6 yıldır ben neden günahsız olmaya yatkın değilim ve kapalı değilim diye takıntı yapıyorum, belki saçma gelecek size ama adı üstünde psikolojik bir sorun. sizce bu durumu nasıl aşabilirim? Neler yapabilirim? Ve en önemlisi bir anda nasıl yokedebilirim. ibadetlerimi yapıyorum namazlarımı kılıyorum faydasını asla sanki göremiyorum bundan sonrada bende isyan durumu oluyor ve büyük bir nefret patlaması. yeter diyorum hem dinde zorlama yok neden takıntılı bir şekilde kapanmamı istiyorsun bunun takıntısını neden bana veriyorsun tövbe haşa ama öyle istemiyorum ruhsal olarak takıntıyla zorlanıyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBizim Yunus u bilir misin? O da vakti zamanında Tabduk Emre dergahında iken tıpkı senin gibi derdi daha bir çok peygamber seni tenzih ederek söylüyorum bu yanılgıya düşmüşlerdir. Hz Musa, Hz Yunus, vs vs ama sen kendini bilemezsin çünkü bir ağacı ancak bahçıvanı ve meyvesinden tadanlar bilir. Ve sonra karanlıklar içinde Rabbine şöyle seslendi "Senden başka ilah yoktur, seni bütün noksanlıklardan tenzih ederim şüphesiz ben zalimlerden oldum" ve Rabbi de onun duasını kabul edip onu kurtarmıştır şüphesiz Allah kurtarıcıdır. Velhasıl Rabbin seni görüyor ve nasıl bir yolda olduğunu biliyor hani bunda takıntınin önüne gecemezsin ama bir nebze rahatlatsin seni. Ve bizim Yunus u bir arastir
117 Yorumla- +1 yıl
İnş hafifler ama hiç sanmıyorum hemde hiç ibadet etmeme rağmen bile hala aynı obsesyon
- +1 yıl
Ama hangi yolda isen bence sen o sun :) ekmek mi ariyorsun ekmeksin ne arıyorsan o sun sen.
- +1 yıl
İbadet ediyorum yani tam diyemedim
- +1 yıl
Ne güzel. Allah ibadetini artırsın
- +1 yıl
Ama artık nefret öfke var bende 🙂 çünkü beni seven bir Allah zorla kapanmamı isteyemez bunu ağır obsesyon olarak veremez🙂
- +1 yıl
Zorla kapanmani istemiyor ki. Biz size akıl verdik dusunesiniz doğru yolu bulasiniz diye. Sana sadece diyor ki bak sen bir mucevhersin ve bu mücevheri muhafaza etmen gerekiyor tabiri caiz ise. Hani kapanacaksin kesinlikle diye bir şey yok bu zaten zorlamaya girer zorlama da da senin bir günah ya da sevabın ortadan kalkmış olur. Allah sadece sana uygun olan bu ama sen diğer yolu da secebilirsin bunda düşünen insan için hiç bir mahsur yok
- +1 yıl
Tam bahsedemedim size ama çok ağır bir obsesyon kişilik bozukluğu bir yanım aşırı dindar bir tarafım normal bir insan yani normal düzeyde ibadetini yapan düzgün bir kişilik ama aşırı dindar ol diye baskı yapıyor bu hastalık
- +1 yıl
şu an bu sürecin senin imtihanin ve rabbin seni imtihan edeceğini zaten söylüyor bu imtihaninda sabr edip galip gelirsen ne ala
- +1 yıl
Neden din üzerinden ağır imtihan? bu beni tam tersine dinden soğutup nefret etmemi sağlar?
