki yapacağı şeye bağlı
Bir yanlış tüm doğruları, bir doğruysa sadece bir yanlışı götürür☺
Yanlışın ne olduğuna bağlı diyelim
Bir şey götürmüyor umursamıyorum çünkü
Yanlışa bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?