Herkes için mutlak bir başarı kavramı doğru değildir. 'istersen herşeyi başarırsın' mottosu bazen insanları yetersizlik hissine sürükleyebilir. Kendinize daha şefkatli bakabilirseniz başarılı olacaksınızdır🌹

Herkes için mutlak bir başarı kavramı doğru değildir. 'istersen herşeyi başarırsın' mottosu bazen insanları yetersizlik hissine sürükleyebilir. Kendinize daha şefkatli bakabilirseniz başarılı olacaksınızdır🌹
Başarısızlık ya da başarılı olmak bu tamamen nasip kısmet meselesidir
Mesela geçen gün lastiğim patladı 5 10 dakika kadar motoru ittirip motorsiklet tamircisine gittim "Biz lastik yapmıyoruz" dedi
Ordan motorsiklet parçacı sı Fatih ustaya yönlendirdi onun da tamir atölyesi var yanında onun ustaları da "Biz sadece iç lastik değiştiririz bizde tamir yok" dedi
ordan 10 15 dakika daha başka bir yere motoru ittim ordaki de sadece lastikçi ve lastikçi usta da bir kaç kişi oturmuş çay içiyor "Ben çok yoğunum yapamam" dedi
Ordan bisiklet ve lastik tamir eden başka bir yere ittirdim motoru "Birazdan bir motor gelecek şimdi yapamam" dedi tabi bu üç lastikçi diğerlerinden daha yakın
En son gittiğim lastikçi de "Tamam yapalım" dedi iç lastiği söktü lastiği gösterdi kendi kendine ezilip yırtılmış olmaz olmuş o da yeni iç lastik taktı
Bir gün sonra yakıt göstergesi arızalı ummadığım bir yerde yakıt bitti 5 kilometre motor ittirdim
Yani şansın kötü ise en dandik bir iş için bile 5 defa uğraşıp beşincide işini yapabiliyorsan ve diğer tüm işlerin de ters gidiyor sa istediğin kadar erken kalk istediğin kadar motive ol herkesten daha başarılı işler yap yine de o iş yürümüyor yani
Mesela otomobil tasarımı yapıyorum kara kalem ve bilgisayar programında üç boyutlu çizimler hepsi ünlü tasarımcıların çoğundan iyi tasarımlar 25 yıldır tasarım yaptım ama halen bir şey yok mail lere dönüş yok mesajlara cevap gelmiyor 😅 yani görünmez bir şey sürekli paçandan çekiyor
Teknik ressam elemanı gibl ne güzel. Elbette birgün birileri farkınıza varır eminim 😊
İnşaAllah bakalım bizde öyle ümit ediyoruz bir de tasarıma giden yol sporda olduğu gibi centilmen değil gözlemlediğim kadarı ile tasarımcılar kendilerinden daha iyi olanları sevmiyor bulundukları konumu kaybetmekten korkuyor en azından benim gözlemlediklerim öyle içlerinde iyi olanlar da vardır
😇
Evet tabi ki de başarısız oldum hem de bir çok defa. ama yine de başarılı olmak için vaz geçmemek gerektiğini de öğrendim. ve ayrıca bir yerden sonra o kadar çabaladım şimdi vaz geçemem diyorum :)
Teşekkür ederim abla 🙏
Rica ederim kardeşim 😊
Üniversite de jeoloji mühendisliğinin kazandım diye kendimi başarısız zannediyordum. Oysa şu an çalışma ve iş imkanını gördükçe başarılı olduğumu düşünüyorum.
Bildiğim şeyleri öğretiyor Allah bana hep sıkıldım. Neden çünkü unutuyorum hep bildiklerimi. Bunlar benim suçum değil hepsi B12 vitamini eksikliği yüzünden.. yoksa bende biliyorum bana her seni seviyorum diyene inanmamam gerektiğini de işte biri seni seviyorum dediği an bende bütün şerit kopuyor öğrendiğim herseyi beynim bilerek siliyor kalbim zaten dünden meyilli Rönesans tablolarındaki kadınlar gibi erkeklerin kollarına yığılmaya.. eee ortaya da kafayı yiyen bir kadın çıkıyor.. tanıştığımıza memnun oldum sayın üyeler..💃
Yürekten seni seviyorum diyenler olsun 🌹🌹🌹
Amin olsun💌
Teşekkür ederim 💖
Rica ederim 🌹🌹
Cevap
4Cevap
Her başarısızlığın yeni girişimlere gebe olduğunu.
Hayatta başarısız da olsan aşka pes etmeden elinden gelenin en iyisini yapmalıyız.
Bişey öğrenmedim
saol bilgi için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?