- +1 yıl
Allah a daha çok yakın ol diye yanan bir kalp :) o diğeri nedir bilir misin? Allah in sana üfürmüş olduğu ruh. Hani birinden hoslandigimiz zaman vs hep ona gitmek isteriz onunla birlikte olmak isteriz ya işte diğer yanında en sevgilisi ile birlikte olma çabasında e ona müsaade et de kavuşsun yarenine :)
- +1 yıl
Ya bu yorum içimi ısıttı zaten herşeyin farkındayım
- +1 yıl
Kişi neyi severse onunla imtihan olurmuş demek ki çok seviyorsun :)
- +1 yıl
Umarım geçer bu takıntının verdiği his
- +1 yıl
Vallahi imrendim sana şu an
- +1 yıl
Yorumların için saol dostum🤗
- +1 yıl
Estağfirullah, Allah işi kul ile görürmüş, cahil kul kendinden bilirmiş :) belki Allah sana bu şekilde bir cevap verdi.
- +1 yıl
👍🏻
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu sorunun cevabını ne burada nede başka bir yerde bulabilmen imkansız içinde imkansızdır.
Bu sualin cevabını ben sana verebilirim. Zîra onlar vesveseden sana geliyor.
Şimdi vaktim olmadığından akşam uygun bir zamanda sana aradığın cevabı yazacağım...
016 Yorumla- +1 yıl
Çok iyi olur dostum ben yoksa artık kafayı yiyeceğim
Cevap sahibi+1 yılSende şu anda mevcud bulunan rahatsızlık vesvese hastalığıdır. Aklına gelen şetm ve sövgü ve pis düşünceler sana geldiğinde, senin kalbin bundan hoşlanmıyor ve kederleniyor ve bundan şiddetle rahatsız oluyor ise. Bil ki bu dehşetli vesveseler hariçten ve vesvese-i şeytanîye'den geliyor...
Şimdilik bu kapıyı burada açmayacağım, akşam bu mesele işe ilgileneceğim...- +1 yıl
Tamamdır kardeşim bekliyorum
Cevap sahibi+1 yılMerhaba mânevî kardeşim, ben sorunuzu cevabını hazırladım bayağı uzun oldu. İsterseniz mesaj yoluyla sise atayım. Zîra sizden bana çok sualler gelecek. Ve sizin başka suallerinize cevap verilecek...
Cevap sahibi+1 yılBen hâlâ sizi bekliyorum...
Cevap sahibi+1 yılHiç bir yerde sorusuna cevap bulamayan birisinin, içinde bulunduğu ve maruz kaldığı durumun ciddi ve hassas olduğunu iddiâ eden bedbaht birini ciddiye alarak ve önem vererek sualine mâkul ve muknî cevap vermeye âmâde olan, ve liyâkati bulunan kişilere karşı kayıtsız kalıyor. Belki o vesveseli ve vehham kuruntuları ve hissiyatları, kendisine zarar verileceğini tevehhüm ettiği gibi, hayalî bir düşüncenin vücuduna ve varlığına itikad ederek ciddi inanıyor.
Meselâ, vehham ve vesveseli ahmak bir insan, bir ayna karşısına geçer ve aynadaki in'akas eden kendi suretini vahşî bir katil olarak telakki eder ve o aynadaki yansımasının kendisini bıçaklayacağını tevehhüm eder ve kuruntu ettiği şeyin hakikî olduğuna kendisini inandırır.
En vahşî canavarları dahi güldürecek, dîvâne vehhamlara şefkat ve merhamet edilmez, Zîra onlar şefkat ve merhamet içinde bir tehdit ve tehlike varsayarlar.
