en net cevabi sana ben veriym canım. insanoğlu öyle bir varlıktır ki; hiçbir şey o'na kolay kolay ders vermez. Taaki başına dinle alakalı bişey gelene kadar yani insanların bir derdi olmadan kolay kolay dine düşmezler malesef. 2 ay önce sendeki sıkıntı bendede vardı .sonra bir iş kazası geçirdim ve korkunç bir kazaydi. neredeyse elim kopuyordu. ve hastaneye yetiştirirken öyle dualar ettim ki ve dine uzak kaldığım için öyle pişman oldum ki anlatmakla anlaşılmaz elimde öyle derin yaralar açıldı ki ama gene de şükrediyorum kopmadi coksukur bence insanlar kaderini kendileri yazamıyorlar bunu böyle bilin herşey allah'ın takdiri
11 Yorumla
Soran+1 yılcok gecmıs olsun sana banada bı bela gelmeden anlamıycam galıba
En İyi Cevaplar
İçinden gelmiyorsa, aklında kuşkular var demek ki. Normaldir. Sorgulamak lazım. Kulaktan dolma bilgilerle sınırlı kalmak insanlık ayıbıdır.
222 Yorumla
Soran+1 yılbana cennet cehennem gunah sevap yanı sacma gelıyor mesela kım gormuste anltıyor bunları bırde turban olayına acayıp gıcıgım allah nıye verdı saklayacaktıkta
Soran+1 yılgezıyorum belkıde bılemezsın
Soran+1 yılkesınlıklee bende ınanmıyorum mesela ıncılın aslı kayıp yenıden yazılmıs ve ona ınanıyor hırıstıyanlar kuran da asırlardır var onun degısmedıgını nasıl bılıyorz nasıl emınızkı ben ınanmıyorum ıste
- +1 yıl
Bütün kitaplar insan elinden çıkmadır. Dinlerde en az 50 çelişki buldum. Herşeyi bu denli mükemmel ve kusursuz yarataan yaratıcının kitapları neden kusurlu? Kusurlu çünkü insan elinden çıkmadır. Peygmberler içinde bulundukları dönemi kaostan kurtarmak adına ileri sürmüşleridir dinleri. bu yobaz insanları ikna etmenin başka yolu olmadığını anlamış ve kitapları çıkarmışlardır mecburen.
Soran+1 yılevet kesınlılee katılıyorum buna daha acıklayamadıkları da bır cok sey var.mesela mıras olayları kıza bır erkege 3 nasıl bı mantık bu
- +1 yıl
Buna kişisel çıkarlar mantığı diyebiliriz. Hayatta, dinde kişisel çıkarlar üzerine kurulu malesef. Mesela Adem ile Havva' dan geldik. Geldik gelmesine de nasıl çoğaldık. Adem ve Havva' nın çocukları birbirleri ile mi çiftleştiler ? Ki Kur-an' a göre islam ahlakına göre böyle bir şey mümkün değil. Herşeye gücü yeten Allah bu na mı çözüm bulamamış.. Peh..
Soran+1 yılkesınlıkle sımdı kuzen ler asık olsa bıle muftuler ızın vermıyor neymıs nıkah dusmezmıs bunun ıcın ulke degıstıren arkadasım oldu benım herkes dını kulanarak kendı ıstedııgnı yaptırıor hala uyuyor bızımkılerde benım sonumda annem ve annem gıbler yuzunden ulke degıstırmek olucak
Soran+1 yılben bu durumu aileme actıgımda babam kızım zamanla anlarsın zaman herseyın en dogrusunu gosterıdı annemde aman allahım ... kızı gevur olmus dıyecekler es dost ne der bılmeme ney ama benı degıstıremedı tabıkıde dıslayanlarda oluyor ama umurumda degıl ben buyum cok sagol en azından tek benım olmadıgımı gordum ıyı geceler
Soran+1 yılevet coalmak guzel:)bende bıldıgım ve dogru buldugum yolda gıdıcem ve bana yardıma gelenede sadece kendı dogrumda yardımcı olucam ıyı geceler
Soran+1 yılrıca ederım:D
Soran+1 yılyok tanısmıyoruz:)gızlı gızemlı bırıyım ben:D
Soran+1 yılzamanla belkı tanırsın:)hatırlatırım kendımı o zaman ıyı geceler
biraz sohbetlere falan git kendine gelmeye calıs .. kendine gelmek için yalvar dua et eger gercelkten istersen düzeleblr..
