Pasif, yönetilen bir kisiligim var? Nasil daha girisken, yoneten, sozu dinlenen biri olurum?

Insanlar, arkadaslarim beni kolay yonetiyorlar. Yani cogunlukla onlarin istediklerini kabul ediyorum istemeden. Yani oyle kendi isteklerimi kabul ettirebilen biri degilim. Bu da beni yoruyor.

Karsimdaki insani kirmamak adina kendimden cok ödün veriyorum. Iste laf sokanlar oluyor bazen ses etmiyorum. Aklima diyecek bir sey de gelmiyor. Bir tartismada kendimi savunamiyorum m*al gibi kaliyorum.

Hazir cevap degilim. Olsam bile yapabilir miyim, soyleyebilir miyim bilmiyorum cunku hemen aman kirilmasin, gucenmesin, küsmesin diye dusunuyorum.

Karsi tarafin isteklerine cok mudahil olamiyorum cunku zaten dediklerini yaptirmak isteyen tipler biraz da. Yani onlarin istedigi oluyor. Bulusacaksak onlarin istedigi yerde bulusuyoruz. Ben bir sey tavsiye ettgim zaman cogu zaman kabul gormuyor. Su gun bulusalim dedigimde yine onlarin ya da birinin istedigi oluyor.

Hani bu cevreyle, gorustugum kisilerle de alakali degil. Degisik kisilerle de bulundum ben bu sekildeyim. Yani yoneten, agirligini koyan olamiyorum bir turlu cok basit seylerle bile.

Yani bu iş yasaminda falan da cok sıkıntı olur benim icin. Bir işe baslayacaktim olmadi ama olsaydi yine aynisi olacakti. Nasil olsa bir sey demiyor vs diye iş kitleyen de olur bana.

Yani bu durum yetistirilmekten mi kaynakli, ozguvensizlik mi yoksa aileden gelen genetik bir sey mi bilmiyorum. Benim annem babamda sosyal ortamlarda cok girisken, dedigini yaptiran, ortamda ağırlığını koyabilen tipler degiller. Biz bulundugumuz kisilerin, onlarin dediklerinin, uyguladiklarinin seklini almak zorunda kaliyoruz ya da birakiliyoru, artik ne derseniz adina.

Bu zor bir hayat bunu degistirmek cok istedim ama olmadi, olmuyor. Ne yapmaliyim? Nasil degisebilirim? Nasil daha aktif, agirligini koyan, kendini ezdirmeyen, dedigini yaptirabilen biri olurum?

Yani istedigim herkese otoriter olmak, ortamlardaki tek guc olmak degil yanlis anlamayin. Her zaman uzlasmadan yanayim ama insanlar benim bu uzlasmak istememi, sorun cikmasin isteyisimi, orta yolu bulmak isteyisimi, anlayışımı kullaniyorlar.

O nasil olsa kabul eder, ben kabul ettiririm, cok kolay ikna ederim onu vs durumlardan kurtulmak istiyorum. Bende ortamda bazen surda sunu yapalim diyerek yönu kendi istedigime cekebilmek istiyorum. Umarim anlatabilmisimdir derdimi. Yardimci olursaniz sevinirim

Pasif, yönetilen bir kisiligim var? Nasil daha girisken, yoneten, sozu dinlenen biri olurum?