Tıpkı aynada ki, kendi suretlerinin, bir düşman olarak gördükleri gibi...- +1 yıl
Kendimi çok kötü hissediyorum obsesyonlarım yüzünden yine majör depresyona girdim bir çağresine inanmıyorum artık ölü gibi ruhumda bedenimde
- +1 yıl
Ve ileri seviyede vesvese sahibiyim az önce bunu bana verdiği için tanrıya küfürler yağdırdım ondan nefret ediyorum
Cevap sahibi+1 yılEy! Vesveseli arkadaş, sen sonsuz şefkat ve merhameti ve kerem in' * mün'im sahibi olan bir zâtın sana bu hastalığı veyahut bir şeytanı musallat ettiğinin ve verdiğinin delili nerede? Eğer bir şeyi iddia ediyor isen bunu ispat etmekle mükellefsin. Zîra sonsuz şefkat ve merhameti olan bir Sultan-ı Ezelî'nin bunu sana vermesi onun isim ve sıfatlarına münafî ve zıddır, nasıl olsun da bir Hâlık-ı Rahîm hem mutlak zâlim hem mutlak merhamet sahibi olsun. Sonsuz bir ışık içinde sonsuz bir karanlık nasıl bulunsun.
O vesvese hastalığının sana tasallut ve musallat olması senin gizli mâsiyetin ve günahların ve kötülüklerindir. Zîra bir insan hâlık'ın dan gaflet ile uzaklaşsa şeytanın emri altına girer ve ona imtisâl ve inkiyad ederek boyun eğer ve her isyanı ve âsilliği yapar, sonra yaptığı bütün kötülüğün fâilini Sâni'ine mâl eder ve ona iftira eder.
İşte şu ser'sem ve dîvâne insan içinde bulunduğu şu hâlete müstahak olur ve sonsuz bir cinayet işler.
Nasıl ki bir dakika da katil, bir adamın hayatını selbetmesi ve elinden almasıyla. O bir dakikaya karşılık 7.884.000 (yedi milyon, sekiz yüz seksen dört bin) dakika yâni 15 yıl hapis iktizası kanun-u adâlet iken. Hâlık'na karşı bir dakika isyan ve tenfir eden küfr-ü mutlak bin katil hükmünde olduğundan 7.884.000.000 (yedi milyar sekizyüz seksen dört milyon) dakika yâni 15 milyon yıl hepis cezasına müstehak oluyor. Tabi bu rakamlar dünyada ki insanların kanunlarına göre hesaplanmıştır.
Elbette ve bilbedahe bu dünyada hapis mapis görünmüyor, belki yok hükmündedir...
Cevap sahibi+1 yılŞimdi senin içinde bulunduğun vesvese hastalığının mahiyetini ve ilacını sana buradan yazıp göndereceğim. Eğer senin için yeterli gelmezse devamını da yazacağım. Eğer o ilaçlar da sana fayda etmezse
İmânının ve itikâdının temel taşlarını kontrol ederek, bozuk olanları sağlamlaştıracağız...
Cevap sahibi+1 yılBen senin hastalığına ve yaralarına merhem olacak ilacı vereceğim. Lâkin buraki yazılanlara tam dikkat vermek ve işaret edilen mânâyı tam anlamaya çalışmak iktizâ ediyor. Gazete okur gibi okursan eğer, tiryak (ilaç) yerine zehir olur.
Burada çok lügat'lar ve anlamını bilmediğin kelimeler olacaktır onlara sakın takılma, zîrâ ben hemen arkasından tercüme edeceğim.
Son olarak da, ben size, benim yazacağım cevap bitmiştir diyinceye kadar, araya girmeyin ve sualler sormayın, zîrâ hem dikkatimi dağıtır hem de o soruya cevap vermek iktizâ eder, sonra her biri bütünüyle birbirine karışır...
"Ey Rabbim, şeytanların vesveselerinden Sana sığınırım. Onların yanımda bulunmalarından da, ey Rabbim, Sana sığınırım." Mü'minûn Sûresi, 23:97-98.
Ey Vesvese hastalığı ile müptela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Havf etmezsen, korkmazsan hafif olur, mahfî ve gizli kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider. Öyle ise şu musibetli vesvesenin çok kısımlarından, çok ve sık vukua gelen yalnız beş vechini (yüzünü, yönünü) beyan edeceğim. Belki sana ve bana şifa olur. Zira şu vesvese öyle bir şeydir ki cehil onu davet eder, ilim onu def' eder. Tanımazsan gelir, tanısan gider.
