Bir erkek için size "bu ne biçim erkek" veya "böyle erkek mi olur?" dedirten şeyler nelerdir?
Gerçek bir erkekten asla beklemeyeceğiniz şeyler yani
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir erkek için size "bu ne biçim erkek" veya "böyle erkek mi olur?" dedirten şeyler nelerdir?
Gerçek bir erkekten asla beklemeyeceğiniz şeyler yani
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar Ne Diyor
Kadinlar erkeklere pasifligi yakistirmaz hatta "bu ne yaa kadın gibi" derler.
Dermisin sen de? Pasif bir erkeğe bunu der miydin?
Ben demem kadina bu sifati yakistirmiyorum zaten. Oyle cinsiyetci tabirler kullanmam sadece bazen saka amacli kullandigim olur o kadar. Erkek olmak bir üstünlük olmadığı icin gozumde "bu ne bicim erkek" demem.
Ama kadınlar olarak bunu diyorsak erkeği üstün bir yere koymayı kabullenmiş oluyoruz aslında değil mi?
Oyle zaten.
Zira ne erkekler ne de kadınlar arasında kadın olmak ispat edilmesi gereken, gerçeği ve sahtesi olan bir şey değil. Yani bu ne biçim kadın gibi bir şey yok veya böyle kadın mı olur yahut geröek bir kadın diye bir şey pek yok...
Peki acaba kadınlar bile erkekliği böyle ispata muhtaç ve belirli güç ve liyakat testlerinden geçmesi gereken bir sıfat olarak görüyorsa bu testlerden geçilerek hak edilen erkeklik kavramını önemsiz ve üstünlük sağlamayan bir sıfat olarak tanımlamak nr kadar gerçekçi?
Erkeklerin üstün olduğunu bilmeyen yok. Yine de kadinlari asagilamak icimden gelmiyor. Hicbir zaman sevmedim cinsiyetci tabirleri.
Erkeğin üstünlüğünü kabul mü ediyorsun inkar mı ediyorsun anlayamadım ben :)
Ben eşit olsun isterim ama benim istememle olmuyor.
Erkekler üstün derken kast ettiğin nedir?
Erkekler hak etmedikleri şekilde üstün tutuluyor mu demek istediğin?
Yoksa Erkekler gerçekten de ama gerçek Erkekler yöneten olmayı kadınına hakimiyet kurmayı hak edecek şekilde üstünler keşke olmasalar ama üstünler
Biyolojik olarak.
Bu üstünlüğe saygı duyup kabullenmek ve hak eden gerçek erkeğin hakimiyetine direnmenin faydasız olduğunu kabul etmek kadının kendini aşağılaması anlamına mı geliyor?
Sen erkeksin.
Yok artık :)
Bir de kadinlarin bir seye direndiği falan yok aksine erkeklerden cok destekcisiler bu sistemin.
Şimdi sen mesela bir kadının herhangi bir erkek için "böyle erkek mi olur?" Veya "bu ne biçim erkek" demesini erkeği üstün tutmak oldupunu ve çoğu kadının da bunu yaptığını söyledin... o zaman kadınların çoğu da aslında erkek oluyor bu mantıkla...
Direnmek derken kendi yaşantılarıbdan bahsediyorum... bugün herkes diyor ki "izin almam haber veririm" hatta "izin de almam" diyenler bile var... eylemlerini bilmem ama söylemleri çoğu genç kadının feminist yani. Ben femimistim demeseler de hayatlarındaki erkeğin otoritesini kabullenen kimsr yok artık
Pehh sormus sormamış cok mu önemli? Erkegi her turlu kendinden ustun isteyen kadinlar is lafa geldi mi ben izin mizin istemem dese ne olur? O akli bile erkekler veriyor onlara birak allah askina. Tek bir gerçek var o da kadinlarin kole ruhlu oldugu.
Fikrini tam anlamadım belki de uykum geldi kafam basmadı yarın devam edelim mi?
İlginç geldi söylediklerin ;)
Hayir gerek yok.