11 Yorumla
Soran+1 yılsorunda ıtememde ya zaten annemın baskısıneden bıkmamda
+1 yılbunlari halen dusune biliyorsan.sanirim imanin vardir..
15 Yorumla
Soran+1 yılbu ailemın benı sınır etmesınden oluyor ataist mısın felan dıyorlar bana allahın varlıgına ınanıyorum ama kurallarını sevmıyorum sadece
- +1 yıl
kurallar ? ne gibi ?
ailen yanlis yapior sanirim boyle yapmakla seni dinden uzaklastirdiklarinin arkinda değiller
annen zaten sana temel egitimini verdi
simdi uygulamakta ozgursun,dinimizde zorlamak yoktur
sen kendinden sorumlusun
Soran+1 yıleveet bunu bende dıyorm anneme sen gorevını yaptın ıstemem yada ıstemem bana baglı artık ve ben ıstemıyorum dıyorum delıye donuyor kadın ya
- +1 yıl
anneni de anlayabilirim cunku o dindar oldugu icin korkuyordur senin dinden cikmandan
ama uyguladigi yontem seni uzaklastiriosa
keske sana sevgi dolu soylese bunlari ozaman hem sen hem annen daha cok sey kazanirdiniz
baski ile bi yere varilmadi bilse keske
Soran+1 yılbak 25 yasımdayım hala bana hukum surmek ıstıyor sen bu kadar degıldın unv bozdu senı dıye baslıyor gelde yap ıste annem hayattan bıle sogutur ınsanı dınden sogumusum cokmu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
+1 yılinanc ve din ile ilgili sartlar vardir. bunlar da imanin sartlari ve islamin sartlari olmak uzere ikiye ayrilir.
Dinden cikmis olmuyorsun fakat dinin emirlerini de yerine getirmis olmuyorsun. Aforoz edilmek hristiyanlik icin gecerli bir terimdir ki kimse bir baskasini dinden cikartamaz zaten.
dikkat: bu cevap muslumanlik baz alinarak yazilmistir. aksi durumlarda denenmemelidir. oda sikcakliginda okuyunuz.21 Yorumla
Soran+1 yıloda sıcaklıgında okundu sagol:)
Keşke ama keşke kuran okuyabilseydim büyük bi şansın var büyük bi hediye var elinde kaybetme onu yardıma ihtiyacın varsa baş göz üstüne nasıl yardım edebilirsem burdayım ama bırakma Allah rızası için bırakma gel ben sana güzel hikayer olaylar kıssalar anlatayım belki ısınırsın tekrardan ama bırakma ... Tecvitli kuran okumak kolay değil bırakma nolursun bırakma ... yalvartma beni hatta yalvara bilirim bırakma kuranı namazı dinimizi ...
112 Yorumla
Soran+1 yılıcımden gelmıyorkı arkadasım yaa hemde hıc gelmıyor gelmeyıncede olmuyor
Soran+1 yılfarklı seyler derken yanı ben soyle acıklayım özgur olduguma ınanıyorum alkolumude alıyorum kıyafetlerım de acık bu benım hayatım dıyorum sadece yanı ıcımden gelen bırsey degıl
Soran+1 yılhayır tabıkıde oruc tutuyorum
Soran+1 yılmantıklı alkol alamam acık gıyınmem neden ben sevıyorum mutlu oluyorum tatmın oluyorum huzur buluyorum kendı deyımımle tek acıklara tecavuz edılmıyor karsıdakının ıcınden gecsın o nıyet 70 yasındakı kadına bıle edılıyor tecavuz unutma bunu
Soran+1 yılneden sende nefıs yokmu eger dındarsan nefsıne hakım olacaksın
Soran+1 yılbu benım ınancım gıyım tarzım sen efsıne hakım olamıyorsan bunda benım sucum yok bence
- +1 yıl
Vesvese uyma
Şu anda sadece hani ceketi tam giymezsin sadece sırtına atarsın ya,ceketin kollarını koluna giymezsin ya seninde uzerindeki duygu o şekilde , biraz dini ortamlara katılırsan kendini birazcık zorlarsan sende silkelenince o ceketi nasıl düşürüyorsan o şekildeki o duygularını atarsın bence.Dene sen dene:)
16 Yorumla