Cevap sahibi+1 yılBİRİNCİ VECİH
Birinci yara, şeytan evvela şüpheyi kalbe atar. Eğer kalp kabul etmezse şüpheden şetme döner. Hayale karşı şetme benzer bazı pis hatıraları ve münafî-i edep (edebe aykırı) çirkin halleri tasvir eder. Kalbe "Eyvah!" dedirtir, yeise (ümitsizliğe) düşürtür. Vesveseli! insan zanneder ki kalbi, Rabb'ine karşı sû-i edepte (kötü ve çirkin) bulunuyor. Müthiş bir halecan ve heyecan hisseder. Bundan kurtulmak için huzurdan kaçar, gaflete dalmak ister.
Bu yaranın merhemi budur:
Bak ey bîçare vesveseli adam! Telaş etme. Çünkü senin hatırına gelen şetim (sövgü, isyan) değil belki tahayyül dür, (hayâle getirmek, hayalde canlandırmak). Tahayyül-ü küfür, (küfrü ve İnkârla ilgili meseleleri hayal etmek) küfür olmadığı gibi tahayyül-ü şetim (çirkin ve kötü şeyleri hayâl etmek) dahi şetim değildir. Zira mantıkça tahayyül, hüküm değildir. Şetim ise hükümdür. Hem bununla beraber o çirkin sözler, senin kalbinin sözleri değil. Çünkü senin kalbin ondan müteessir ve müteessif tir. (tesir altında kalmış şiddetli bir üzüntü duymuş ve sevmemiş hoşlanmamış elem ve keder etmiş) Belki kalbe yakın olan lümme-i şeytanîden geliyor. (şeytanın vesvesesi, kalpteki kuruntu ve vesvese yeri, odacığı) Vesvesenin zararı, tevehhüm-ü zarardır. (zarar zannetmektir. Yani onu zararlı tevehhüm ve kuruntu etmekle kalben mutazarrır (zarara ve ziyana uğrayan, zarar görmüş olan) olmaktır. Çünkü hükümsüz bir tahayyülü (hayalî düşünceler ve görüntüleri) hakikat tevehhüm (kuruntu) eder. Hem şeytanın işini kendi kalbine mal eder. Onun sözünü, ondan zanneder. Zarar anlar, zarara düşer. Zaten şeytanın da istediği odur.
Cevap sahibi+1 yılİKİNCİ VECİH
Budur ki: Manalar kalpten çıktıkları vakit, suretlerden çıplak olarak hayale girerler, oradan suretleri giyerler. Hayal ise her vakit bir sebep tahtında bir nevi suretleri nesceder. (dokur, örer) Ehemmiyet verdiği şeyin suretlerini yol üstünde bırakır. Hangi mânâ geçse ya ona giydirir ya takar ya bulaştırır ya perde eder. Eğer mânâlar münezzeh ve temiz iseler, suretler mülevves ve rezil ise giymek yoktur fakat temas var. Vesveseli adam, teması telebbüsle iltibas (giymek ile birbirine benzeyen şeyleri birbirine karıştırır) "Eyvah!" der. "Kalbim ne kadar bozulmuş. Bu sefillik, bu hısset-i nefis, (nefsin alçaklığı) beni matrud (kovulmuş) eder." Şeytan onun şu damarından çok istifade eder.
