Farkındalığım arttı ve bakış açım genişledi diyelim. Ama bilgelik o nokta farklı bir boyut bence. Kendimin en iyi versiyonuna henüz ulaştığımı düşünmüyorum. Sadece her geçen gün daha iyi hissediyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Evet düşünüyorum ama insanız sonuçta yani tabi ki de bundan 2 yıl öncesine göre hatta ve hatta bir kaç gün öncesine göre bile bilge sayılırım yeni şeyler yaşadığımız ya da deneyimler yaşadığımız için. ama insan olarak her zaman bir şeyleri fark etmeye ve öğrenmeye devam ediyoruz hayatımızda... ve birbirimizden de öğreneceğimiz çok şey var
Yaş ilerledikçe yaşananlar, hatalar bakış açınızı çok değiştiriyor. 25 yaşımdaki halim ile 40 yaş arasında dağlar kadar fark var. Bilgelik çok iddialı bir kavram. Ben artık oldum demek geriye gitmektir. Ölene kadar daha çok şey öğreneceğimiz düşünüyorum. Bilginin sınırı yok çünkü.
Hayır, düşünmüyorum. Ne kadar hayata geniş perspektiflerden bakabilen bir insan olsam da henüz pişmiş olduğumu düşünmüyorum, ham olmasam da pişmedim, tamam olmadım ben, daha gidecek, yürüyecek çok yolum var. İçimde yenişemediğim bir çok şey var.
Bir kulağımın arkası kaldı derler ya, tam o kıvamdayım.. Her şeyi bilirim diyemem ama yaşadıklarımın, yaşayacaklarımdan daha fazla olduğunu düşünüyorum.. İyisiyle kötüsüyle belli bir birikime sahibim..
Tam olmasa tabiki insan yaşı ilerledikçe ve yaşadıkları şeyleri tecrübe ettikçe bilge oluyor zaten 😂 mesela eskiden iki tatlı söze kanardım şimdi akıllandım üç tatlı söze kanıyorum 😂
@fesfs senin duygularını kim öldürdüyse Allah bin belasını versin çiçeğim 🌺 okadar haklısın ki ehline düşemeyen her çiçek bir gün solar insan sevildiği değer gördüğü yerde çiçek açıyor çünkü 💐🌹🏵️🌸🌿🌺🌹🍁💐🌿🌺
Hayır.. çünkü hickimse her durumda tam olarak bir bilgeliğe erişemez.. hatta bir alanda ne kadar işinin ehli de olsan.. mutlaka öğrenmen gereken farklı bir deneyim karşına çıkacaktır.
Ani bir zamanda bu bilgilerinizin hepsini kaybedebilirsiniz, kendinizi güvende hissettiğiniz zaman bu bilgilerin bir önemi kalmayacak ki en gereken anda o bildiklerinizi söküp atmış olacaksınız kendinizi kontrol etmeyi öğrenin. Kime güveneceğinizi ayırt edemezseniz bu bilgiler işinize yaramayacak.
Hayır hiçbir şey bilmiyoruz. Sadece yılların getirdiği ego
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evet düşünüyorum. Biraz insan sarraflığı, biraz muhakeme ve olayları değerlendirme yeteneği, biraz bilgi, çokça deneyim. Zihin ve karakter olarak belli bir noktaya eriştim.