Soran+1 yılya o ortamlara gırmıyorum hıc gırmek ıstemıyorum sıkılıyorum ramazan geldıgıden berrı odamdan cıkmıyorum bırı gelınce sıf dını konusuyorlar dıye
Soran+1 yılyoo hıc bı kuvet benı camıye goturemıyor goturemzde ya daralıyorum o ortamda surdan bı kacsam dıye dusunuyor duruyorum
Soran+1 yılcok konustum ama etkı etmıyor malesef ıcıme ıslemıs bırsey bu sokup atamam artık galıba
+1 yılannen, haklı öbür dünyada senin yüzünden yine melekler anneni sorgulayacaklar annen dini görevlerini yerine getirse bile senin hesabını annenden soracaklar anneyin morali bozon burası ama yinede unutma en büyük günah canlının canlıya verdigi zarar ,senin arkadaş çevrenden kaynaklanıyor,yaşında az degilmiş ,
14 Yorumla
Soran+1 yılarkadas cevremın aklımı celecegı yası coktan gectım yanı benım fıkrım olucagını kabulenmek bu kadar zor yanı neyse ıyı geceler
- +1 yıl
içinden gelmiyorsa,evlenincede çocukların senin iki yakanada tutarlar,
Soran+1 yılne alaka ya
- +1 yıl
Allah Allah annemi niye sorguluyorlar beni sorgulasın bütün suç bende onda değil
yarım hoca dinden eder neden bilen birine sormayı denemiyorsun buraya yazıyorsun burdakiler çokmu iyi biliyorlar.dini okul mezunuyum ben bile cevap vermem.cevabıda burda arama.
110 Yorumla
Soran+1 yılsordum sormamı galıba bu konudada ınadım tumus benım
Soran+1 yılherkesın fıkrıne saygı duymak gerrek
- +1 yıl
benim inancıma saldırıda gerek yazı gerek sözle olsun kimseye saygı duymam.inanan inanır inanmayan inanmaz.ama yorum yapamaz Dinim hakkında.kimse 4/4 lük değildir.kişi önce kendini sorgulamalıdır.Din sorgulanmaz öyle kabul edilir.herkes bir şekilde emir alır ama onu sorgulamaz söz konusu Din oldumu burdaki ateist satanist vb yaratıkların gereksiz çirkin yazıları gözüme batmakta.inanmıyorum der geçer yorum yapamaz o kadar.
Soran+1 yılrahatsız oluyorsan bakma okuma yazma herkese saygu duyacaksın sonucta herkes kendıne yapıyor ne yapıyorsa
Soran+1 yılbu ulke adaletlı olsun özgurluk olsun herkesın fıkrıne saygı duyulsun esıtlık olsun dıye alındı nursacan evıne altın dan yapılmıs koltuklarda otursun dıye kurtarılmadı cıkıp vaaz verıp kendısı kerena ısletsın dıye cubbelı kurtarılmadı zekerıya beyazı dememe gerek yook herhalde ben bunları gordum kı daha nıcelerınıde nurcuların evınde kalan turbanlı abdestlı ama sevgılısıyle otele gıden kız erklerı cok gordum onun ıcın saygılıyım
Soran+1 yılmunafık ve ınananlar pekı ya nerde fıkır ozgurlugu bosver benı ınanmamaya beynım okadar ıkna etmıskı kalbımı gece gece senı kırmayım uzmeyım cok ama cok tesekkur ederım elınden geldııgnce yardımcı olmak ıstedın
inacın kuvvetlenmesi lazım.. bunun içinde bişiler olması lazım :) bi iki şeye şahit olunca insan, nası geliyor ibadet aşkı :)
134 Yorumla
Soran+1 yılyaa boyle konusuyorum ben mesela hıc bısı olmuyor abım bıkonussun ruya goruyor korkutuyorlar felan bu benım ıcımde olmadıgındanmı aceba?
- +1 yıl
bnce abine sor, blki senide korkutmaya gelirler :) bnce sorun, bu sıralar dinle alakalı sahtekar ve dini kullananların sayısı o kadar çok ki, haliyle insan bn onlardan değilim diyerek kendini ayırıyor ve inanc problemi yaşıyor.. ama bnce kuran-ı kerim mealini bi oku.. hani arapça okumak mutlaka farklı ama okuduğunu anlaman daha bi farklı.. mutla birşeyler katacaktır inancına...