Şu yaranın merhemi şudur:
Dinle ey bîçare! Nasıl ki senin namazın edeb-i nezihanesinin (temiz edebin) vesilesi olan zâhirî taharete, (duş ve banyo ile temizlenmek) batnının bâtınındaki necaset (içinin içindeki fışkı ve dışkı) ona tesir etmez ve bozmaz. Öyle de maânî-i mukaddesenin (her türlü kusur ve noksandan yüce olan, mukaddes mânâlar) suret-i mülevveseye (kirli ve çirkin görünüşe) mücavereti (komşuluğu ve yakınlığı) zarar etmez. Mesela, sen âyât-ı İlahiyeyi (Allah'ın âyetlerini) tefekkür ediyorsun.(inceden inceye düşünüyorsun). Birden bir maraz, ya bir iştiha (meyil, haz, aşırı istek) ya bevl (idrar) gibi bir emr-i müheyyic (heyecan verici işler) şiddetle senin hissine dokunuyor. Elbette senin hayalin, deva-i illet (hastalığın devâsı) ve kaza-i hâcetin (ihtiyacını gidermek, büyük abdest bozmak) lüzumatını ve gerekliliğini görecek, bakacak, onlara münasip süflî (alçak, aşağılık) suretleri nescedecek ve dokuyacak. Ve gelen mânâlar ortalarından geçecekler. Geçeceklere ne zarar vardır, ne televvüs (kirlenme, pislenme) var ve ne zarar var ve ne tahlike var. Yalnız tehlike ise hasr-ı nazardır, zann-ı zarardır. Yâni bir şeye bütün bütün dikkatini toplamaktır ve ondan zarar ve yaralar aldığını zannetmektir.
Cevap sahibi+1 yılÜÇÜNCÜ VECİH
Budur ki: Eşya mabeynlerinde, (aralarında) bazı münasebat-ı hafiye (gizli alakadarlığı) bulunur. Hattâ hiç ümit etmediğin şeyler içinde münasebet ipleri bulunur. Ya bizzat bulunur veya senin hayalin, meşgul olduğu sanata göre o ipleri yapmış, onları birbiriyle bağlamış. Şu sırr-ı münasebettendir ki bazen bir mukaddes şeyi görmek, bir mülevves (kirlenmiş) şeyi hatıra getirir. Meselâ, temiz ve letâfetli şeftali suyunu içerken, birden aklına ona benzerliği çok yakın olan “idrar” gelir ve o anda temiz ve letâfetli şeftali suyundan sana tiksinmek hissi gelir.
Fenn-i beyanda beyan olunduğu gibi "Hariçte uzaklık sebebi olan
zıddiyet ise hayalde sebeb-i kurbiyettir." (yakınlık sebebidir) Yani iki zıddın suretlerinin cem'ine (bir araya gelmesine) vasıta, bir münasebet-i hayaliyedir.(hayalî münasebet ve bağlantıdır) Bu münasebetle gelen tahattura, (hatıra gelen şeylere) tedai-yi efkâr (sürekli olarak bir fikrin başka fikirleri çağrıştırması) tabir edilir. Meselâ, sen namazda, münâcatta, (dua ve yakarışta) Kâbe karşısında, huzur-u İlahîde iken âyâtı tefekkürde (âyet tefekküründe) olduğun bir halde; şu tedai-yi efkâr, (bir fikrin ve düşüncenin, başka fikirler ve düşünceleri çağrıştırması) seni tutup en uzak malayaniyat-ı rezileye (Anlamsız, boş, kötü ve çirkin şeylere) sevk eder.
Cevap sahibi+1 yılSenin başın, böyle bir tedai-yi efkâra müptela ise sakın telaş etme. Belki intibah (hassasiyetliğe) geldiğin anda, dön. "Aman ne kusur ettim!" deyip tetkikle ve incelemekle meşgul olup durma. Tâ o zayıf münasebet, senin dikkatinle kuvvet peyda etmesin. Zira teessür gösterdikçe, ehemmiyet verdikçe, senin o zayıf hatıraların melekeye (tekrar tekrar yapılan bir işe) döner. Bir maraz-ı hayalî (hayalî bir hastalık) olur. Korkma, maraz-ı kalbî (kalpteki hastalık) değil. Şu nevi hâtıralar ise galiben ihtiyarsızdır. Yâni senin irâden ve seçiminle olan bir şey değildir. Hususan hassas asabîlerde daha galiptir. Şeytan, şu nevi vesvesenin madenini çok işlettirir.
