Yerimde olsanız ne yapardınız? Ne iş yapmak istediğimi bilmiyorum, ne yapacağım?

Şu anda iki yıllık bir bölüm okuyorum ve ikinci yılımdayım. Aslında bölümümü ve sonunda olacağım mesleği seviyorum. Ama dönem başında nedense bu işi yapmayı istemediğimi bana göre olmadığını falan düşünüp ani bir kararla okulu dondurdum. Bilgisayar oyunu oynamayı çok sevdiğim ve çizim tasarım işlerinden keyif aldığım için tasarımcı olup oyun sektöründe falan çalışmanın daha çok bana göre olduğuna karar verip yks çalışmaya başladım.

Lakin şimdilerde çok vicdan azabı çekiyorum, bu iki yıllık bölümün işini vs yapmayı ne kadar çok istediğimi ve stajımda ne kadar keyif aldığımı düşündükçe çok kötü hissediyorum ve geri dönmek için geç kaldım. Gerekirse okulumun 1 veya 2 dönem uzamasını göze aldım eğer istersem seneye yine devam edebilirim. Hatta daha farklı fikirlerimde var yani istesem her türlü o bölümü devam ettirip veya baştan başlayabilirim, o koymaz.

Sadece ne istediğimden emin değilim bazen tasarımcı olmak bana göre değilmiş gibi geliyor bazen de olmam gerekiyor gibi. Bazen o iş bana göreymiş ama bazen değilmiş gibi geliyor. Zaten en başında istemeyerek çevre etkisiyle yazmıştım ve kazandım ama sonradan hiç olmayacak kadar çok sevdim. Bazen düşünüyorum birçok açıdan yetersiz olan bi üniversitede ve aile yanında okuyorum. Ve daha çok yolun başındayım. Hemen mezun olup çalışmak yerine daha iyi bir üniversitede öğrenciliği tatmak istiyorum. Erasmusundan faydalanmak istiyorum ve daha başka eğlenceli şeyler.. Neden bu kadar acele edip iş hayatına atılayım ki? Zaten eninde sonunda varacağım yol orası değil mi? ha bu sene ha 4 sene sonra.. ciddi uykusuzluk ve depresyon yaşıyorum. Sanki bu işin içinden çıkamayacak gibiyim. Kafamı vura vura yok olmak istiyorum.

ama hâlâ kendimden ve ne istediğimden emin değilim :’(

Yerimde olsanız ne yapardınız? Ne iş yapmak istediğimi bilmiyorum, ne yapacağım?