Soran+1 yılokudum ılk bu duygulara dustugumde ama ıkna olamadım annem hep dıyor basına bı nusıbet gelınce anlarsın dıye ama gelmedı yıllardır:)ama abıme dese bunu hemen oluyor aceba ben alahın sevmedıgı bı kulmuyum
Soran+1 yılallahın varlıgına ınanıyorum ondan suphem yok sadece dının kuralları benı asıyor anlamsız gelıyor
Soran+1 yılyok ben almayım tekrardan o kasvetlı ortama gıremem
Soran+1 yıl:)) senı tebrık edıyorum kactıgın ıcın benım kacma sansım yoktu hoca bınamıdaydı ve annemde basımızdaydı ılk okul 5 te kuranı hatım ettırdıler bana hemde tecvıtlı...ah ah o sokakta yakar top oynayan cocukları nede cokkıskanırdım.:((sıf o yuzden alkole basladım
Soran+1 yılgöbek neden anlamadım ama hıc gobegım yok hatta kılo alsam super olur:)beende mealını kendım okudum ısteyerek anernemın vardı meal kıtabı 18 yasındayken felan koye gıttıgmde sıkıntıdan okumustum hatta anlayarak da okudum bıtırdım ama ıkna olmadım...ya sen kendını bıldıkce alkolun hıc bır zararı yok bencede abım kulanmaz annemden korkar ama ben eve sarhos geldım bı kac kez kadın delı oldu bana evın hayırsız hovarda oglu dıyor:)
Soran+1 yılhemde ne ısyankar:))cıdden ya ben erkek olmalıymısım o zaman annem bu kadar ustume gelemezdı zaten erkek arkadasımıda sevmıyor kendın gıbı dınsız buldun dıye delı oluyor:))ama yok erkek olsam annem gıbı bı kızla evlenmem ıcın baskı olurduuu
Soran+1 yılben hakkın yolunda 2 cıyı buluyum en ıyısı:))neyse benım gıtmem gerek gıdıyımde bıraz uyuyum gorusmek dılegıyle ıyı geceler
Soran+1 yılbenmde ızın gunum c.tesı ve pazar :D galatasaray yener bu bellıydı:))fazla uzulme ama ıyı geceler
Soran+1 yılyarın kesın ulasırım sana merak etme nasıl kazandıgımız anlatmak ıcın:))
Soran+1 yılyensemde yenılsemde kesın yazıcam sana yenılsemde tebrık etmesını bılırım ben:)ıyı gecelerrrr
Soran+1 yılee nerdebenım tebrıgım:))gecmıs olsun
Soran+1 yılhadı ordann:)
Soran+1 yıl,:))))
Soran+1 yılbozma yaa olur normaldır gecer zmanla:))
Soran+1 yılhakkı olan aldı zaten macıı cok dırenmee tıpık fenevlı tırıbıne gırme:D
Soran+1 yıltutucagın takımı bılıcennn:)
dinde zorlama yoktur bu bir
herkesin dini kendinedir bu iki
allaha inanıyorsun dindarsın dinden çıkmadın bu üç
dünyanın amacını düşün bu evren güneş ay meyva ölümü düşün bol bol iyi gelecektir imanın için110 Yorumla
Soran+1 yılzorlama olmadıgını anneme anlatmam gerek ama ne kadar denesemde anlamıyor bende dıyorum benım yaptıgım bana sunyanın amacını dusundugumde de dogarsın buyursun okursun meslek sahıbıolursun calısırsın emeklı olursun olusun bu yanı baska bı amacı yok tabı bu benım fıkrım yanı dıgerlerının doga kanunu olduguna ınanıyorum
- +1 yıl
bak zaman nedir zaman da yaratılmıştır. evren büyük patlama ile paralel zamanda yaratıldı. bing bang den önce zaman yoktur. zamanı yaratan biri vardır. yeri göğü ikisi arasındaki her şeyi yüce allahtır. dünyayı da imtihan yeri insanlar için kılmıştır. evrende başka gezegenlerde hayat yoktur ama dünya rengarenk ve canlıdır. ama kısa süreliğine. bol sevabı alan cennette girecek inkar eden ve şımaranlar ise ateşe bu kadar basit ve mantıklı. tek bir hücre bile kendi içinde bir evren.