Şu yaranın merhemi şudur ki:
Tedai-yi efkâr, galiben ihtiyarsızdır. (üstün ve güçlü gözükerek senin isteğin ve seçimlerin dışında gelendir) Onda mes'uliyet yoktur. Hem tedaide, (çağrışımda) mücaveret (yakınlığı ve ilişkisi) var; temas ve ihtilat ve karışmak yoktur. Onun için efkârın ve düşüncelerin keyfiyetleri, birbirine sirayet etmez, birbirine zarar vermez. Nasıl ki şeytan ile melek-i ilham, (şeytanın vesvesesi ve melaklerin ilhamları) kalp taraflarında mücaveretleri (komşulukları) var ve füccar ve ebrarın (kötülerin ve iyilerin) karabetleri (akrabalıkları) ve bir meskende durmaları, zarar vermez. Öyle de tedai-yi efkâr (bir fikrin başka fikirleri çağrıştırması) sâikasıyla (sevkiyle) istemediğin pis hayalat, gelip nezih efkârın ve temiz düşüncenin içine girse zarar vermez. Meğer kasden olsa veya zarar zannıyla onunla ziyade meşgul olsa. Hem bazen kalp yoruluyor. Fikir, kendini eğlendirmek için rastgele bir şeyle meşgul olur. Şeytan fırsat bulur, pis şeyleri önüne serpiyor, sürüyor...
Cevap sahibi+1 yılŞimdilik bu kadarını yeterli görüyorum, hepsini ve bütün mânâsını anlamakta zorlansan ve anlayamasan da hissesizde kalmazsın.
Bunları yüzeysel ve üstünkörü okumamalısın. Elbette derdine şifâ bulmak istiyorsan...
Güzel soru. Öncelikle din nedirden başlamak gerekiyor. Özünü keşfetip birey üstündeki gayesini anlamak gerekiyor. Aksi halde birilerinin gerek kültürel gerek siyasi bağlamda oluşturduğu itikadi sistemi din zannederiz.
02 Yorumla- +1 yıl
Bana kapananlar yaşlı, enerjisi düşük, cağdışı geliyor öylede zaten bunu herkese farkediyor biliyor demese bile istemiyorum işte niye zorlanıyorum
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
Dini kurallara bir beklenti içinde olarak uyma. Kural o şekilde olduğu için uy. Dini inançta tümevarım yöntemini kullanırsan hata yaparsın. Tümdengelim yöntemiyle dinin ayrıntılarına inersen yanlış yola sapmaktan kurtulursun.
01 Yorumla- +1 yıl
Artık istemiyorum dini kural mural yeter diyesim var
+1 yılolayı çok fazla dağıtmışsın sorunun ne tam olarak namaz kılıyorsun ibadet ediyorsun ama kapanmak mı istemiyorsun bu mu seni dinden soğutan
02 Yorumla- +1 yıl
Evet tam olarak O
- +1 yıl
Sıkıntı senin ya alt yapında ya da bilerek kötülemek amaçlı yapıyorsun bunu. herkes bilsin ki Allah insanların dış görünüşüne mallarına değil kalplerine ve yaptığı işlere bakar. tesettür Allahın kullarına sizin için daha hayırlı olandır diye tavsiyesidir. esas olan İslamın ve imanın şartları olsa gerek. samimiyetine ben sahşen inanmadım
Yaşadığın çevre belki de bu yönde seni için baskı oluşturuyor olabilir mi?
04 Yorumla- +1 yıl
Evet tamamen de öyle ama bende takıntı oldu travma gibi neredeyse inkar edecek gibi oluyorum bazen
- +1 yıl
Keşke bu obsesyonum yok olsa keşke yıllardır beni etkisi altına aldı artık istemiyorum kapanmayı, günahsız olmak gibi saçma sapan dini takıntıları sonunda ateist olup çıkcam sanırım xkdkddmsn
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem