Bu konularda dusunmemin anlami nedir sizce? sizin de dhsuncelerinizi merak ettim:
Eskiden ask aile sosyal çevre kariyer derslerken şu an bu tip şeyler durduk yerde geliyor kafama ve düşünüyorum sürekli ve sürekli, siz de oldumu bu konularda?
Bu konularda dusunmemin anlami nedir sizce? sizin de dhsuncelerinizi merak ettim:
Eskiden ask aile sosyal çevre kariyer derslerken şu an bu tip şeyler durduk yerde geliyor kafama ve düşünüyorum sürekli ve sürekli, siz de oldumu bu konularda?
Bu tür düşüncelerin zaman zaman zihnimizde belirmesi oldukça normaldir ve insanların yaşamla, ilişkilerle, kişisel hedeflerle ve varoluşsal konularla ilgili düşünmeye eğilimli olmaları yaygındır. Bu düşünceler, bir kişinin değerleri, öncelikleri ve yaşam perspektifleri hakkında derinlemesine düşünmesine neden olabilir. İşte belirttiğiniz konularla ilgili düşüncelerin anlamları hakkında bazı olası açıklamalar:
Ölüm:
Ölüm düşünceleri, yaşamın geçiciliği, ölümün kaçınılmazlığı ve insanın varoluşuyla ilgili temel sorulara yönelik düşünceleri içerebilir.
Seks ve Aşk:
Cinsellik ve aşk, insan ilişkileri ve duygusal bağlam üzerine düşünceye neden olabilir. Bu düşünceler, kişinin ilişkileri, sevgi ve bağlılık konularındaki değerlerini yansıtabilir.
Para ve Kariyer:
Para ve kariyer düşünceleri, maddi güvenlik, başarı ve kişisel hedeflere ulaşma arzuları hakkında düşünce süreçlerini içerebilir.
Aile ve Birey:
Aile ve birey düşünceleri, kişinin aidiyet duygusu, aile bağları ve kişisel kimlik konularını içerebilir.
Devlet:
Devlet düşünceleri, toplumsal düzen, siyaset ve bireyin toplum içindeki rolü hakkında düşünmeye sevk edebilir.
Tanrı:
Tanrı veya dini düşünceler, kişinin varoluşsal ve dini inançlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir.
Bu tür düşünceler, genellikle yaşamın anlamını anlama, kendi değerlerini anlama ve kişisel hedeflerini belirleme sürecinin bir parçasıdır. Ancak, bu düşünceler sürekli bir endişe, stres veya rahatsızlık yaratıyorsa ve günlük yaşamınızı olumsuz etkiliyorsa, bu durumu bir uzmana danışmak yararlı olabilir. Psikologlar veya psikiyatristler, bu tür düşüncelerin altındaki daha derin sebepleri anlamanıza ve baş etmenize yardımcı olabilirler.
Harika bir yorum olmuş
Baş edememek mi bu sanmıyorum ama sık sık düşünüyorum bunlari)
Ölümden daha fazla düşündüğüm, bana şok etkisi yapacak başka bir düşüncem yok..
Ölüm gibi bir gerçek varken insanın ensesinde, başka şeylerii düşünebilmek büyük maharet..
Hep ölümü düşünen yasayamaz
“Lezzetleri acılaştıran ölümü çok zikrediniz.” (Tirmizi, Zühd 2) hadis-i şerif
Müslüman değilim ama ilgilenirim bazen farklı kulturler iyidir
Demek istediğim şu fazla böyle yaşamaya gerek yok dozunda olmali
Müslüman değilseniz zaten ölüm insana korku verir. O yüzden siz haklısınız ama ölümün vuslat olduğunu bilen, bir an önce ölmeyi arzular..
Müslüman olup olmamakla olumden korkmanin anlamına anlayamadim çok saçma oldu
Olumden korktugumu da soyledigimi hatirlamiyorum
Müslüman değilseniz, öldükten sonra ne olacak mesela size göre?
Birsey olmayacak
İllaki bir şey olacak.. Toprağa karışıp kaybolmak bile bir şey.. Sizce?