Soran+1 yıltamam yer gok allahın sayesınde anladım ama dunyaya gelıyorsam neden ımtıhan oluyorumkı banamı sordular hayor ımtıhan olmayı ıstıyormuyum hayır ya dunya ıbadet edılmesı ıcn kurulduysa neden hırıstıyanlar var o zamana sadece ıbadet edecegımız bı duzende kurulsaymıs secme secılme hakkı sunsaymıs keske musluman bı ailenın cocugu olacagıma hırıstıyan bı ailenın cocugu olsaymısım ben
- +1 yıl
çünkü sen cennette direk doğsaydın hiç tat almazdın cenneten buna emin olabilrsin. bakardın şaşkın şaşkın hiç zorluk görmeden her şey var ve önünde çatal bıçak bardak olurdu altından hiç anlam veremezdin derdin bunlar ne ne işe yarıyor. yani burada hem imtihan hem de kurs görüyoruz. ölümü de görüyoruz cennete girince sonsuz yaşam vardır. işte o zaman insan zevk alacak cennetten ama şimdi burada sıkıntı çekmek gerekiyor. şükür edeceksin hristiyanlık suç değil ama insan allahın çocuğu değildir.
Soran+1 yılbu cok ama cok sacma gelıyor bana dunyaya gelme hakkımızı bıze sorsalardı veya anne babamızı asla ama asla annemı secmezdım babamı secerdım babam bı capkınlık yapsada keske ben o cocuk olsaydım)
- +1 yıl
hayır gayet güzel ve mantıklı her şey. sen böyle imtihan oluyorsun. dünyaya gelme hakkın elinde değil çünkü bu beden bu ruh bu anne bu baba senin değil. senin hiç bir şeyin yok. hepsinin sahibi allahtır. bu ellerinin tasarımı allah yapmıştır. gözlerinin rengini, saçının rengini ses tonunu boyunu yeteneklerini özelliklernin tümünü allah sana vermiştir. sadece ona kalbini açmanı ve sevmeni istiyor. allah çok yalnızdır bu yalnızlığını insanları yaratarak gidermek istiyor ama insan nankör imtihanda.
Soran+1 yılo zaman benı yaratırken kopya cekmıs abımle ıkız gıbıyız:)yanı allah yanlız oldugu ıcın bızı pıyonk yapmıs desene
Soran+1 yılabımle her ne kadar ıkız gıbı olsakta hıc sevmeyız bır bırımızı asla anlasamayız ben yırtık dedıgımı yapan kararı sabıtımdır o anneme uyar daha cok ınandıgı dogru yolu banada yaptırmak ıster annemde bu yuzden abımı sever oglu onun ıcın herseydır babamda benı sever daha cok bensız bırsey yapmaz cunkı daha cılvelı be daha cesur oldugum ıcın neyse bu konu cok uzar daha ben yatayımıyı geceler tesekurler hersey ıcın
Gizli Üye(36-45)+1 yılyanliz degil gizemli gizli :) kendimden korkar oldum bu düsünceye bende kapiliyorum allah kalbimizden imani söküp almasin islah etsin sonumuzu hayir etsin.. korkuyorum valla..
19 Yorumla
Soran+1 yılkorkmuyorum aslında ama ailemın tepkısıne sınır oluyorum ataist mısın dıyorlar ya allahın varlıgına ınanıyorum ama kurallarını sevmıyorum sadece
Cevap sahibi+1 yılkimsenin tepkisi zerre murumda olmaz tek tabancayim ama komple inancimdan uzaklasmaktan cok korkuyorum ben.. peki varligina inaniyorsun ama hangi kurallarina uymaktan kaciyorsun?
Soran+1 yılkapanmak namaz kılmak kuran okumak erkeklerle muahttap olmak ozelıkle bbu cok sacma ya ben ısım geregı hergun yuzlerce kısıyle muhattap oluyorum ya ne bılıyım hersey mesela cennet cehennem cehennemde yanıcam nerden bılıyon gordunmu cennette erkeklere hurıler var cennette erkeklere :))oh valla
Cevap sahibi+1 yılkurban oldugum :) kapanmak namaz kilmak kuran okumak erkeklerle namahrem olayi bunlar günahtir tamam bunun günahi ayri.. ama cenneti cehennemi inkar etmek kötü bir durum icindeki imanini kaybetmemeye bak ne kadar günah islesende afedersin her b*ku yiyorum ama icimdeki imani korumaya bakiyorum tek degerimiz o kaldi onu korumaliyiz be bende yurt filan cok seyler yasadim ömrüm gecti orda seni en iyi ben anlarim ama bazi noktalardan vazgecmemek lazim..
