Bir özürle kalbiniz yümüşar mi?
Evet
Hayir affedemem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir özürle kalbiniz yümüşar mi?
Biriyle aşırı derecede kötüydü aram. Ama aynı ortamdayız ve yüz yüze bakıyoruz. Ama asla konuşmuyoruz. Hani dedim ki kin tutmak kötü bir şey çok iyi olmayalım ama selamlaşmaktan zarar gelmez. Kin ağır bir duygu ve böyle yaşamak istemedim her neyse. Gittim selam verdim falan 2 gün sonra kızın ardımdan iftiralar attığını falan duydum. Ama bildiğin yaymış herkese. Sonra kendi kendime kızdım. Huylu huyundan vazgeçmez sen iyilik meleği misin dedim kendi kendime. Kötülük gördüyseniz uzak durun yani. Ne bekliyorsunuz toplum tarafından melek ilan edilmeyi mi?
Seninle benim enayilik seviyem kapişir😫 Kin nefret benimde kalbime ağir geliyor ama genelde affetiğime pişman oluyorum. Haklısın kimse gerçek anlamda değişmez
Şöyle söyleyeyim sana. Kimseye kin tutmak istemediğim için böyle bir davranış sergiledim. Ve aslında küsme sebebimiz çocukça bir şeydi ve ortaokuldan kalmaydı. Liseye geçtik ve büyüdük diyerekten böyle bir hareket sergiledim. Ama huylu huyundan vazgeçmez örneğini bizzat yaşadım. O yüzden bunu çok enayilik saymıyorum deneyim sayıyorum.
Peki affedipte pişman olmadığın oldu mu
Peki teşekkürler
Ne yaptığına bağlı ama affederim genelde özür dilediyse. Çünkü bizim de çok hatamız var Allah'a karşı ve biz basit bir şeyi bile affetmezken O'ndan nasıl af dileyebiliriz? Bu bana biraz yüzsüzlük gibi geliyor açıkçası..
Bende senin gibi düşünüyordum ama bana bu dünyada cehennemi yaşatmış ve içimdeki iyiliği oldurmuş hiç kimseyi affedemiyorum
Göreceği azabı bilsek, ufacık bir zerresine şahit olsak affederiz de bilmiyoruz işte
Sanmam. Canımı bilerek yakmak için herşeyi yapmiş bir insana hakimi helal etmiyorum
Elbette, bu hakkınız.
Cevap
11Cevap
Affetmem. Bana bir kez kötülük yapan tekrar yapar. Zamanımı enerjimi çalacak, bana kötü hissettirecek insanlarla geçiremem. Uzak dursunlar.
Insanlar asla değişmez diyorsun yani..
Affedebilirim, önce intikamımı alıp canına okuduktan sonra elbette.
Samimiyetle pişman olur , özür diler ve bir daha yapmazsa affederim. Aksi halde işim olmaz.
Afederim ya birde affetmeyip onu ahirette çekemem... Bombok iş
Hayır affedemem özür dilerse onu kullanmak için barışırım
Ne anlamada kullanabilirsin ki?
Kendi isteklerimi yaptırırım işim düştüğünde bana yardım eder ama ben onun isteklerine karşı banane derim umursamam
asla affetmem görünce tiksinirim midem bulanır benim test ettim,
Yani o kişi affetsem de affetmesem de bir şey değişmeyecek olan olduktan sonra ne fark olur
Bazı şeyleri affetmek kendine ihanettir
Bencede ama affetmedikce o kin nefret içimde buluyor
Daha çok bekler orscocuklari
Affetmem. Affetmedim.
Affetmek bana göre değil..
Kalbe ağır geliyor ama...
affetmezdim
Bende ama kalbime ağir geliyor
Çok affettim
Affetiğine pişman oldun mu?
Asla
asla affetmem