Din ve inanc konularinda tartismiyorum)
👍👍
Cevap
6Cevap
Çok boş vaktin kalıyor anladığım kadarıyla muhtemelen çalışmıyor veya bir aktivite yapmıyorsun haliyle bunlar devamlı bir şekilde aklına geliyor
Evet
Sadece spor ve ders yapıyorum
Birşeyler yapman lazım ki o zaman kafan dağılır
Biliyorum çok asosyallestim ve hep boyleydim nefret ediyorum artik
Aktivite yapmaya başla rahatlarsın
Kanka daha önce 1 kez böyle hisetmistim
Bu daha farklı ama aynı his yalnız hisediyorum yanımda o kadar insan olmasına ragmen
Karakterin oturuyor olgunlaşıyorsun
20yasinda mi?
Evet bende yirmiyim bende böyleyim özellikle cinsel şeyler düşünmeye başladım son zamanlarda ve derslerimi aksatiyor
Ayniyiz
Vücut içgüdüsel cinsellik istiyor daha sonra din aklına geliyor akıl ve vücut zıt düşüyor daha sonra birini çürütmek için tanrı tezi ortays çıkıyor...😂
Din aklıma gelmiyor dine inanmıyorum ben
Doğru olan şeyi düşünüyorum cinsellik benimki gibi değil senin içinde olduğun durum sen ergenlik nedeniyle kızlara yurumek cinsellik yaşamak mutlu olmak istiyorsun
Bendeki farklı jir konu
Ergenlikle uzaktan yakından alakası yok benimkinin djsks ben istesem zaten yapardım bu zamana kadar 1000tl esc parası amaç bu değil amaç mutlu bir birliktelik bana göre tabi her şey cinsellik değil
Sevgiliyle cinsellik o zqmqn dediğin sey
Bu da aynı cinsellik için sevgili dusunuyorsun
Tamam da bu kötü bir şey mi cinsellik yaşamayan insan mı var en kötü evlilikte yaşanacak sonuçta.. böyle diyon da sen nesini düşünüyorsun?
Kötü birsey demedim arada farkimiz var dedim
Neymiş farkımız?
Sen erkeksin ben kadin))
Hayır cinsellik düşüncesi konusundaki farkı sordum
Ha
Şöyle erkek birine bağlı kalmaz cinsellikle ama kadın kalir
Yok her erkek öyle değil neye göre dedin bunu
Öyledir
Kimlerle yattın bilmiyorum ama herkes öyle değildir özellikle bakir olanlar sadık kalır diye düşünüyorum
Ben öyle dusunmuyorum
Ya sus ben sadık olduğumu düşünüyorum üstelik bakirim yani böyle bir duyguyu birinde yaşarsam o özel olur unutaman
Sen sus
Bakirsin anladık olmayınca tekrar gelirsin
Kanka sen çok egolusun ya cidden empati yapmanı tavsiye ediyorum
Egolu değilim ben
Öylesin yarı yolda kaldın diye her erkek öyle değildir
Yarın yolda değilim sen de empati yapamiyorsun demekki
Savunduğun şeyler yarı yolda kalmış gibi ama dkfjsjs ayrıca sen bana iftira attın
Neyse kardeşim..
Ne istediğinizi bilmiyorsunuz 🤦🤦
Duygusallık özgüven yok yaşama sebebi yok bunlar gerisi kolay hayata küsmüşsun barisacaksin bu
Duygusalim evet yaşama sebebim var ama ondan uzaktaydim şu an ne yzaktayim ne de yakında
Hayata kusmedim🙂
Şükür süper
En cok sikintimi oldugun konu nedjr
Iliskiler
20
Öğrenciyim
Ve derslerden kaldım 2sene üst uste
Gelecek korkusu olabilir mi
Olabilir
Eksik olan Birşeyler var
Evet var sevgi aile guven
Tamam işte zihninde bu eksikliği bulmaya çalışıyor benim de öyle artık düşünmüyorum incelediği yerden kopuyor
Kopma ne alaka niye karamsar olayım nötrum daha cok
Hayır işte düşünmüyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?