Soran+1 yılyaa vaz gecmek degılde dıyorumya hacı hocaları gordukce lanet ettım yanı kıza bı bak kapalı elı yuzu ımanlı masallah dıyorsun namazlı abdestlı nurculardan bı bakıyorum sevgılısıyle kuzenının evıne gıdıyor otele gıdıyor yanı bunları cok gördum hele okul donemımde neler gordum ve lanet ettım ben onların yasadıgının hıc bırını yasamadım öyle dındar olacagıma boyle gevur olurum daha ıyı
Cevap sahibi+1 yılbenden daha iyi seni kimse anlamaz :) bes yasinda annemi kaybettim yatiliya kaldim büyüyene kadar neler gördüm yasadim ama hak dinimiz bazi noktalarini icimden onjlarin pislikleri bile silemez.. önemli olan bizim dogrularimiz günahlar islesekte icimizde barindirmamiz gereken bazi noktalar olmali onlar icimizde oldukca benligimizi kaybetmeyiz.. ruhunu yüregini ferah tut.. baskalarinin yasantisi bizi yönlendirmemeli..
Soran+1 yılkesınlıle kımse benı yargılayamaz ve yonetemez...basın sagolsun bu arada
Cevap sahibi+1 yıltsk ederim.. bu dogrularin kafanda mevcut olduktan sonra gerisini bosver
Soran+1 yıltesekkur ederım bana benım bı hayatım ve yasam bıcımım oldugunu hatırlaattın
gittikçe kalp kararması diyelim döngüyü kırman lazım
13 Yorumla
Soran+1 yılo dongu kırılması mumkun degıl gıbı
Soran+1 yılbende bılıyorum goruyorumda annem sagolsun her örnegıde gozume sokuyor
+1 yılOhhhaa bruuuusttt çüşşşş.Dinden çıkmak öyle kolay değil.Dur bakalım sen nerden çıkıyon öyle.Balşişesi mi bu?
111 Yorumla
Soran+1 yılbılmıyorum ama ıcımden gelmıyorr
- +1 yıl
Gelmeyebilir.İtikadi olarak yerine getirmemiş olursun.Belki inancın biraz kırılmıştır ondandır.Ama dinden çıkmak ne demek.Öyle kolay değil dinden çıkmak.
Soran+1 yılevet kırıldı hoca dedıklerımızı gorduk mesela nur sacanın evınde altından koltuklar var:)
- +1 yıl
Boş ver sen onları.Zaten hocalara bakacak olursan şaşarsın.Sen direkt Kur'an'a ve Ehl-i Beyt'e bak.Takıl kafana göre ya.İslam öyle kolayına çıkılabilecek zorba bir din değil.Öyle Aşşah kolayına kimseyi cehenneme de atmaz merak etme :)
Soran+1 yılhocalara baksaydık zaten ooo keranalardan cıkmazdık:) cubbelı en buyuk ornek:D
- +1 yıl
Kişi karıştırmam.Genelde hepsi pizevenk olduu için züklemem ben onları.Benim için 3 kaynak var.Kur'an-ı Kerim,Hadisler ve 12 İmam.Gerisi yalan.
Soran+1 yılherkese saygı dıyorum bende ama anneme anlatamıyorum:)benım dogrum fıkrım degısmez artık
- +1 yıl
Seni huzursuz ediyor anladığım kadarıyla.
Soran+1 yılevet annem benı delı edıyor artık tahammulum kalmıyor bazen sıf annem yuzundende sogudum ddınden
- +1 yıl
Ah şu anneler yok mu?Adamı deli ederler.Boşver anneni.Bende benzer bir dertten muzdaribim aslında.Nerelisin sen aslen?
Soran+1 yıliçanadolu benımkı babamla o kadar ıyı anlasıyorumkı annem abımı kendıne benzettı ama benı benzetemedı babam dakı saygı annemde olsa belkıde bu kadar soguyup uzak kalmazdım
+1 yılevett biraz daha azz masturbasyonn yap veee abdestt all .. annenin sözündende çıkma
12 Yorumla
Soran+1 yılyaa bı gıt yaa
- +1 yıl
aynen abdest al allaha dua et allaha sığın skksk
Gizli Üye(36-45)+1 yılya aslında aynı sorun bende de var gibi ben de ne namaz kılmak ne Kuran okumak istiyorum Allah'tan korkarım ama içimden yapmak gelmiyor.
