Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var ben genel olarak çok konuşkan ve dışa dönük biriyim yani tanıdık olsun ya da olmasın biriyle çok kolay iletişim kurabiliyorum birazda çenem düşük desem daha iyi olur.
Birde kendim olup olmadık her şeyi konuşabiliyorum mesela kendi seviyemde olsun ya da olmasın herkesle sohbet edebilen biriyim genci yaşlısı. İş konusunda konuşurum hayattan her konuda. Aslinda biriyle muhabbet ederken ondan fikir almak için değilde sohbet etmeyi seviyorum. Yani gevşek tipte biri değilim sadece çok konuşkan biriyim.
Ve ailem bu duruma benim çok kızıyor özellikle annem çok konuşuyorsun vs. diye. insanlarla çok yüz göz oluyorsun seni kaale almıyorlar ezik görüyorlar diye bu arada haklida olabilir.
Şimdi ben bu yönümün ekmeğini iş hayatında zamanında çok yedim çenem çok olduğu için iş hayatında fayda sağlıyor ikna kabiliyeti vs. konusunda.
Ben bu yönümü törpülesem çok sosyal konuşkan olmayı zararı olur mu bilmiyorum nasıl değiştirebileceğim konusunda hiçbir fikrim yok değiştirmek istiyorum muyum? ondan bile emin değilim
Siz yerimde olsanız napardiniz
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bence önemli olan senin kendini sevmen insanların ne düşündüğü önemli değil.. bol kitap oku bence geçer
Ben senin kadar konuşkan değilim ama benim de kendimde sevmediğim şöyle bir huyun var: karşımdaki soru sorunca duymazlıktan görmezlikten gelemiyorum ve cevap veriyorum maalesef sohbet ve iletişim peşinde olan özellikle de erkeklere bu huyum kapı aralamış gibi oluyor.
Neyse senin konuna gelince bence ailen böyle durumlarla karlılaşma diye istemiyor bence. Dışarda her çeşit erkek vae art niyetli belalı katil sapık vs yüz bulur bu tipler diye öyle olduklarını düşünüyorum 🤷🏼♀️
Sizin durumunuz aslında bana benziyor. Çok labali oluyorum bende insanlarla birde aynı zamanda bende çok takıntılı biriyim bir şey söylese takiyorum cevap veriyorum açıklama yapıyorum.
Durum bu benzer.
Bu yönüm tabi karşı cinstede yanlış anlaşılıyor her açıdan sorunlu bu duruma bir çözüm var mı hiç bilmiyorum bende
Çözüm tel no, Instagram vs vermemek çünkü orada burada denk gelinip böyle hemen sohbet aralamaya çalışan erkeklerin ikinci hamlesi sohbetin devamı gelsin diye iletişim kurabileceği bir sosyal medya falan istemek olur.
Benim bu cevap verme huyum yüzünden en son başıma gelen durumu anlatayım:
Havalimanına gideceğim için önce havaşa bindim iki kişilik koltukta cam kenarına. Yanıma da boş yer yok oturabilir miyim dye bir erkek oturdu hemen ben de hayır diyemedim sonuçta şahsi aracım değil benim. Neyse bu soru sormaya başlayınca mecbur cevap da verdim sonra tabii sorularının arkası kesilmedi benim de tersleme huyum yoktur. Ne kadar soğuk davransam da beni beğendiği için muhtemelen ısrarcı tavrı havalimanında da benden önce inmesine rağmen baktım beni aşağıda bekliyor 🤦🏼♀️ oradan anladım. Neyse bir nevi mecbur kalmış gibi oldum yan yana gelmeye çünkü uçuş saatine var ve o da biliyor. Sonra Instagram falan sordu kapalı dedm. Tel istemedi galiba kendi nosunu verdi ben de öylesine kaydettim. Tabii sonra sildim ve hiç aramadım 🤷🏼♀️ böyle durumlarda maalesef iletişim kesememek, her şeye cevap vermek, terslememek erkeklere kapı aralamış gibi oluyor. Çözümü de ya sevglin var gibi davran ya da sosyal medya, tel vs verme…
Hmm sizin baya sıkıntılı imiş bende o konuda sıkıntı yok ben erkeklerle çok labali olmuyorum mizacım sert oluyor duruma bağlı.
Sizin sorununuz hayır diyememek birazda ondan kaynaklı bu bendede vardı ben astım bunu bizim problemimiz sınır çizmeyi öğrenmek gibi geldi ikimizin ortak problemi bence bu
Soru sorsa hayır cevabı alırlar da yapışkanlı yaptıkları için nasıl kurtulacağımı bilememek diyelim 😬
Sana bişey söyledikleri veya sordukları zaman karşılık verebilirsin, ve aynı şekilde sende 1 soru sorabilirsin karşındakine, sürekli konuşmak çok fazla enerji harcamana ve yanlış söylemene müsait. Annen haklı biraz azaltman gerek.
Kesinlikle katılıyorum bakalım düzelir umarım