Çok konuşma nasıl yok edilir?

Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var ben genel olarak çok konuşkan ve dışa dönük biriyim yani tanıdık olsun ya da olmasın biriyle çok kolay iletişim kurabiliyorum birazda çenem düşük desem daha iyi olur.

Birde kendim olup olmadık her şeyi konuşabiliyorum mesela kendi seviyemde olsun ya da olmasın herkesle sohbet edebilen biriyim genci yaşlısı. İş konusunda konuşurum hayattan her konuda. Aslinda biriyle muhabbet ederken ondan fikir almak için değilde sohbet etmeyi seviyorum. Yani gevşek tipte biri değilim sadece çok konuşkan biriyim.

Ve ailem bu duruma benim çok kızıyor özellikle annem çok konuşuyorsun vs. diye. insanlarla çok yüz göz oluyorsun seni kaale almıyorlar ezik görüyorlar diye bu arada haklida olabilir.

Şimdi ben bu yönümün ekmeğini iş hayatında zamanında çok yedim çenem çok olduğu için iş hayatında fayda sağlıyor ikna kabiliyeti vs. konusunda.

Ben bu yönümü törpülesem çok sosyal konuşkan olmayı zararı olur mu bilmiyorum nasıl değiştirebileceğim konusunda hiçbir fikrim yok değiştirmek istiyorum muyum? ondan bile emin değilim

Siz yerimde olsanız napardiniz

Çok konuşma nasıl yok edilir?