20 yaşındayım ben çocukken babam bazen şiddet uygulardı hem fiziksel hem de psikolojik olarak bazen her şey zorlayarak yapıyor zorla kapandırdı dönmüştü hatta uzun giydirirdi karakter olara çökmüş durumdaydım ta ki kız kardeşim gelene kadar benimle yumuşamış olsa da içimde ona karşı göstermediğim bir öfke var kız kardeşime evet diyor her şeye oysa bana hayır her şeye mesela yarın okul gezisi varmış evet git dedi bana onun yaşındayken hayır derdi çok bugün dışarı çıkacaktık ailece o çıkmak istemiyorum ben bqba dedi nasıl istiyorsan dedi ben hala hayır dediğim zaman zorluyor güçlü bir karaktere sahip ne yapmalıyım ben ya :(
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yıllar içinde bakış açısı değişmiş ama sizde halen o karakteri kalmış ve öyle olduğunu düşünüyor olabilirsiniz
Öyledir büyümüş olgunlaşmış babam ama kız kardeşimle hala daha iyi davranıyor
Mesela somut örnek verebilirmisin yani bu daha iyi davranıyordan kasıt ilgi alaka duzeyindemi yoksa örnek veriyorum ona bir ayakkabı aliniyor sana alinmiyormu öyle bir ayrismami oldugunu dusunuyorsun
Hayır ona güveniyor konuşma hakkı düşünme hakkı verilirken bana ona saygı gösterdiği gibi göstermiyor kız kardeşim hayır diyorsa hayır demek ama bense evet diyene kadar üstüme geliyor
Ve erkek kardeşimde öyle bana hayır dedikleri onlara evet diyorlar mesela ben 2 yıl önce sınıf arkadaşımla bir erkekle konuşuyordum kıyamet kopmuştu ona dün bir kız arkadaşı olduğunu öğrendi annem sınıfta yani hiç bir şey demedi
Evet çok sık yaşanılan bir durum genellikle iki çocuklu ailede çocuklardan biri ebeveyne karşı baskın diğeri ise pasif kalıyor aslında pasif kalmıyor anne baba baskın olan çocuğa soyliyemedigini pasif olana söylüyor bu hikayede pasif siz oluyorsunuz ve bu durumu değiştirmek gene sizin elinizde ama kolay kolay değişecek bir durumda değildir çünkü anne babanizda size karşı yılların getirdigi bir aliskanlik var buda bir anda değişmez
Kardeslerde en büyük sizmisiniz?
En büyük benim
Tahmin ettim genelde zaten büyük baskı altında tutulur kardeşler baskın olur bu yazılı olmayan kural gibi birseydir sizdede aynı durum var
Öyle işte kurtulamıyorum sevsemde onları bir sessizlik arıyorum
Sessizlik sorunu öldurmez sadece uyutur uyandığında ise o sorun tekrar başlar
Misal babanız ya da anneniz size en son ne zaman seni seviyorum dedi ya da bunu onlara sordunuzmu yani kendinede öz elestiri yaptinmi hiç
İşte ne yapacağımı bilemiyorum
Siz tam olarak ne istiyorsunuz yani anne babanızdan tam olarak ne bekliyorsunuz bu sorunun cevabı sizde tam manasıyla var mı?
Onlara verdikleri özgürlük gibi banada vermeleri ve konuşma hakkı.
Peki bunu ciddi bir şekilde dile getirdinmi ya da böyle bir adım attı mı?
Kaç defa söyledim söyleyince savunuyorlar kendilerine
Savunuyorlardan kasıt nasil bir savunma hayır biz öyle değiliz sen yanlış düşünüyorsun gibi bir savunmami yoksa evet öyleyiz ama bunun senin iyiliğin için yapıyoruz gibi bir savunmami
Konuştunmu?
Hayır konuşuyorum hep zaten
Demekki doğru konuşmayı yapamıyorsun