13 Yorumla
Soran+1 yılsen ıstıyorsun ama yapmıyorsun ben hıc ıstemıyorum yapmam dıyorum bırde
Cevap sahibi+1 yılkendi kendime diyorum günah kalk yap ama bende üşeniyorum, tembellikten yani
Soran+1 yılhahah oda ıyıymıs ama ıcınde var buda guzel bence
+1 yılAteist yada Deist olabilirsin. Ben de bilimin kanıtlamadığı hiçbir şeye inanmıyorum mesela.
14 Yorumla
Soran+1 yılbende aynen ınandırıcı gelmıyor bazı seyler
- +1 yıl
Stephen Hawking'in evreni tanrı mı yarattı belgeselini izle youtube'dan o zaman aklında tam bir düşünce şekli oluşacaktır zaten.
Soran+1 yılızleyım bı bakıyım sagol
- +1 yıl
ö.d
Inananlar seni anlamazlar , hatta dinden çıkanlara düşman olurlar , kendine dikkat et. Başka sayfalara bir göz at , örneğin Facebookta karikateist sayfasında bir milyon dinden çıkmış Türkler var , veya Turan dursun sitesi , vesaire.
Bir yaratıcıya inanıp dinlere inanmayan insanlarda var , onlara Deist deniyor. Herkesin kendi tercihi.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbüyük ihtimalle ailen sana baskı yaptı ve dinden soğudun bana da aynısı olmuştu
13 Yorumla
Soran+1 yılevet cocukken cok ugrastılar ve o zamann dedım galıba kı kendımı cok ıyı tanırım kesın demısımdır buyunce hıc bırnı yapmıycam dıye
Cevap sahibi+1 yılbüyük ihtimalle ergenliğe girdiğinde ailene karşı olma gibi bir durum ortaya çıktı ailen ne derse sen tam tersini yapıyosun bende de aynısı var bilinçaltıma yerleşmiş heralde birazda şeytanın işine geliyor bu durum
Soran+1 yılannem asırı dıncı babamda normal abım anneme uyar ben hıc bırıne uymam ben acaba ataist bı anne babdanmı dogdumda hastanede karıstım aceba bunu bıle dusunuyorum ama abıme ıkız kadar benzemeden gerı sacmaladıgımı duusnuyorum:)annem cocuklugumun ıcıne ettıgı ıcın sımdı acısını cekıyor bence
bana da tam tersi oluyo
42 Yorumla
Soran+1 yıloda guzelmıs
- +1 yıl
Banada olur inş
+1 yılAllah var ise Allah bilir:)
11 Yorumla
Soran+1 yıl:)
Eğer bundan dolayı kendini hiç boşluğa düşmüş gibi hissetmiyorsan durumun çok vahim.Silkin ve kendine gel gittiğin yol,yol değil çünkü...
10 Yorumla
+1 yılsaat 5 olmuş iyimi :)
19 Yorumla
Soran+1 yılolmus valla kalkıyım yatıyım azıcıkta:)
- +1 yıl
yat hadi bende cıkcam birazdan son sigaramı yakıyım :)
Soran+1 yıldu bende yakayım ya aklıma dusurdun:)ıcıyımde yatıyım:)
- +1 yıl
aynı çakmaktan yakalımmı : ) ?
Soran+1 yılolur ykalım:))
- +1 yıl
yarasın :)
Soran+1 yılohh dunya varmıs ramazan bıtsede bırde bıramıza kavussak:D
- +1 yıl
tamam şımarma hadi git uyu :)
Soran+1 yıl:))tamam yaa yatıyorum ıyı geceler:)
+1 yılbelki cikarsin bir ara.
24 Yorumla
Soran+1 yılbak resımınde de ne guzel anlatıyor karalara burunmemmı gerek cok sacma
- +1 yıl
hic.
- +1 yıl
resmine bakinca istanbul fatihte carsambada goruyordum
balkondan asagiya bakinca,kadinlar carsafli ve yolda karsilasinca ,selamlasir sarilir,
konusurlardi birbirileriyle
bende diyordum acaba kim oldugunu nerden biliyorlar sonucta giyim hep ayni
senin resmini gorunce yine aklima geldi :)
Soran+1 yıl:))
+1 yılŞeytan vesvese veriyordur sakın Uyma Allaha dua et bisey olmaz. Dinden çıkayım deme
00 Yorumlabirazdan karar verilir
20 Yorumlainanıyor musun
12 Yorumla
Soran+1 yılallahın varlıgına evet
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem