Kendimden emin olmadığım konularda sorumluluk almak beni strese sokuyor aslında.. Tecrübe etmediğim konularda da sorumluluk almamaya çalışırım.
Sorumluluk almak sizi korkutur mu?

Kendimden emin olmadığım konularda sorumluluk almak beni strese sokuyor aslında.. Tecrübe etmediğim konularda da sorumluluk almamaya çalışırım.
Sorumluluk almak sizi korkutur mu?
Yani duruma bağlı. Sabit maaşlı bir işte çalışıyorsam hangi durumda daha rahat edeceksem ona göre sorumluluk alırım. Örneğin X işini yapmak için gönüllü ararlar. O işi yapmazsam bana Y işini yükleyeceklerini ve Y işinin daha gıcık bir iş olduğunu biliyorsam X işi için seve seve gönüllü olurum.
Kendi işimse veya aile-akraba-arkadaş arası bir işse (organizasyon tarzı bir durum da olabilir) işi saçma sapan yapmasınlar, bundan ben veya sevdiklerim de etkilenecek diye sorumluluk alırım.
Yardıma muhtaç biri varsa kendimden ödün vermeden sorumluluk alırım.
Kendi yaptığım bir fiilden veya söylediğim sözden dolayı doğan durumdan ceza veya ödül konusunda sorumluluk alırım.
Hayır ben sorumluluk almaktan korkmam.. almam gerekiyorsa alırım her türlü.. ama eğer seçme şansım varsa da kimsenin yükünü almak istemem yani çünkü kaybedersem onlar beni suçlar. mesela işte bir eşyaya sahip çık derlerse başka seçenek olmadığı sürece sorumluluk almam
Sorumluluk almayı severim. Bence erken yaştan itirabaren alınmalı. Hatalarının sorumluluğunu almalı ve her şeyden sorumlu olabilmeliyiz. Sonra hatalarının sorumluluğunu almayan insanlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Yorucu
Cevap
19Cevap
Hayır. Hayatımın her evresinde sorumluluk alan bir insanım.
hayır ama altında ezildiğimi hissettiğim dönemler keşke daha az olsa diyorum
Korkmuyorum diye üstüne her gün yenisi ekleniyor. Birazcık korkmak iyi olurdu aslında.
Boyumdan büyük sorumluluklarım var.
İstesekde istemesekde bu hayatta gelirken sorumluluk sahibi olarak doğuyoruzz
Hayir korkutmuyor..
Bende panik duygusu yaşatır.
Hayir neden korkayım ki.
Hayır seviyorum
Asla kaçmam karıyerimi böyle yaptım
Sorumluluk almak cogu zaman enayiliktir
O yüzden bekar kalmış olabilirim
Sorumluluk insanıyımdır
Bilmediğim şeylerde almam
Evet benlik işler değil