Selams
Özgürlüğüne düşkün ve hayatı kendi şartlarına göre yaşayan biri misin¿

Selams
Özgürlüğüne düşkün ve hayatı kendi şartlarına göre yaşayan biri misin¿

Davranışlarım toplum kurallarından ziyade evrensel insani ilkelere uygundur.
Fikirlerim ise bize 100 yıldır dayatılan resmi ideolojiye tamamen aykırıdır.
1. Ulus devlet şovenizmini reddettiğim için.
2. Bayrak milliyetçiliğini reddettiğim için. HİÇBİR ÜLKENİN BAYRAĞI; BİR ÇOCUĞUN TIRNAĞINDAN, BİR KADININ SAÇ TELİNDEN, BİR İŞÇİNİN ALIN TERİNDEN, BİR İHTİYARIN GÖZYAŞINDAN DAHA MUKADDES DEĞİLDİR.
3. Gardırop Atatürkçülüğünü reddettiğim için.(Eski, eski olduğu için değil kötü olduğu için atılır. Yeni, yeni olduğu için değil iyi olduğu için sevilir. Bu yönüyle Atatürk'ün yaptığı bir devrim değil bir ülkenin kültürel yıkımı, 600 yıllık bir birikimin tümüyle yok edilmesiydi.)
4. Siyasal dinciliği reddettiğim için.(Dinini, devletini dünyasına alet edenlerin bugünü aydınlık, yarını karanlıktır.)
5. Ülkedeki etnik azınlıkları ve dini grupları tehdit unsuru ve beka sorunu olarak görmediğim için.
6. Ermeni ve Kürt düşmanlığı gütmediğim için.
7. Ermeni soykırım iddialarını reddetmeyip sorguladığım için.
8. Ogün Samastı lanetleyip Hrant Dinke sahip çıktığım için.
9. Hendek Olaylarında 12 yaşında çocukları, 70 yaşında ihtiyarları sokağa çıkma yasağını ihlal ediyor diye hunharca öldüren askeri polisi lanetleyip mazlum Kürt halkına sahip çıktığım için. Barış Akademisyenlerinin yanında saf tuttuğum için. O tarihlerde Beyaz Show'a bağlanan Ayşe Öğretmeni savunduğum için.( O katil askerler/polisler, 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde halka kurşun sıktı. Gölbaşı Özel Harekatı bombaladı, Meclisi bombaladı.)
10. Askeri darbeler, kimden gelirse gelsin kime karşı yapılırsa yapılsın. Bir vatansever/yurtsever olarak lanetlediğim için. Darbelerden, darbecilerden medet ummadığım için. Her şeye rağmen demokrasi, hukuk ve özgürlüklerden vazgeçmediğim için. Faşizme ve vesayete sırtımı dayayanlardan olmadığım için.
İşte bu 10 maddede saydığım sebeplerden ötürü toplumun dışına itildim. İtmeselerdi de ben kendi kendimi sistemin dışına itecektim zaten.
Bu haksızlığı, bu zulmü, bu faşizmi, bu gericiliği kabullenecek, katlanacak, rıza gösterecek gücüm ve vicdanım (vicdansızlığım) yoktu çünkü.
Ben keyfime göre davranıyorum kim neyi hak ederse ama bunu yaparken de tabi ki de karşımda ki kişiye zarar vermeden kırmadan yaparım ya da kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde.. ya da toplumu rahatsız etmeyecek şekilde.. mesela sigara içiyorum ama bunu kimseye zarar vermeden yapıyorum. kimse gelip de sigara içme diyemez bana.. ya da bir arkadaşımla konuşuyorsam onunla konuşma da diyemez kimse.. kısaca anlaşmayı bilene
Cevap
29Cevap
Kuralları oldum olası sevmediğim için aykırıyım...😄
Hayatımı kendi şartlarıma göre yaşayan birisiyim ama özgür değilim
Davranış olarak evet.. ama iç sesim öff
Öff dedirtecek kadar 😃
Linc yememek için babam reddetmesin diye mecbur rol yapıyorum jsjw
djfj çok mantıklı
Herkesin uyduğu kurallara saygı duyarım ama birebir uyduğumu söyleyemem.
Aykırılık diyemem sadece kendi doğrularıma inanıyorum.
Kurallara uygun yaşıyorum. Arada bir aykırı olduğu olabilir ama onlar da benim keyfime göre oluyor. Kimseye de zararı yok. 😁
Zararı yok muuu 🧐
Hiç zararı yok 🤫 uzaktan bakınca dünyanın sonu gelecek dersin ama alakası bile yoktur halbuki 😌
Susturmaya çalışma beni :D ters teper
🤫🤫🤫🤫🤫🤫
Özgürlük adı altında iğrenç hayatlar süren insanların arkasına sığındığı bir cümledir bu. Kendine saygısı olan bir insanın her zaman kriteri vardır ve o kriterler doğrultusunda bir hayat yaşar.
Toplumla zıtlaşan biri değilim en azından asi tarafımı sadece kendi evrenimde yaşamam gerektiğini düşünüyorum ve öncelikli olarak o evreni inşa ediyorum. Muhalifimdir evet ama bütünsel olarak uyuma dikkat ederim 🍀🗝️🖤
Aykırı davranışlarım sırrımdır akskdkdkfkfkflg
Sır mı 😃
Evet görünürde kurallara uygundur davranışlarım bir de görünmeyen davranışlarım var kural dışı 😂😂
😅 çoksel anlattın
Kime göre neye göre ben kendi değerlerime görüşüme göre hareket ederim kendime göre aykırı değilim
Özgürlüğüme ve keyfime oldukça düşkünüm.
Ahlaki kurallar dışında bir çoğunu esnetirim.
Özgürüm hemde öyle böyle değil... Her yer benim her an benim kendi şartlarıma göre istediğim şekilde yaşıyorum. Mutluyum.
Yeri ve zamanı diyorum. Her zaman aykırı da olunamaz, kurallara da uyulamaz.
Benim bu hayatta olmazsa olmazım özgürlüktür. Yanımdaki insanlarıda o şekilde görmek isterim.
Kendimi özgürlüğüm çerçevesinde kurallara uygun olarak yaşıyorum ☺️
Ben her zaman kendi bildiği mi doğru olarak görürüm.
Genellikle her kurala uymaya özen gösteririm...
Kendi kurallarımıza göre oyun oynamayacak bunu zevki neresinde kaldı 🕺
Her yerde davranışlarım aynıdır. Uygun mu gelir, aykırı mı bilemem.
Kendime göre gayet kurallara uygun ama başkalarına göre aykırı olabilirim
Ruh halime göre değişiyor , genellikle çiğniyorum samkiiimm 😬😂
Kuralcıyım ama iş konusunda, normal hayatta gelişine yaşıyoruz
Kurallara uygundur asla aykırı bir davranışım olmaz
Hayatı kesinlikle kendi şartlarıma göre yaşamak için şansımı zorlarım, bu her yerde böyle oldu.
Ben aykırı davranırım. Bir başkası uygun olmak zorunda
Toplumun kurallarına uygun yaşayan birisiyim.
Kendi kurallarım dahilinde hayatıma yön vermeyi seviyorum..
Kurallara uygundur.
Davarnışlarım sadece benim kurallarına uyğun, başkasının kuralı hayatımda hiç önemli deyil, zorundalık olmadığı süreçte
Özgürüm , laikim :D
En güzeline de layık :D
En güzeli ve en güzeline layık olan sen 😌😁
Sus kız, ben ne dersem o 😅
Herkesin icinde uygun. Odamda aykırı jdhdh
Sjjs odan senin özgürlük alanın mı dhjs
😅 ah bir dili olsa da konuşsa shsja
Kurallara uygun maalesef 😄
Maalesef kelimesi tüm büyüyü bozdu shjs
Kendi kurallarımı kendim koyarım ne aykırısı... sjsjsjs
Aykırısın işteee 😃
Yooooo kuru iftira 😂😂😂😂😂👻😍
Anlarım ben 😅 itiraf et
👻👻👻🤦🏻 yakalandım
😅🌸
Kesinlikle. Kimin ne düşündüğü değil benim ne düşündüğüm ne istediğim önemli.😁
Kurallara uyalım uymayanları uyaralım
Lahmacun küreği seriiiii 😃
Biliyoz 😃
Belki de ben uygunum onlar aykırı
Hem kuralcı hem özgürlüğüne düşkün biriyim.
Özgürlüğüme düşkünüm ama aykırı bir halim yok
Kurallara uygun çogu zaman
Kurala göre değişir.
kurallara uygun
Genel de uygun arada sivrileştiğim oluyor
Değişiklik gösterebilir.
Kendi şartlarıma göre yaşayan biriyim
Düşünsel olarak aykırı, fiziksel olarak uygun.
Değişiyor bazen kurallara uymam.
Biraz sıradışıyım
Davranışlarım doğrulara göredir
Degil illegalim
uygun
Kurallara göre🤏🏻
Aykırı 😁
uygundur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?